حوادث کارگری روزانه ۱۵۰ میلیارد تومان به کشور ضرر میزند
هورنیوز – اکبر شوکت صبح امروز در آیین رونمایی از سامانه سرشماری بیمه کارگران ساختمانی در سالن شهید خالپور اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران اظهار داشت: انجمنهای صنفی کارگری ساختمانی مازندران از سالمترین صنوف هستند و همواره پیگیر مشکلات کارگری و کارگران هستند.
وی افزود: در حوزه کارگران ساختمانی طی سالهای اخیر اقداماتی جدی صورت گرفته است.
رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی کشور با اشاره به اینکه تشکیل انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی با هدف کاهش مشکلات کارگری کشور بوده است، تصریح کرد: این تشکل با دارا بودن ۳۰۰ دفتر انجمن صنفی کارگران ساختمانی، بزرگترین تشکل اجتماعی و صنفی کشور است.
شوکت با بیان اینکه بالغ بر ۸۰۰ هزار کارگر ساختمانی در کشور زیرپوشش تامین اجتماعی قرار گرفتند، افزود: ۹۰ درصد این افراد زیرپوشش تا قبل از برخورداری از بیمه، از حقوق اولیه بیمه ای برخوردار نبودند و غالب این افراد سنین بالای ۵۰ سال داشتند.
رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی کشور با بیان اینکه قانون رفع موانع اجرایی بیمه کارگران ساختمانی در مجلس تصویب شده است، گفت: در سامانه رفاهی خدمات ایرانیان، بیمه کارگران ساختمانی بسیار توجه شده است.
وی با اشاره به اینکه سامانه بیمه کارگران ساختمانی کشور به صورت پایلوت در چهار شهر نکا مازندران، ساوه، ازنا و خرمشهر افتتاح شده است، افزود: تخلف در حوزه بیمه کارگران ساختمانی به حداقل رسیده است.
شوکت با بیان اینکه بیمه کارگران ساختمانی به کارگر واقعی تعلق خواهد گرفت، تصریح کرد: تلاش داریم تمام کارگرانی که در سامانه ثبت نام کنند، زیرپوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گیرند.
وی با اشاره به اینکه قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار در مجلس تصویب شده است، افزود: بر اساس این قانون برای ایجاد امنیت شغلی و ارتقا سطح مهارتی کارگران، اجرای آن به عهده کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی قرار گرفته است.
شوکت با بیان اینکه قانون ساماندهی اتباع بیگانه در تمامی مشاغل مراحل بررسی خود را در کمیسیونهای مجلس میگذراند، تصریح کرد: هدف از اجرای این قانون حمایت و کمک حال جامعه کارگری است.
وی با اشاره به اینکه آموزش کارگران ساختمانی به صورت پایلوت کشوری در مازندران اجرایی شده است، افزود: باید با ارتقا آموزشها، حوادث ناشی از کار را در محیطهای کارگری کاهش دهیم.
رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی کشور با بیان اینکه سال ۹۲ بالغ بر ۱۳۰۰ نفر در بخش ساختمان فوت کردند، گفت: روزانه ۱۵۰ میلیارد تومان خسارت در بخش حوادث و بهداشت حرفه ای به حوزه کارگری با فوت کارگران ساختمانی در جامعه صورت میگیرد.
شوکت با اشاره به اینکه نرخ مرگ و میر در فضای شغلی در ایران، ۴۰۰ درصد بالاتر از کشورهای پیشرفته است، افزود: تاکید داریم امنیت شغلی را در محیط کارگری ارتقا دهیم.
وی با بیان اینکه سرانه درمان کارگران سالها پرداخت نمیشود و وزارت بهداشت بدون اجازه کارگر طرح تحول سلامت را که از جیب کارگران اجرایی شده را دچار مشکل کرده است، گفت: باید طوری برنامهریزی کرد که طرح تحول سلامت به سرنوشت هدفمندی یارانهها مبدل نشود.