سایه سیاه کپر در مناطقی که محرومیت تنها ارمغان مسئولان بود!

به گزارش هورنیوز؛ آرام آرام فصل سرما فرا می رسد و این امر برای بسیاری از کودکان نوید روزهای خوب و بازی های زمستانه است اما در گوشه ای آن طرف تر از این استان، جایی میان لوله های نفت و کوه های سر برافراشته دانش آموزانی هستند که زمستان برایشان رنگ و بوی کابوس دارد!

همان دانش آموزانی که تنها خاطره شان از مدرسه یک زیلوی رنگ و رفته، تخته سیاهی شکسته، سقفی از جنس کپر و اتاقی تاریک است. شاید تصور آنکه در حال حاضر که بسیاری از کلاس های پایتخت نشینان به انواع وسایل هوشمند، اتاق های بازی، کلاس های تفکر و خلاقیت ، کتابخانه و… مجهز است در آنسوی کشور کلاس درس داشتن تنها آرزوی یک دانش آموز باشد.

۶۰۶۹۶_۱۴۷

آرزویی که اگرچه بزرگ نیست اما به لطف بی مهری مسئولان و دولتمردان همچنان از یک نسل به نسل دیگر به ارث می رود تا سکوی پرتابی باشد برای نمایندگان مجلس و مسئولانی که در شرایط حساس دست روی نقاط ضعف می گذارند و قول رفع یک شبه این مشکلات را می دهند.

حمید قنبری، مدیر آموزش و پرورش عشایر خوزستان چندی پیش با اشاره به شرایط بد مدارس عشایری و مناطق محروم اظهار داشت: از کل مدارس موجود در خوزستان، ۵۸۷ مدرسه در مناطق عشایری مستقرند که بدترین کیفیت را دارند. ۱۴هزار دانش آموز عشایری را در ۱۴ منطقه عشایری و در یک محدوده ۳۲ هزار کیلومتر مربعی تحت پوشش دارد و این افراد از اقوام مختلف و از ۷ استان مختلف تشکیل می شوند.

وی با بیان این که از فضاهای گوناگونی برای سرپناه دانش آموزان استفاده می شود افزود: برخی از این اماکن مدارس استانداردی هستند که به تعداد ۴۵ واحد، در قالب طرح بنیاد برکت ساخته شده اند و چهارهزار دانش آموز را تحت پوشش قرارمی دهند. باقی دانش آموزان عشایری در سرپناه های دیگری آموزش می بینند که شامل تعدادی مدرسه قدیمی بالای ۳۰ سال ساخت که خطرآفرین و غیراستاندارد هستند، ۱۵۰ مدرسه چادری، ۷۰ مدرسه استیجاری واقع در منازل عشایری، ۶۰ کانکس، و تعدادی مدرسه کپری داریم که شاید تعداد آن به حدود ۱۰ برسد.

در این میان تناقض گویی های مسئولان آموزش و پرورش نیز نشان از وخامت اوضاع در این زمینه دارد.درحالی که تهیه کلاس های درس و رهایی دانش آموزان از کپر و کانکس یکی از مهم ترین اولویت های مدارس محروم است، صفرعلی یازرلو معاون آموزش و پرورش کشور به خرید لپ تاپ برای این مدارس اشاره و خاطر نشان کرد: اقدامات بسیار خوبی درزمینه تجهیز مدارس عشایری انجام شده، به طوری که برای هر مدرسه سیار یک دستگاه لپ تاپ درنظرگرفته شده است تا معلم بتواند آموزش را با استفاده از ابزارآموزی پیاده کند.

وقتی خبرنگار رسانه ای در گفت و گو با این مقام مسئول، وجود مدارس عشایری را که از ابتدایی ترین امکانات ازجمله سقف بالای سر محرومند یادآوری می کند، یازرلو می گوید: ایرادی ندارد، سقف ندارند اما بگذاریم لپ تاپ داشته باشند. به علاوه اکنون مدرسه بدون سقف نداریم، مدارس چادری نیز از جنس برزنت و ضدآب است.

اما از سویی دیگر تقی زاده مدیرکل آموزش و پرورش استان اظهار می کند: درحال حاضر شرایط مالی خوبی نداریم و هوشمندسازی نیز جزو اولویت های ما نیست؛ دربرخی جاها اگر حتی بتوانیم نیمکت دانش آموزان را تامین کنیم کار مهمی کرده ایم.

چندی پیش بود که تفاهم نامه ای میان ژاپن و اداره کل آموزش و پرورش استان مبنی بر کمک ۴۷ هزار یورویی با هدف ساخت سه مدرسه در مناطق محروم استان بسته شد اما به فاصله چندماه مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان از خرید ۱۹ کانکس درس به جای ساخت مدرسه خبر می دهد.

شاید بسیاری تصور کنند که تحصیل در مدارس کانکسی به مراتب بهتر از کپرها باشد اما پای درد و دل دانش آموزان که بنشینی متوجه خواهی شد که دانش آموزان و معلمان به دلایل مختلف از جمله گرمای بالا در کانکس ها تمایلی به حضور در آنها ندارند.

غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان نیز در آغاز سال تحصیلی در وعده ای اظهار داشت: باتوجه به اهمیت بحث آموزش و توسعه زیرساخت ها در روستاها، تا دو سال آینده هیچ مدرسه کپری و کانکسی در خوزستان نخواهیم داشت.

نکته حائز اهمیت دیگر بی توجهی شرکت ها به پرداخت بدهی های خود به آموزش و پرورش خوزستان است که در نتیجه این بدعهدی دانش آموزان باید بهترین روزهای خود را با دغدغه بگذرانند.

سال ۹۳ بود که تقی زاده از طلب ۲هزار میلیاردی آموزش و پرورش خوزستان از شهرداری ها و صنایع خبر داد و گفت: کارخانجات، شرکت‌ها و شهرداری‌ها از سال ۷۱ بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد باید به آموزش و پرورش خوزستان پرداخت می‌کردند که از پرداخت آن سر باز زده‌اند.

به گزارش هورنیوز؛ محرومیت دانش آموزن عشایری و مناطق محروم استان درکنار چاه ها و لوله هایی که به وسیله بازی این دانش آموزان تبدیل شده، قصه پر غصه ای است که هر انسانی را به درد می آورد و قطعا با اندکی همت، اتحاد و وجود مدیران توانمند حل خواهد شد. از همین رو انتظار می رود مسئولان فارغ از هرنوع نگاه سیاسی و جناحی برای برآورده ساختن آرزوی دانش آموزان این سرزمین کوتاهی نکنند.

 

 

https://hoorkhabar.ir/631907کپی شد!
145
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.