رؤیای پیشرفتی که در خوزستان به کابوس تبدیل شده است!
به گزارش هورنیوز استان خوزستان از جمله استان های صنعتی کشور است که نقش خاص و یگانه ای در اقتصاد کشور ایفا می کند، با این وجود در طول سالیان گذشته به علت سیاست های اشتباه مسئولان از مسیر توسعه بازمانده است.
مردم و مدیران استان خوزستان دائما خود را با استانی صنعتی همچون اصفهان مقایسه کرده و فاصله پیشرفت بین دو استان را به گردن سازمان ها و ارگان های مختلف می اندازند؛ غافل از آنکه عقب ماندگی و یا بهتر بگوییم پسرفت خوزستان مرهون کلکسیونی از کم کاری ها است. از همین رو برآن شدیم تا تنها چند مورد از مسائل مشترک دو استان و عملکرد متفاوت مدیران و مسئولان آن را ارزیابی کنیم.
اصرار اصفهان به طرحی که بهشت آباد را “جهنم” می کند
شاید بتوان عمده تفاوت مسئولان استان خوزستان و اصفهان را در مبحث طرح انتقال آب از استان خوزستان به اصفهان مشاهده کرد.طرحی که باوجود آسیب های زیست محیطی فراوان به دلیل اتحاد استاندار و نمایندگان اصفهان و همراه کردن مسئولان کشور با نظر خود به شدت درحال پیگیری است.
رسول زرگرپور، استاندار اصفهان اعلام آمادگی کرد در صورتی که پروژه انتقال آب از سرشاخه های کارون به فلات مرکزی به اصفهان واگذار شود بدون نیاز به منابع ملی آن را در کوتاه ترین مدت و بدون یاز به بودجه دولتی به سرانجام برساند.
باوجود چنین جدیتی از سوی طرف اصفهانی اما سکاندار خوزستان خود را تابع سیاست های دولت دانسته و اعلام می کند: نظر من در ارتباط با انتقال آب با نظر دولت یکسان است. من بعنوان استاندار خوزستان مجری و اعمال کننده سیاست های دولت هستم و سیاست های من هم منطبق با سیاست های دولت است.
خبرگزاری های اصفهان از طرح انتقال آب بهشت آباد به عنوان یکی از طرح های زیربنایی و راهکارهای حل مشکل آب منطقه نام برده و از ورود سرمایه گذار برای این طرح خبر داده اند و این به معنای عزم جزم استان اصفهان در انتقال آب خوزستان حتی به قیمت نابودی رودخانه ها و کشاورزی استان است.
میراث فرهنگی خوزستان و بی تدبیری در رونق این ظرفیت
همچنین امروزه نوع نگاه به میراث فرهنگی و گردشگری از مقوله تفریح و سرگرمی به نوعی سرمایه گذاری پر سود و اشتغالزا تبدیل شده است. پس از برجام و توجه سرمایه گذاران خارجی به کشور ایران بسیاری از استان های کشور از جمله استان اصفهان با فراهم کردن زمینه، راه را برای ورود سرمایه گذار فراهم کردند.
استان اصفهان دارای بیش از ۹۰ هتل و ۶۵ مهمانپذیر است که از این تعداد ۵۷ هتل و ۳۰ مهمانپذیر در شهر اصفهان قرار دارد.
همچنین به گفته معاون سرمایه گذاری و طرح های اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان در سه ماه نخست سالجاری، فرصت های سرمایه گذاری حوزه گردشگری استان به بیش از ۲۰ گروه سرمایه گذار خارجی معرفی شده است.
این درحالیست که کلانشهر اهواز تنها ۱۱ هتل و ۸ مهمانپذیر دارد که برخی از آنها با استانداردهای مورد نظر فاصله بسیاری دارند از سویی دیگر شرایط در سایر شهرستان ها به مراتب بدتر و حتی شهرستان هایی همچون رامهرمز، شادگان و هویزه فاقد هتل هستند.
با توجه به تعداد میراث تاریخی و فرهنگی ثبت شده از استان ها، می توان خوزستان را طلایه دار ایران در ثبت میراث جهانی دانست. بعد از آن استان های فارس، اصفهان و کرمان قرار دارند و آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی پس از آنها بیشترین تعداد میراث ثبتی در یونسکو را دارا هستند.
یک بام و دو هوای مرکز نشینان در قبال جذب سرمایه گذار
با نامگذاری سال توسط مقام معظم رهبری به سال” اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل” انتظار می رفت در استان خوزستان که یکی از قطب های اصلی تولید ثروت کشور است، گام های مؤثری درجهت رونق اقتصاد برداشته شود.
یکی از ظرفیت های این استان در زمینه خودکفایی داخلی و جذب سرمایه گذار به منابع نفت و گاز باز می گردد که متأسفانه باوجود سیاست های خاص مرکز نشینان تاکنون به جایگاه حقیقی خود دست نیافته است.
این درحالیست که هفته گذشته خبرگزاری های استان اصفهان از انعقاد پیش قرارداد طرح تبدیل مازوت به بنزین در پالایشگاه اصفهان با یک شرکت کره ای خبر دادند و آن را حرکتی مهم در توسعه صنعت نفت و کمک به اقتصاد مقاومتی عنوان کردند. با توسعه و تجهیز پالایشگاه اصفهان با سرمایه گذاری شرکت کره ای، تولید مازوت در این پالایشگاه از ۳۰ به ۱۰ درصد کاهش و تولید بنزین دراین مجموعه افزایش می یابد.
تبدیل مازوت به بنزین جزو اولویت های پالایشی وزارت نفت به شمار می رود و در این زمینه برای تجهیز برای پالایشگاه های کشور نیز برنامه ریزی شده است.
به گزارش هورنیوز استان خوزستان در سال های جنگ تحمیلی و زمانیکه سایر استان ها درحال بازسازی و پیشرفت بودند درگیر جنگی با اثرات بسیار مخرب بود پس از این دوران نیز در سایه بی توجهی مدیران ملی و استانی هیچگاه توجه ویژه ای بدان نشد و نتیجه آن پسرفت استان است، از همین رو به تمام مدیران و مسئولان توصیه می شود بر نوع عملکرد و اقدامات خود پیرامون خوزستان تجدید نظر کنند.