زخم‌های قدیمی جاده‌های خوزستان در ایام اربعین و راهیان نور خود را بیشتر نشان می‌دهد

هورنیوز امسال بر اساس تصمیمات ستاد مرکزی اربعین؛ سه مرز مهران، شلمچه و چذابه به عنوان مرزهای خروج زائران اباعبدالله حسین (ع) انتخاب شدند. دو مرز چذابه و شلمچه از مرزهای مهم خوزستان هستند که هرسال مورد استقبال خیل عظیمی از زائران ایرانی و خارجی برای شرکت در اربعین حسینی قرار می‌گیرند.

امسال نیز به منظور ایجاد یک فضای روان برای تردد زائران حسینی، مرز شلمچه به عنوان پایگاه خروج اتباع خارجی تعیین شده است.

بدون شک این حجم تردد نیازمند ایجاد زیرساخت‌های مهمی از جمله تامین زیرساخت جاده و راه‌های مواصلاتی منتهی به مرزها است اما با گذشت سه سال از برنامه عظیم اربعین حسینی هنوز مشکلات برخی از جاده‌های مواصلاتی خوزستان رفع نشده است.

جاده مواصلاتی ایذه به اصفهان از جمله جاده‌های مواصلاتی مهم خوزستان است که استان‌های اصفهان،یزد و چهارمحال و بختیاری را از شهرستان ایذه  به خوزستان متصل می‌کند. این جاده از گذشته تا به امروز جاده اصلی رفت‌ و برگشت زائران راهیان نور، مسافران نوروزی و سفرهای تابستانی بوده و امسال نیز همزمان با برگزاری مراسم بزرگ اربعین حسینی به عنوان یکی از محورهای مواصلاتی مهم برای اتصال استان‌های دیگر به خوزستان انتخاب شده است.

این جاده به دلیل حجم بالای تردد، عرض کم، ایمنی پایین و فقدان استانداردهای لازم از سوی اهالی شهرستان ایذه “جاده مرگ” نامیده شده و هرسال با فرارسیدن ایام خاصی از سال بوی عزا و ماتم را به خود می‌گیرد.

محمدعلی درویش یکی از اهالی شهرستان ایذه است که فرزند خود را در سانحه تصادف محور ایذه به اصفهان از دست داده است در این باره به خبرنگار تسنیم می‌گوید: هرسال با رخ دادن یک حادثه تاسف بار جمعیتی از مسئولان استانی و کشوری از این جاده‌های پر پیچ و خم و بدون استاندارد بازدید و برای ابراز همدردی با خانواده‌های متوفی قول مساعدت برای بازسازی آن‌‌ها می‌دهند.

وی افزود: متاسفانه تمام قول‌های داده شده جزامیدواری‌های پوچ و توخالی هیچ منفعتی برای مردم این شهرستان نداشته است.

جاده مال رو را به عنوان جاده اصلی  ایذه به اصفهان در نظر گرفتند

هدایت‌الله خادمی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اهواز با بیان اینکه جاده مواصلاتی ایذه به اصفهان یک جاده مال رو برای چهارپایان بود، گفت: چندین سال پیش جاده‌ای مال رو که مختص چهارپایان بود را به عنوان جاده مواصلاتی ایذه به اصفهان یا ایذه به شهرکرد در نظر گرفتند.

وی افزود: در سال گذشته بر اثر تصادفات رخ داده در این جاده  ۲۰۰ نفر کشته و  زخمی شدند که این رقم در مقایسه با کشته‌شدگان جنگ روسیه و گرجستان بیشتر است.

نماینده ایذه و باغملک در مجلس شورای اسلامی با اشاره به سفر وزیر راه و شهرسازی به خوزستان گفت: دو هفته پیش وزیر راه‌ و شهرسازی به خوزستان سفر کرد؛ وقتی که برنامه کاری ایشان در خوزستان را مشاهده کردم متوجه شدم که بازدید از ایذه و باغملک در برنامه کاریشان وجود ندارد.

وی افزود: همان موقع با وزیر تماس گرفتم و گفتم “اگر قرار نیست که از حوزه ایذه و باغملک بازدید کنید پس بهتر است خوزستان نیایید” که این امر سبب شد وزیر از طریق بازدید هوایی از تمامی راه‌ها و جاده‌های مواصلاتی ایذه و باغملک بازدید کند.

خادمی تصریح کرد: با وجود اینکه وزیر راه و شهرسازی و از طریق هلیکوپتر تمام جاده‌های خطرناک این منطقه را  بازدید کرد اما تا کنون اعتباری برای ساماندهی وضعیت نا به سامان جاده‌های ایذه اختصاص نداده است.

جاده اهواز به اصفهان اولویت نخست وزارت راه و شهرسازی برای رفع موانع موجود

منوچهررحمانی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اهواز، با اشاره به جاده‌های الویت‌دار برای رسیدگی و رفع موانع موجود گفت: جاده‌های اهواز به اصفهان، اهواز به بهبهان، اهواز به امیدیه به سمت دیلم، اهواز به مسجد سلیمان و  اهواز به چذابه پنج نقطه حادثه خیز استان خوزستان هستند.

وی افزود: الویت نخست ما جاده ایذه است زیرا رانندگان بعد از آزادشدن قیمت حاملان انرژی برای صرفه جویی در مصرف سوخت نزدیک‌ترین مسیر به مرکز کشور یعنی جاده اهواز به اصفهان و تهران را انتخاب کردند و همین عامل سبب شد که وضعیت ترافیکی این جاده در سطح F یعنی بیشترین میزان ترافیکی قرار بگیرد.

مدیرکل راه و شهرسازی خوزستان گفت:  وزارت راه و شهرسازی در تلاش است که جاده لردگان تا اهواز را ۴ خطه کند و از  ۲۶۰ کیلومتری که در حوزه راه ‌و شهرسازی خوزستان است ۵۰ کیلومتر چهارخطه شده و ۸۰  در دست احداث است.

وی با بیان اینکه برای ادامه مسافت جهارخطه شدن محور ایذه تا لردگان به دنبال سرمایه‌گذار هستیم، عنوان‌کرد: برای انجام این پروژه  قراردادی بالغ بر  ۱۷۰ میلیارد تومان با پیمانکار قرارداد منعقد کرده‌ایم که فقط ۱۰ میلیارد تومان از این اعتبار در ردیف بودجه قرار دارد.

رحمانی ادامه داد:برای تامین مابقی میزان اعتبار مورد نیاز قرار است از سه ظرفیت افزایش ردیف بودجه‌ای تعیین شده در بودجه سال ۹۶، استفاده از قیر و اسناد خزانه استفاده شود.

وی افزود: سال گذشته ۳۰ کیلومتر از این پروژه ۴ خطه زیربار ترافیک رفت و در حال استفاده است که از رانندگان و استفاده‌کنندگان این مسیر مواصلاتی استدعا داریم تا زمان بهره‌برداری کامل مسیر، قوانین و مقررات ایمنی را رعایت کنند.

وی تصریح کرد: بر اساس نظریه کارشناسان بیشترین تصادفات رخ داده در این محور به سرعت‌های بالای ۱۲۰ و ۱۴۰ کیلومتر در ساعت اختصاص دارد که از مردم درخواست‌داریم در حفظ جان خود جدی باشند.

همچنان به خاطر داریم که یکی از وعده‌های دولت تدبیر و امید در نخستین سفر خود به خوزستان باز کردن قفل  مشکلات جاده‌‌ای استان بود. رئیس جمهور در نخستین سفر خود حل مشکلات جاده‌ای خوزستان را با تخصیص ۶ میلیارد تومان اعتبار در سال ۹۳ وعده داده بود اما با گذشت بیش از دو سال از این وعده همچنان قفل زنگ زده مشکلات جاده‌های مرگ خوزستان باز نشده است.

البته رئیس جمهور در دومین سفر خود به خوزستان  دلیل اصلی سفر به این استان را پیگیری وعده‌هایی  که  در نخستین سفرشان به خوزستان داده بود را عنوان کرد اما وی در طول این سفر یک روزه خود هیچ بازدید و پیگیری از وضعیت راه‌های استان به خصوص دراین برهه حساس که خوزستان میزبان برنامه ملی اربعین حسینی است؛ انجام نداد و همچنان مشکلات جاده‌ای خوزستان در انتظار تدبیر دولت تدبیر و امید در ماه‌های آخر دولت یازدهم است.

https://hoorkhabar.ir/635091کپی شد!
166
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.