بهره برداری از موزه باستان شناسی در ایذه

هورنیوز – سرپرست اداره میراث فرهنگی ایذه گفت: در نشستی که با حضور برخی مسئولان شورای عالی موزه های کشور در پایگاه آیا پیر ایذه برگزار شد مقرر شد موزه باستان شناسی ایذه در اردیبهشت سال ۹۶ به بهره برداری برسد.

ایوب سلطانی  اظهارکرد: در این نشست مقرر شد تا با تعامل با شهرداری و حوزه های بین بخشی و با مشارکت میراث،اداره کل موزه های کشور، موزه باستان شناسی ایذه تا هفته میراث فرهنگی در اردیبهشت سال آینده به بهره برداری برسد.
وی افزود: ساختمانی برای سازمان میراث فرهنگی و موزه شهرستان ایذه با کمک مسئولان محلی در نظر گرفته شده است.
وی اظهارکرد: محمد رضا کارگر مدیر کل امور موزه ها و اموال منقول تاریخی فرهنگی در نشست امکان سنجی موزه شهرستان ایذه، قول مساعد داد تا تمهیدات لازم و آماده کردن موزه باستان شناسی ایذه انجام شود تا این منطقه بتواند معرف فرهنگ هنر و تاریخ تمدن این منطقه از کشور ما باشد.
وی ادامه داد: غلامرضا میثاقیان سرپرست اداره کل حفظ و احیا بناها، محوطه ها و بافت های تاریخی نیز در این نشست خبر از انتخاب منطقه تاریخی ‘کول فرح’ به عنوان طرح پایلوت موزه های رو باز خبر داد.
سلطانی اظهار کرد: به گفته میثاقیان برای این امر که یک کار مشترک بین باستان شناسی و پژوهش و بخش اجرایی موزه هاست، بودجه ملی اختصاص داده شده است.
پیشینه تاریخی ایذه در شرق خوزستان و آثار و سنگ‌نوشته‌های باستانی موجود در این منطقه مربوط به دوران عیلامیان است.
اشکفت سلمان در این منطقه بزرگترین خط نوشته میخی ایلام‌نو را در خود جا داده است. در اشکفت سلمان چهار نقش برجسته وجود دارد که دو تای آن داخل غار و دو تای دیگر در خارج از غار است.
درمنطقه باستانی ‘کول فرح’ در هفت کیلو‌متری جنوب شرق ایذه، ۶ مجموعه نگارکند سنگی و صخره‌ای شناسایی شده است. کتیبه‌ای به خط عیلامی در دیواره شمالی تنگه، پیکره‌ای از فرمانروای کول فرح و تعداد دیگری سنگ نگاره که شامل گسترده‌ترین نگار کند صخره‌ای ایران نیز محسوب می‌شود، در این محوطه قرار گرفته‌اند.
نقش‌ برجسته خونگ‌اژدر در ۱۵ کیلومتری شمال ایذه که نقش مهرداد اول یا دوم اشکانی حجاری شده سوار بر اسب و کبوتری حلقه قدرت را همراه نامه‌ای به او تقدیم می‌کند و افرادی (ارواحی) به حضورش بار یافته‌اند، بر روی سنگ بزرگی حکاکی شده، و نیز برد(سنگ)نوشته در راه ایذه به پیون که در کف دره برد نبشته، قطعه سنگ نامنظمی به وسیله حجاران زبردستی حجاری شده و نقش‌های بسیار زنده و پرتحرکی بر سطوح آنها حک شده، از دیگر آثار باستانی ایذه است.
سنگ‌نوشته‌های هانی با نقوش برجسته کتیبه به خط عیلامی، و نقش‌ برجسته کوباد از دیگر آثار باستانی ایذه است.

https://hoorkhabar.ir/634892کپی شد!
91
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.