زخم بی تدبیری اداره کل میراث فرهنگی بر پیکر آثار باستانی استان

به گزارش هورنیوز ؛ در عصری که بسیاری از کشورهای تازه پدیدار بر روی نقشه، برای جعل هویت تاریخی خود از هیچ کاری فروگذار نمی کنند کشور ایران و به تبع آن استان خوزستان دارای آثاری باستانی و شگفت انگیزی است که همگی نشان از تاریخ درخشان یک کشور دارد.

خوزستان با قدمتی چند هزار ساله و دارا بودن اماکن تاریخی مانند معبد چغازنبیل، سنگ نگاره های ایلامی ایذه، سازه های آبی تاریخی شوشتر، محوطه باستانی جندی شاپور بعنوان تنها دانشگاه ایران باستان، چهار تالاب بزرگ، دشت “شیمبار” در مسجدسلیمان، دریاچه سد “دز” در اندیمشک و آبشار شوی در دزفول و صدها آثار باستانی دیگر به عنوان یک موزه طبیعی شناخته می شود.

۸۸۳۱۰۴

همین آثار هستند که نشان می‌دهند یک ملت در گذشته چگونه زندگی کرده‌اند، از این رو حفظ این گنجینه‌های ارزشمند و مراقبت از آن‌ها، نه تنها اتلاف وقت و ثروت استان نیست، بلکه هدایت مرم و جامعه به سوی آینده است، به‌ همین دلیل حفظ آثار باستانی و تاریخی یکی از وظایف مهم مسئولان و البته مردم است.

اگرچه شرایط خاص آب و هوایی استان خوزستان امکان حضور همیشگی گردشگران را نمی دهد، اما وجود شرایط جوی مساعد در نیمه دوم سال و عید نوروز فرصتی برای شناساندن تاریخ فرهنگ و هنر استان است که باید آن را مغتنم شمرد.

در بررسی عملکرد یکساله مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان نخستین سؤالی که در ذهن مخاطبان، رسانه ها و کارشناسان شکل می گیرد آنست که جزء برگزاری جُنگ شادی، جشنواره اقوام، تعیین سفیران گردشگری خوزستان تاکنون چه اقدام شاخصی برای حفظ آثار باستانی خوزستان از جمله معبد چغازنبیل، خانه های تاریخی اهواز و بافت زیبای شوشتر صورت گرفته است؟

قرار گرفتن استان خوزستان در مسیر راه های ترانزیتی، ظرفیت کاروان راهیان نور، وجود آب و هوای مساعد در فصل زمستان و… همه از جمله فرصت هایی است که با  آن می توان به شناخت هرچه بیشتر آثار باستانی استان و رونق آنان کمک کرد. امری که در سایه بی توجهی و یا ناکارآمدی مدیران این استان به دست فراموشی سپرده شده و استان هایی همچون کرمان با آب هوایی نه چندان مناسب و عدم موقعیت جغرافیایی مطلوب گوی سبقت را ربوده اند.

از سویی دیگر، در کلانشهر اهواز به عنوان مرکز استان هیچگونه مرکز جامعی برای گردآوری، نمایش و فروش صنایع دستی استان به عنوان هویتی جداناپذیر که معرف مردم باشد، وجود ندارد و همین امر نشان از میزان دغدغه مندی مسئولان این حوزه دارد.

هفته ای نیست که تصاویر تازه ای از تخریب یکی از آثار باستانی، استفاده از اراضی اطراف این آثار به عنوان چراگاه دام ها، دست اندازی سودجویان، عدم رعایت نظافت و کمبود امکانات اولیه در حریم آثار منتشر نشود که بی شک باتوجه به قدرت رسانه های مجازی نقش مهمی در کاهش گردگشران خواهد داشت.

%d8%a8%db%8c%d9%84%db%8c%d8%a8%db%8c%d8%ab

اما نکته قابل تأمل دیگر رد ادعای عدم اعتبار مسئولان میراث است چراکه دست کم در یک سال گذشته برگزاری جشن ها و همایش ها در اولویت قرار گرفته است و همین امر این شائبه را در ذهن ایجاد می کند که آیا آقای مدیرکل به دیده شدن در برخی رسانه ها بیش از انجام وظیفه ای که بر عهده دارد تمایل دارد؟

اگرچه اصحاب رسانه به عنوان چشم بینای جامعه و زبان مردم پاسخ های بسیاری پیرامون این امر دارند اما مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری این استان با سکوت طولانی مدت، رضایت خود از روند در پیش گرفته را اعلام می دارد.

به گزارش هورنیوز ؛ شرایط اقتصادی کشور به گونه ای است که بسیاری از دستگاه ها و سازمان ها با کمبود اعتبار مواجه شده اند اما در این میان هستند مدیرانی که با مدیریت شایسته و بجا نه تنها از پسرفت جلوگیری کرده اند بلکه زمینه رشد و توسعه را نیز فراهم نموده اند.

بی شک برگزاری برخی مراسم و همایش ها به میزان هزینه های انجام شده بازخورد مناسب را نداشته و به نوعی با بودجه قطره چکانی سازگار نیست از همین رو انتظار می رود این سازمان با در پیش گرفتن روندی مناسب در جهت معرفی هرچه بیشتر میراث گرانقدر استان و جذب گردشگر گام بردارد، در غیر این صورت باید در مقابل کم کاری های صورت گرفته در پیشگاه حق و مردم پاسخگو باشد.

https://hoorkhabar.ir/632555کپی شد!
404
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.