بی توجهی به انرژی خورشیدی در آفتابی ترین استان کشور

به گزارش هورنیوز استان خوزستان با دارا بودن آب و هوایی گرم و مرطوب بیش از نیمی از سال را در دمای۴۰درجه قرار دارد و حتی در برخی روزهای تیر و مرداد دما به بیش از ۵۰ درجه می‌رسد.

شرایط آب و هوایی این استان با دیگر نقاط کشور متفاوت است و همین موضوع موجب شده شرایط زندگی در خوزستان و به ویژه در شهرهای جنوبی استان متفاوت باشد و در نیمی از سال و با توجه به اینکه دمای هوا بسیار افزایش می‌یابد، نوع زندگی افراد ساکن در این استان نیز تغییر می‌کند.

بی شک درکنار شرایط اقلیمی عواملی همچون خشکسالی های پیاپی، از بین رفتن باغات استان به علت کم آبی و ریزگردها و استفاده بیش از اندازه از وسایل سرمایشی گازی در گرمتر شدن هوای استان تأثیرگذار بوده اند.

اگرچه بسیاری از مردم برای در امان ماندن از آفتاب سوزان خوزستان در اوایل صبح و یا پس از غروب آفتاب در شهر تردد می کنند اما هیچگاه از ظرفیت همیشه در دسترس و البته رایگان این استان یعنی نور خورشید استفاده صحیحی نشده است.

تابش خورشید در استان خوزستان ظرفیت بسیار خوبی برای بهره‌برداری از نور خورشید فراهم کرده اما این در حالی است که هنوز آنگونه که باید از این انرژی خدادادی در خوزستان استفاده نشده است. البته به صورت جزئی مانند روشنایی معابر شاهد استفاده از انرژی خورشید در خوزستان هستیم، ولی با توجه به میزان تابش در این استان و همچنین نیاز فراوان به تولید برق برای استفاده در وسایل خنک کننده، بهتر است به فکر استفاده گسترده‌تر از انرژی خورشید باشیم.

%d8%b3%d9%88%d9%84%d8%a7%d8%b1-%d8%a7%d9%86%d8%b1%da%98%db%8c-%d8%ae%d9%88%d8%b1%d8%b4%db%8c%d8%af%db%8c-720x321

از سویی دیگر با وجود خشکسالی هایی که کشورهای در چند سال اخیر به شدت با آن مواجه است که یکی از نتایج آن کاهش نزولات جوی و کمبود همیشگی آب به خصوص در پشت سدهای خوزستان به منظور تولید برق است، لزوم استفاده از انرژی جایگزین به شدت در استان احساس می شود.

اگرچه دولت معتقد است که مسیر مصرف انرژی را در تولید برق باید به سمت انرژی‌ های پاک تغییر مسیر داد ولی همچنان سدسازی در استان خوزستان برای تولید برق از بزرگترین معضلات زیست محیطی و اجتماعی استان بوده که به صورت کابوس در ذهن مردم جا گرفته است. نمونه بارز این کابوس را می توان در فاجعه غیر قابل انکار سد گتوند یافت. معضلی که به بهای تولید برق، زندگی مردم به عنوان بزرگترین سرمایه ملی را به مخاطره انداخته است.

بر اساس بررسی‌ها ، هزینه خرید و نصب هر کیلووات انرژی خورشیدی زیر ۱۰ میلیون تومان است و با توجه به اینکه ۵۰ درصد هزینه سرمایه‌گذاری توسط وزارت نیرو پرداخت می‌شود، استفاده از این سلول‌ها برای دستگاه‌های دولتی و شهرداری‌ها مقرون‌به‌صرفه است اما اولین اصل فراموش شده در استفاده از انرژی خورشیدی عدم فرهنگ سازی استفاده از آن در استان خوزستان است.

امروز تنها روشنایی تعدادی از خیابان های شهر اهواز توسط پنل های خورشیدی انجام می شود حال آنکه باید طبق الزام هایی ادارات، شهرداری، دانشگاه ها و تمام سازمان های استان مکلف به تأمین انرژی برق مورد نیاز خود از طریق پنل های خورشیدی شوند.

بی شک با توسعه و فراهم کردن امکانات و تجهیزات لازم، امکان نصب و استفاده از سلول‌های خورشیدی در مراکز و مجتمع‌های تجاری، مسکونی، اداری، مناطق روستایی و… امکان‌پذیر می‌شود و هزینه‌های احداث شبکه و اشتراک و نصب کنتور برق فعلی برای مصرف‌کنندگان کاهش می‌یابد.

به گزارش هورنیوز امروز استان خوزستان به ویژه کلانشهر اهواز از مشکلات بی شماری همچون آلودگی هوا و کم آبی رنج می برد از همین رو لزوم توجه به انرژی های پاک و تجدید پذیر بیش از پیش احساس می شود. انتظار می رود مسئولان استانی با فرهنگ سازی و ایجاد زمینه های لازم مردم و مدیران را به استفاده از چنین انرژی هایی ترغیب کنند.

https://hoorkhabar.ir/638583کپی شد!
239
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.