شناسایی نقاط بحرانی رودخانه‌های خوزستان

هورنیوز – معاون مطالعات پایه سازمان آب و برق خوزستان از شناسایی ۱۱۸ بازه بحرانی در رودخانه‌های این استان خبر داد.

هوشنگ حسونی‌زاده ظهر امروز در نشست شورای هماهنگی مدیریت بحران استان که در محل سالن جلسات حوزه استاندار برگزار شد، اظهار کرد: بر اساس پیش‌بینی‌های صورت گرفته توسط سازمان هوا‌شناسی استان در آبان و آذر ماه سال جاری منابع آب استان کمتر از حد نرمال است.

وی ادامه داد: پیش بینی می‌شود منابع آب ناشی از بارندگی از دی ماه سال جاری و تا پایان سال جاری بهتر شود و حجم بارش باران در سد شهید عباس‌پور و ایذه به سقف ۳۳میلی‌متر برسد.

معاون مطالعات پایه سازمان آب و برق استان خوزستان با اشاره به رهاسازی ۳۵۰متر مکعب آب در حوزه کارون ابراز امیدواری کرد: با توافقاتی که با جهاد کشاورزی استان انجام شده در ماه‌های آتی که بارش اتفاق بیفتد به صورت ترکیبی از بارش و ذخایر مخازن آب مورد نیاز تامین شود.

حسونی‌زاده گفت: در سال ۹۴ حدود یک میلیارد و ۸۲۵میلیون متر مکعب و در سال جاری یک میلیارد و ۲۱۵میلیون متر مکعب آب وارد مخازن تالاب هور العظیم کردیم.

وی با بیان اینکه زمانی ۳٫۵ میلیارد متر مکعب آب وارد تالاب می‌شد گفت: در سال ۹۳ تقریبا ۵۸درصد، در سال ۹۴ تقریبا ۵۶درصد، و در سال ۹۵ حدود ۶۸درصد سطوح تالاب آب وجود داشت.

حسونی‌زاده در خصوص ورودی آب به تالاب شادگان گفت: در سال ۹۳، ۴۷میلیون مترمکعب در سال ۹۴، ۲۰میلیون متر مکعب و در سال جاری ۴٫۲ میلیون متر مکعب در تالاب شادگان آب رها سازی شده است.

وی در ادامه با اشاره به بازه‌های بحرانی موجود در رودخانه‌های استان خوزستان تاکید کرد: چیزی حدود ۱۱۸ بازه بحرانی در رودخانه‌های استان شناسایی شده است که سبب سیل و فرسایش در رودخانه‌ها می‌شود.

حسونی‌زاده تصریح کرد: در حوزه کارون ۵۷بازه، در حوزه مارون ۱۰ بازه و در حوزه دز ۳بازه و مابقی در سایر رودخانه‌ها شناسایی شده است که خطر سیل و آب گرفتگی روستا‌ها را به دنبال دارند.

وی بحرانی‌ترین منطقه در حوزه کرخه را شهر رفیع عنوان کرد و افزود: این شهر به دلیل اینکه در انتهای رودخانه کرخه است با کمترین سیلاب، زیر آب می‌رود.

حسونی‌زاده متذکر شد: به دلیل تجاوز به حریم رودخانه و رسوب گذاری در انتهای خروجی رودخانه‌ها ظرفیت عبوری آب تغییر کرده به همین دلیل خطر آب گرفتگی و سیل را افزایش می‌دهد.

https://hoorkhabar.ir/633776کپی شد!
200
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.