«کارت تردد» عمده مشکل موکب داران در شلمچه/ وعدهای که عملی نشد
حب الحسین در موکب ها موج می زند
«صادق بریهی» یکی از این خادمان است. سه سال است در شلمچه تکیه دارند و به زائران صبحانه، نهار، شام می دهند و برای زائران امکان اسکان را هم فراهم می کنند و بسیاری از آنها تا ۲۸ صفر هم در مرز خواهند ماند.
وی در گفت وگو با خبرنگار مهر اظهار می کند: این احساس خوب به خاطر عشقی است که به ائمه اطهار داریم چون به زوار خدمت می کنیم و مزدمان را از دیگری می گیریم. این مزد مادی نیست، حسی هم نیست، یک مزد روحی است.
این خادم اهل بیت(ع) ادامه می دهد: اربعین یک حرکت مردمی است، حرکتی نیست که کسی به آن کمک کرده باشد. تمام هزینه ها شخصی است و هیچ ارگانی ریالی به موکب ها کمک نمی کند.
صادق، حب الحسین را احساسی می داند که در سراسر موکب های شلمچه موج می کند.
اما خادمی کردن از نگاه صادق در مرز شلمچه قدری مشکل شده است، وی در ادامه توضیح می دهد: امسال تکیه ها درست ساماندهی نشده بودند. مدیریت مناسبی وجود نداشت که همین موضوع باعث بی نظمی شد که انتظار می رود سال دیگر بهتر از این باشد.
صادق اما مشکل تردد را مهمترین مشکل حال حاضر تکیه داران می داند.
تردد؛ مشکل موکب داران
«زائر جبار» هم خادم است. ۵۰ سال سن دارد. دشداشه سیاهش را دور کمرش گره زده و با عجله و شتاب عرض خیابان را طی می کند و سراسیمه از رهگذران می خواهد مهمان سفره اش باشند.
او عنوان می کند بیشتر از یک هفته است که در همین وضعیت است. در خانه که باشد زود خسته می شود اما خستگی در شلمچه برایش بی معناست.
زائر جبار در گفت وگو با خبرنگار مهر بیان می کند: در شلمچه خستگی ندارم اتفاقا خوشحالم. همینطور آماده باش ایستاده ام چرا که هدف، خدمت به زوار اهل بیت(ع) است اما خیلی رفت و آمد اذیتمان می کنند.
کسی جوابگو نیست
خادم دیگری نیز که مثل خیلی های دیگر لباس مشکی بلند پوشیده است. او که لباس مشکی، موهای یک دست سفیدش را نمایان تر می کند و از تجربه های سال ها خادمی حکایت می کند هم دل پری از وضعیت تردد دارد.
زائر جواد می گوید: ما در شهر آشپزی می کنیم و غذاها را به اینجا(شلمچه) می آوریم سال به سال شرایط سخت تر می شود. ما به دلیل مشکل تردد مجبوریم غذاها را پیاده بیاوریم .
حاج جواد، آبکش بزرگی که در دست دارد را زمین می گذارد، دستانش را به کمری که دور آن چفیه بسته است می زند و می افزاید: کسی ما را نمی بیند. کسی جوابگو نیست. دیگر کسی نیست تا بعد از اربعین که ما هم مشکلاتمان را با خودمان می بریم.
وی تاکید می کند: تردد برای موکب های خدمات رسان ضروری است، ضرورتی که نباید نادیده گرفته شود.
خبری از مجوزها نیست
«یوسفی» یکی دیگر از خادمان است که در تکیه صاحب الزمان خادمی می کند. او هم حرف های این خادم ریش سفید را تایید می کند و در گفت وگو با خبرنگار مهر اظهار می کند: یک ماه قبل از اربعین مدارک دادیم که به ما مجوز بدهند اما هنوز نداده اند، معلوم هم نیست کی قرار است مجوز بدهند و هر روز ماموران نیروی انتظامی جلویمان را می گیرند.
وی ادامه می دهد: مشکل دیگر این است که گفته می شود به هر تکیه مجوز تردد دو ماشین را می دهند اما الان روزی ۱۰۰ پرس غذا می دهیم بعد می شود ۳۰۰ و به یک هزار پرس غذا هم می رسد، با این دو ماشین غذا ببریم یا خادمان را جابه جا کنیم؟ اصلا شدنی نیست.
این خادم اهل بیت(ع) ادامه می دهد: قرار بوده برای بچه ها و خدام مواکب هم کارت تردد صادر شود که از آن کارت ها هم خبری نیست. اگر مجوزها صادر شود مشکل حل می شود اما هنوز که از مجوز خبری نیست.
وی یادآور می شود: سال گذشته حداقل کمک های کوچکی مثل آب شیرین و یخ به تکیه ها داده می شد که امسال این کمک ها هم نمی رسد و شرایط را سخت کرده اند اما همه با وجود همه سختی ها خوشحال هستیم که افتخار خادمی داریم.
حرف یوسفی خادم موکب خدام صاحب الزمان با خیلی از خادم های دیگر یکی است؛ وی می گوید: تمام خادمان اینجا ممکن است حاجات مادی داشته باشند اما بزرگترین آرزویشان ظهور امام زمان(عج) است.
یوسفی معتقد است همه در موکب های مرزی با عشق خادمی می کنند. از خدمت کردن خسته نمی شوند و هرسختی را برای خادمی کردن به زوار اباعبدالله(ع) به جان می خرند. حتی اگر مجبور شوند هر روز غذاها را طی چند نوبت به دوش بکشند این کار را می کنند اما حقشان نیست اینطور اذیت شوند.
کارت های برچسب خورده تحویل داده نشد
رئیس اداره تبلیغات اسلامی خرمشهر در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار می کند: امسال در مجموع ۱۲۵ موکب در شلمچه برپا شده که ۵۰ موکب آن در موقعیت خرمشهر مستقر خواهند شد و ۱۰ موکب هم باید در محل یادمان برای اتباع خارجی مستقر شوند.
حجت الاسلام عادل رویوران هم مشکل تردد موکب داران را مهمترین مشکل فعلی می داند و می گوید: امسال مشکل برچسب ترددها تا کنون رفع نشده و شورای تامین استان هم جلسه ای در این خصوص داشته اما مصوبه ای در این خصوص به ما ابلاغ نشده است.
وی، چاپ و تکثیر کارت های تردد را تایید می کند و می افزاید: کارت های تردد به وسیله فرمانداری خرمشهر و سازمان منطقه آزاد اروند چاپ شده اند. برای افزایش ضریب امنیت در اختیار نیروی انتظامی استان قرار داده شده است تا برچسب هایی بر آنها نصب شود که تا کنون انجام نشده و امیدواریم این امر تسریع شود.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی خرمشهر در پایان با یادآور شدن اینکه سازمان تبلیغات اسلامی در سال جاری نقشی در موضوع برچسب ها نداشته است، عنوان می کند: هر زمان خبری از ترددها اعلام شد و یا کارتی در اختیار قرار داده شود به هیئت ها و مواکب اعلام خواهیم کرد.
به گزارش مهر، تا کنون برای هیچکس کارت ترددی در مرزهای خوزستان صادر نشده است. عوامل اجرایی و خبرنگاران هم در تردد با مشکل مواجه هستند اما تردد برای مواکب به خاطر نوع خدمات دهی، اصلی مهم و ضرورتی حیاتی است.