معلولان خوزستانی با شهر غریبه شده اند/گم شدن سهم معلولان در پیاده روهای شهر
به گزارش هورنیوز هر سال ۱۳ آذرماه به عنوان روز جهانی معلول در تقویم رویدادها ثبت شده تا یادآور معلولان و بخشی از مشکلات این قشر از جامعه باشد.
براساس آمار حدود ۱۲ درصد از جمعیت ایران را معلولان تشکیل می دهند که از این میزان در حدود دو میلیون نفر دارای معلولیت شدید و شش میلیون ۵۰۰ هزار نفر معلول کم توان را شامل می شوند.
تاکنون حدود ۶۲ هزار معلول در استان خوزستان شناسایی شده اند که گفته می شود بیشترین معلولیت ها در استان جسمی، حرکتی و ذهنی هستند.
غلامرضا صدیقی راد مدیرکل سازمان بهزیستی استان خوزستان چندی پیش درهمین خصوص اظهار داشت: در حال حاضر در استان خوزستان تعداد ۱۱۲ مرکز نگهداری از معلولین وجود دارد که ظرفیت پذیرش ۳ هزار نفر را دارند. البته در این میان تعداد هزار نفر در مراکز شبانه روزی و ۲ هزار نفر در مراکز آموزش های مختلف روزانه تحت مراقب قرار می گیرند.
وی اضافه کرد: بیشتر معلولیت هایی که در خوزستان بوجود می آید بدلیل ازدواج های فامیلی و عدم مراجعه به مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج است. البته ازدواج فامیلی مزیت هایی دارد که اگر زوجین قبل از آن به مشاوره مراجعه کنند، می توانند سرنوشتی خوب داشته باشند.
در کنار لزوم تلاش همه جانبه برای کاهش تولد فرزندان معلول، توانمندسازی این افراد نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است اما متأسفانه با نگاهی به نحوه قرار گرفتن زیرساخت های شهری متوجه می شویم که این افراد حتی در رفت و آمد شهری نیز با مشکلات بی شماری مواجه هستند و گاها نه تنها قادر نیستند به تنهایی از منزل خارج شوند بلکه حتی با وجود نیروی کمکی نیز این امر به سختی محقق می شود.
غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان با تأکید بر لزوم ایجاد حقوق یکسان برای مردم، افزود: شهروندان باید از شرایط و امکاناتی یکسانی برای زیستن برخوردار باشند.
وی گفت: از شهرداری های استان خوزستان خواسته ایم خدمات مربوط به شرایط زندگی راحت تر و بهتر برای معلولان و به ویژه جانبازان را در مرکز استان و سایر شهرها فراهم کنند.
استاندار تأکید کرد: باید محل عبور و مرور از خیابان، سوار شدن به تاکسی ها و اتوبوس ها و همچنین تردد در پیاده روها را برای معلولان و جانبازان فراهم کنیم.
احمد سیاحی معاون عمرانی استاندار خوزستان نیز در نشست با عنوان مناسب سازی محیط برای معلولان در سرسرای اداری استانداری خوزستان اظهار کرد: دستگاههای دولتی باید فضاسازی و بستر سازی را برای عبور این افراد معلول و جانبازان فراهم کنند و در محیط شهری و دستگاههای دولتی با مراجعه زیاد، وضعیت نگران کننده است.
سیاحی ادامه داد: در خیلی از ادارات، ورود و خروج حتی برای افراد سالم هم سخت است و بسیاری از پارک ها و یا مکان های پرتردد باید با توجه به نیازهای معلولان و جانبازان ساخته شود.
بی شک مشکل عبور و مروز تنها دغدغه معلولان خوزستانی نیست بلکه عدم حمایت از تشکل های معلولان، عدم توانمندسازی، محروم ماندن از بازار اشتغال باوجود ظرفیت های ویژه و صدها معضل دیگر همواره با این قشر از جامعه است.
به گزارش هورنیوز پدیده معلولیت به تنهایی یک آسیب نیست، اگر زیرساختهای جامعه را برای فعالیت معلولان آماده کنیم. معلول در هر کشوری وجود دارد و جزء جدایی ناپذیری از جامعه محسوب می شود، این قشر ممکن است با مشکلات متعددی ناشی از نقص جسمانی یا ذهنی دست و پنجه نرم کنند اما این کاستی ها ناقض توانایی های آنان نیست و به نظر می رسد وقت آن رسیده که جامعه در سایه بلوغ فکری و برنامه محوری عادلانه و هدفمند، بستر رفاه و زمینه فعالیت های مفید معلولان را همراستا با اهداف توسعه ای مهیا کند.