کاهش درآمدهای مالیاتی استان در لایحه بودجه ۹۶
امید حاجتی رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان درگفتگو با خبرنگار هورنیوز اظهارکرد: در راستای بهبود وضعیت بخش خصوصی در استان و به دلیل شرایط خاص سرمایه گذاری در استان، لایحه کاهش درآمدهای مالیاتی را به دولت تقدیم کردیم که با پذیرش آن، از سال آینده با کاهش مالیات در استان روبرو خواهیم بود.
وی افزود: کاهش درآمدهای مالیاتی استان خوزستان، فشار وصول درآمدهای مالیاتی در استان را به نحو چمگیری کاهش خواهد داد.
تاثیر سیاست های شهرداری ها در خروج از شرایط رکود بخش مسکن
حاجتی در خصوص وضعیت بخش مسکن توضیح داد: بحث مسکن گسترده و پیچیده است و بررسی روند مسکن در گذشته در کشور نشان داده که بازار مسکن از یک سیکل های رکود و رونق پیروی می کند و در دوره های رونق، به دلیل سالم نبودن فضای کسب و کار، رونقِ کاذبِ به وجود آمده موجب یک صعود انفجاری می شود و باعث ایجاد دوره های رکود در آینده می شود.
وی ادامه داد: بخش مسکن یک بخش پیشرو است و توان اشتغال زایی زیادی در بخش خصوصی دارد و صنایع مختلفی به آن مربوط هستند لذا برای این که یک بازار با ثبات در این یخش داشته باشیم، باید با سیاست گذاری درست، و سالم کردن شرایط بازار و کاهش واسطه ها و سوداگران، در این بازار به یک رشد باثبات برسیم تا این سیکل های رونق و رکود را شاهد نباشیم.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان تاثیر برگزاری این نمایشگاه را بر بهبود وضعیت بخش مسکن مثبت ارزیابی کرد و اذعان داشت: هر چیزی که باعث شود کیفیت کالای شما افزایش یابد یا قیمت تمام شده ی کالای شما کاهش یابد، به خروج رکود آن بازار کمک می کند. برپایی نمایشگاه در بهبود وضعیت مسکن موثر هست اما این که تا چه میزان موثر است، به دلیل پررنگ تر بودن اثر موضوعات دیگری است که اثرگذاری این گونه نمایشگاه ها را کم تر می کند.
وی تاکید کرد: سیاست های شهرداری ها در ارائه هزینه پروانه ساخت در زمان رکود، فروش حق انشعاب های ارزان تر، تسهیلات مناسب تر و سیاست های مالیاتی به خروج از شرایط رکود و کمک به رونق بازار مسکن کمک می کند.
در ارتباط با استفاده حداکثری از صنعت ساختمان در استان، خلایی عظیم به چشم می خورد
حاجتی هدف از برپایی پانزدهمین نمایشگاه ساختمان، لوازم و ماشین آلات ساختمانی را آشنایی با مصالح مرغوب تر و تکنولوژی های ساخت جدید تر در صنعت ساختمان برای بخش خصوصی و دولتی خوزستان خواد و گفت: خلایی در ارتباط با استفاده حداکثری از صنعت ساختمان در استان به چشم می خورد. اکثر واحدهای موجود، تولید کننده ی مصالح یا تجهیزات ساختمانی در استان نیستند و این باعث می شود در این بخش که به شدت اشتغال زا است، نتوانیم در استان به درستی حداکثر بهره را از ارزش افزوده و زنجیره ی ارزش افزوده ی این بخش و اشتغالی که به دنبال اش ایجاد می شود را نصیب استان کنیم. به همین دلیل خواستیم تا با همکاری بین بخش خصوصی، اتاق بازرگانی و جامعه مهندسی، انبوه سازان و معاونت های استانداری، فرصت های اشتغال زایی را در استان شناسایی کنیم و در کنار بازار بکر عراق بتوانیم در راستای این فرصت های سرمایه گذاری با اولویت حمایت از فعالین استان، کمک به رشد آن ها کنیم.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اظهار امیدواری کرد تا با توجه بیشتر به صادرات خدمات فنی مهندسی به استان های دیگر و کشور همسایه و با پررنگ تر شدن نقش اتاق بازرگانی در استان بتوان حمایت های لازم را برای صدور خدمات فنی مهندسی و ایجاد بازار کار برای فارغ التحصیلان فنی و مهندسی در استان مهیا کرد.
وی در خصوص برپایی نمایشگاه های بین المللی در استان عنوان کرد: باید در جایی که توان تولید کالا یا خدماتی را داریم، از خارجی ها دعوت شود تا از نمایشگاه حداکثر استفاده برده شود؛ که البته با قوی تر شدن بخش خصوصی و فعال تر شدن اتاق بازگانی این امر محقق خواهد شد.
حاجتی افزود: معرفی تکنولوژی های جدید و کالاهای هر بخش، در ارتقا کیفیت تولیدات در استان و همچنین کمک به استفاده از تکنولوژی های جدید برای کل کشور موثر است و این تعامل با معرفی تکنولوژی دیگر استان ها برای استان و بالعکس محقق می شود.