جدیدترین قول معاون اول رئیس جمهور به اصفهانی ها/ مردم خوزستان به خاک سیاه خواهند نشست؟
به گزارش هورنیوز؛ سرشاخه های پرآب رودخانه های خوزستان که روزگاری نماد جوش و خروش این دیار بودند حالا آنچنان بی رمق شده اند که حتی توان خودپالایی را هم از دست داده اند اما باز هم چشم طمع ها بدان قطع نشده است.
اگرچه گفته می شود طرح های انتقال آب از استان خوزستان به دوره پهلوی باز می گردد اما دردو دهه گذشته با شدت و همت بیشتری از سوی برخی مسئولان و نمایندگان استان های مرکزی کشور پیگیر شده اند.
پس از آنکه رئیس جمهور دولت تدبیر و امید نخستین سفر خود را به خوزستان انجام و در آن سفر به صراحت اعلام کرد که از حقوق مردم این استان دفاع می کند، بار دیگر نور امید تازه ای بر دل های مردم به ویژه روستائیانی که هر لحظه ترس از دست دادن مزارع خود را دارند، دمید.
اما چندی بعد، نه تنها اقدامی برای جلوگیری از طرح های انتقال آب پیشین صورت نگرفت بلکه از طرح های جدیدی نیز رونمایی شد تا به بهانه آباد کردن استان های دیگر کشاورزان، دامداران و مردم خوزستان در یک جمله به خاک سیاه بنشینند.
نکته قابل تأمل دیگر آنست که باوجود کم آبی شدید در تابستان و ممنوعیت کشت برنج در تمام استان های کشور به جز دو استان شمالی، استاندار اصفهان در دفاعی تمام قد تفاوت کشت برنج و نکاشتن آن را درخصوص مصرف آب کم دانست و از همین رو کشاورزان استان اصفهان در حالی با آب منتقل شده خوزستان به کشت محصول پرمصرفی چون برنج پرداختند که کشاوزان خوزستانی بعضا یا از کشت محروم و یا تنها اجازه کاشت درصدی از اراضی خود را داشتند!
حال اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری در جلسه اقتصاد مقاومتی استان اصفهان با اشاره به اینکه مهم ترین ممنوعیت اصفهان درحال حاضر آب است، اظهار داشت: تصمیم مصمم ما این است که دغدغه آب را رفع کنیم. ما بیشک به منطقه مرکزی ایران باید آب منتقل کنیم. چه از خلیج فارس و چه از جاهای دیگر.
وی با اذعان به اینکه بدترین وضعیت آبی را امروز خوزستان دارد، افزود: اگر مسائل آبی خوزستان باز شود همه به این نقطهنظر میرسند که اولویت آبی کشور برای خوزستان باشد.
جهانگیری گفت: تونلهای بهشتآباد و کوهرنگ۳ قطعاً اجرایی میشوند و حتماً از ابتدا تا انتهای زایندهرود نظارت جدی صورت میگیرد.
به گزارش هورنیوز؛ جهانگیری درحالی انتقال آب از یک استان به استان کویری را به اقتصاد مقاومتی ربط می دهد که امروزه دانشمندان و صاحبنظران بی شماری اینگونه طرح ها را ناموفق اعلام کرده و بهترین راه را مدیریت مرتبط با منابع آبی می دانند. ضمن آنکه پس از اجرایی شدن طرح احیای اراضی مقام معظم رهبری و واگذاری اراضی به کشاورزان، با شرایط فعلی آب استان قطعا کشت محصول به مشکل برخواهد خورد و ثمره چند سال تلاش و هزینه های بسیار به بار نخواهد نشست و این اقدام در تضاد کامل با اقتصاد مقاومتی خواهد بود!