نبود هتل مناسب مانعی بر سر راه توسعه صنعت گردشگری خوزستان
به گزارش هورنیوز در دنیای امروز، جهان به مثابه یک دهکده تلقی شده و به لطف وسایل ارتباطی پیشرفته امکان سفر به اقصی نقاط دنیا فراهم شده است. از همین رو بسیاری از کشورها با تکیه بر این امر و با گسترش صنعت توریست به دنبال معرفی آثار طبیعی، تاریخی، گردشگری و صنایع خود هستند.
در کشور ایران نیز طی سال های اخیر برخی استان ها در مقوله جذب گردشگر پیشتاز بوده و تا حدودی به موفقیت نیز دست یافته اند.
در کنار استان هایی مانند فارس و اصفهان که همواره یکی از قطب های اصلی گردشگری کشور به شمار می رفتند، استان های مرکزی ایران مانند کرمان و یزد نیز وارد عرصه شده و با فراهم کردن زمینه در صدد معرفی جاذبه های گردشگری به سمافران داخلی و خارجی هستند.
بی شک یکی از نکات ضروری در جذب توریست، مسأله احداث هتل و اقامتگاه هایی مجهز است؛ امری که استان خوزستان در سال های گذشته نه تنها پیشرفتی در آن نداشته بلکه با پسرفت نیز مواجه بوده است.
با وجود اینکه استان خوزستان به علت پیدایش نفت و حضور پر تعداد نیروهای کار و بازرگانان خارجی از نخستین مکانهای ساخت هتل در کشور به شمار می رود ولی در شرایط فعلی خوزستان از داشتن هتلی در خور شأن رنج می برد.
مجتبی گهستونی سخنگوی انجمن دوستداران میراث فرهنگی خوزستان در این خصوص گفت: در سه دهه اخیر به دلیل دگرگونیهای سیاسی و التهابات ناشی از جنگ تحمیلی و نبود سرمایه گذار، همواره با دید منفی به هتلداری در خوزستان نگاه شده است. هتلها که سرمایه ملی بودند از میان رفتند و تعداد زیادی از آنها از زنجیره واحدهای اقامتی کشور حذف شدند.
وی تصریح کرد: در سالهای بعد با اتخاذ سیاستهای نادرست در سیستم نظام اداری کشور، اداره ها و سازمانهای دولتی اقدام به ساخت مهمانسراهای دولتی کردند که به نوبه خود سبب تعطیلی هتلها و دیگر واحدهای اقامتی بخش خصوصی شد.
رییس جامعه هتل داران استان خوزستان در رابطه با در جذب سرمایهگذار گفت: موانعی پیش روی فرد گذاشته میشود که انگیزه او را برای سرمایهگذاری کاهش میدهد شاهد بودیم مثلاً شهرداریها با دریافت عوارض بسیار بالا هزینههای زیادی را به هتلها تحمیل میکردند که این خود ضربه سنگینی به هتلها وارد میکند، معافیت هتلها از پرداخت عوارض شهرداری جهت کاهش هزینههای جاری هتلها و حذف ۸ درصد ارزش افزوده هتلها توسط دولت از دیگر راهکارها برای جذب سرمایهگذاران است.
با به وجود آوردن امکانات رفاهی و تفریحی در شهرهای استان خوزستان و مناطق اطراف آن می توان از مزایای اقتصادی صنعت گردشگری بهره برد و هتلهای بوتیک مدرن با معماری کم نظیر نیز میتوانند یکی از عوامل جذب توریست و اشتغالزایی باشند.
به گزارش هورنیوز امروز مسأله احداث هتل به امری فرابخشی تبدیل شده و نیازمند انسجام تمام دستگاه های مربوطه است. شمار کشورهایی که تلاش دارند با فعال نمودن ظرفیت های گردشگری خارجی در تنوع پذیری منابع درآمدی و گسترش تعاملات فرهنگی پیشتاز باشند، مرتبا روبه فزونی است چراکه گردشگری ماهیت کالای تجملی با کشش درآمدی بالا را دارد.
امروز یکی از مشکلات اصلی استان مسأله بیکاری جوانان است حال آنکه براساس مطالعات انجام شده به ازای هر ۶ نفر گردشگر خارجی که وارد کشور شود، یک شغل و به ازای هر ۲۵ گردشگر داخلی نیز یک شغل ایجاد می شود. که همین امر ضرورت توجه به مبحث هتلداری و ورود گردشگر را دو چندان می کند.