کنکوکارپوس در کشورهای مختلف کاشته شده است/ فضای سبز اهواز درحال نابودی است

به گزارش هورنیوز ؛ یکصد و چهل و هفتمین جلسه شورای اسلامی کلانشهر اهواز، بعد از ظهر امروز با حضور اعضای شورا، نمایندگان شهرداری و اصحاب رسانه برگزار شد.

 

در دستور کار این جلسه تنها یک لایحه آورده شده بود که هوشنگ شیرمردی رئیس شورا در این خصوص اظهار کرد: باتوجه به اینکه کمیسیون های شورا تغییر پیدا کرده و خروجی نداشته اند، لوایح کمی مورد بررسی قرار گرفته است.

وی افزود: همچنین باتوجه به مشکلات تنفسی مردم پس از نخستین بارش باران، از مدیرکل محیط زیست و مدیرکل هواشناسی استان برای ارائه توضیحات دعوت به عمل آمده است که متاسفانه مدیرکل محیط زیست نتوانستند در جلسه حاضر شوند.

 

دولت یک ریال هم به هواشناسی خوزستان نداده است/ امکان پیش بینی گرد و خاک تا ۵ روز آینده

در ادامه این جلسه، کوروش بهادری مدیرکل هواشناسی استان خوزستان در خصوص مشکلات آلودگی هوا اظهار کرد: پدیده گرد و غباری که در سالهای گذشته ایجاد شده است، دو منشأ خارجی با ۷۰ درصد و داخلی با ۳۰ درصد دارد.

بهادری عنوان کرد: منشأ داخلی آن در نوار مرزی دشت آزادگان و اطراف اهواز قرار دارد و منشأ خارجی در کشورهای سوریه و عراق است که متاسفانه به دلیل در اختیار داشتن این مناطق توسط داعش، امکان انجام اقدامی وجود ندارد.

مدیرکل هواشناسی خوزستان گفت: متاسفانه در کشور عراق تنها شهرهای بغداد، بصره و نجف دارای ایستگاه هواشناسی هستند که ما برای پایش شرایط، اعلام آمادگی نمودیم تا ایستگاه های هواشناسی در شهرهای دیگر عراق نیز راه اندازی کنیم.

بهادری تصریح کرد: علیرغم وجود مصوبه وزارت راه، دولت یک ریال هم به اداره کل هواشناسی استان نداده است.

%da%a9%d9%88%d8%b1%d9%88%d8%b4-%d8%a8%d9%87%d8%a7%d8%af%d8%b1%db%8c

وی افزود: اکنون در حال راه اندازی سامانه های اندازه گیری گازها، باران اسیدی و گرد و خاک کمتر از ۲ میکرون موجود در هوا هستیم، همچنین دستگاه اسپودراپ که یک مکنده است را نیز در اختیار دانشگاه علوم پزشکی قرار دادیم تا اگر واقعاً مشکلات تنفسی به خاطر گیاه کنوکارپوس است با آن کمک این دستگاه این مشکل را برطرف نمایند.

مدیرکل هواشناسی خوزستان گفت: باتوجه به اینکه عنوان می شود طرح های مقابله با مشکل گرد و خاک زمانبر هستند، لذا تنها راهکار فعلی، اطلاع رسانی به موقع و دقیق به مردم است.

کوروش بهادری مدیرکل هواشناسی خوزستان اظهار کرد: پس از مشکلات تنفسی در سالهای اخیر، ۱۹ فرضیه به عنوان عامل ایجاد این مشکل مطرح شد که تنها کنوکارپوس که یکی از آن فرضیه ها بود، متهم قرار گرفت.

وی با بیان اینکه بنده نیز این گیاه را تنها عامل مشکلات تنفسی نمی دانم، افزود: تاکنون چقدر از عوارضی که شهرداری دریافت می کند، برای هواشناسی هزینه شده است؟

بهادری افزود: در این زمینه با کمک مدلهای جهانی هواشناسی که در خوزستان بومی سازی شده اند، امکان پیش بینی پدیده گرد و خاک تا ۵ روز آینده را خواهیم داشت.

وی اظهار کرد: هوایی که در اهواز استنشاق می نماییم حوای گازهای مختلفی است که ترکیب این گازها با اولین بارش باران باعث ایجاد باران اسیدی می شود، این باران اسیدی علاوه بر اینکه بر ساختمان ها تاثیر سوء دارد، پس از نشستن بر زمین گازهایی از آن متصاعد می شود که مشکلات تنفسی را ایجاد می کند.

 

آلایندگی های نفتی از مشکلات آلودگی هوا هستند

رامی علاسوند عضو شورای شهر اهواز در این خصوص گفت: آلایندگی های صنایع مانند منشأهای نفتی در اطراف شهر اهواز نیز یکی از مشکلات آلودگی هوا است.

وی افزود: اینکه عنوان می شود تنها گرد و خاک عامل این مشکلات است، کاملاً اشتباه است.

 

فضای سبز اهواز به دست خودمان درحال از بین رفتن است

مریم ابریشم کار در ادامه خاطرنشان کرد: باران اسیدی ربطی به گیاه کنوکارپوس ندارد بلکه مواردی مانند دود ناشی از صنایع پتروشیمی، نفت، فولاد و… و همچنین گرده افشانی گیاهان موثر هستند.

وی افزود: سالانه هزینه زیادی صرف فضای سبز اهواز می شود و بی انصافی است که بگوییم گیاه کنوکارپوس تنها عامل تنگی نفس است.

ابریشم کار گفت: شاید نفت، فولاد و دیگر صنایع نماینده حقوقی دارند و از حقوق آنان دفاع می کند اما این گیاه بی زبان است و مورد اتهام بی اساس قرار می گیرد.

مریم ابریشم کار

عضو شورای شهر اهواز اظهار کرد: هیچ دلیل علمی مبنی بر عامل بودن کنوکارپوس در تنگی نفس مردم وجود ندارد و ما اکنون داریم به دست خودمان آن را بی دلیل از بین می بریم.

مریم ابریشم کار گفت: چطور در مناطق خوش آب و هوای اهواز مانند نیوساید و شهرک نفت که این گیاه مورد استفاده قرار گرفته است، مشکلی وجود ندارد، اما در مناطق دیگر شهر، مشکل زا است؟

وی افزود: از ریاست شورای شهر خواستارم قبل از اینکه کل فضای سبز اهواز از بین برود، از قطع این درختان جلوگیری شود.

 

دلیل واحدی برای این مشکل به مردم گفته شود

آذر زمانپور عضو دیگر شورای شهر اهواز در این خصوص گفت: اکثر اوقات که اخبار سراسری را دنبال می نماییم، متاسفانه اخبار هواشناسی تنها به ارائه دقیق اطلاعات آب و هوای تهران و نوار شمالی و شمال غربی کشور اختصاص دارد.

این عضو شورای شهر اهواز با اشاره به اظهارات در خصوص کنوکارپوس گفت: در مصاحبه ای از دکتر ایدنی رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز خواندم که وی دلیل تنگی نفس را گیاه کنوکارپوس عنوان کرده است.

%d8%a2%d8%b0%d8%b1-%d8%b2%d9%85%d8%a7%d9%86%d9%be%d9%88%d8%b1

زمانپور خاطرنشان کرد: اگر بحث علمی است برای همه باید باشد و خروجی آن نیز به صورت واحد در اختیار مردم قرار گیرد نه اینکه هر مسئولی اظهار نظری داشته باشد که باعث تشویش اذهان عمومی شود.

 

کنکوکارپوس در کشورهای مختلف کاشته شده است

همچنین در بخش دیگری از این جلسه، علیرضا حلاج معاون خدمات شهری شهرداری اهواز گفت: در خصوص تنگی نفس مردم، ۱۹ مورد به صورت فرضیه اعلام شد که سپس ۴ مورد آن یعنی آلایندگی های صنایع، نفت، گرد و غبار و کنوکاپوس نهایتاً باقی ماند.

وی افزود: از این ۴ مورد تنها این گیاه مورد توجه قرار گرفت و اکنون نیز با مصوبه شورای سلامت به ما دستور داده شده تا آنها را هرس نماییم.

حلاج خاطرنشان کرد: یکی از اساتید دانشگاه خواجه نصیر گزارشی ارائه داده است و در آن احتمال داده است که کنوکارپوس نیز یکی از احتمالات ایجاد این مشکل است اما در آن گزارش عنوان شده که نیاز به بررسی بیشتر است.

%d8%b9%d9%84%db%8c%d8%b1%d8%b6%d8%a7-%d8%ad%d9%84%d8%a7%d8%ac

معاون خدمات شهری شهرداری اهواز با بیان اینکه این گیاه در سواحل کشورهای مختلف جهان، از جمله کالیفورنیا و کشورهای حوزه خلیج فارس، کاشته شده است گفت: کاشت این درخت از سال ۸۲ در اهواز آغاز شد و تا سال ۹۱ هیچگونه مشکلی برای مردم ایجاد نشد.

وی افزود: مطرح می شود که گرده های معلق در هوای این گیاه وارد ریه های مردم می شود، که باید گفت که  به دلیل اینکه گرده این گیاه بزرگتر از ۱۸ میکرون است نمی تواند وارد سیستم تنفسی انسان شود.

 

این گیاه سرمایه ملی است

در ادامه این جلسه، جانعلی خورشیدی رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر اهواز گفت: به چه دلیلی و به چه اجازه ای درختان سطح شهر درحال قطع شدن هستند؟

وی با یان اینکه هزینه زیادی صرف فضای سبز فعلی شهر اهواز شده است، افزود: پزشکان متخصص به ما می گویند که گیاه کنوکارپوس عامل مشکلات تنفسی نیست.

%d8%ac%d8%a7%d9%86%d8%b9%d9%84%db%8c-%d8%ae%d9%88%d8%b1%d8%b4%db%8c%d8%af%db%8c

خورشیدی افزود: این گیاه سرمایه ملی است و توان این را نداریم که صبر کنیم تا مجدد آن را در شهر بکاریم زیرا برای آن بسیار هزینه شده است.

وی عنوان کرد: اکنون کارخانه کربن بلک اهواز به دلیل ناقص بودن فیلترهای هوا، درحال انتشار گازهای سمی است و بنده این موضوع را به اطلاع دادستان رسانده ام.

 

لزوم کارشناسی عادلانه

همچنین غلامرضا سبزعلی دیگر عضو شورای شهر اهواز گفت: یکی از متخصصان خبره گوش و حلق و بینی شهر، می گوید که عامل اصلی تنگی نفس، آلودگی صنعتی است و نه کنوکارپوس.

وی افزود: به نظرم این نوع برخورد سیاسی است و می خواهند سر شهرداری و گیاه کنوکارپوس را ببُرند.

سبزعلی عنوان کرد: باید کارشناسی بی طرف و عادل، این مشکل را بررسی نماید.

%d8%ba%d9%84%d8%a7%d9%85%d8%b1%d8%b6%d8%a7-%d8%b3%d8%a8%d8%b2%d8%b9%d9%84%db%8c

 

هرس کردن درختان با کارشناسی شهرداری

هوشنگ شیرمردی رئیس شورای شهر اهواز در ادامه این جلسه اظهار کرد: باید تا اطلاع ثانوی هرس کردن درختان با کارشناسی شهرداری انجام شود.

وی افزود: حتماً باید مصوبه شورای سلامت مورد بررسی قرار گیرد و تا زمانی که این موضوع تایید نشده است، نباید اقدام به قطع درختان نمود.

 

لزوم پیگیری ایجاد کمربند سبز

همچنین جمشید سلحشور عضو هیات رئیسه شورای شهر اهواز گفت: باید بالن های پایش هوا به صورت روزانه دوبار توسط هواشناسی ارسال شوند.

وی افزود: اکنون بهترین حالت برای حل مشکل، پیگیری بحث ایجاد کمربند سبز است و باید بخشی از درآمد صنایع، صرف بهبود کیفیت هوای منطقه شود.

%d8%ac%d9%85%d8%b4%db%8c%d8%af-%d8%b3%d9%84%d8%ad%d8%b4%d9%88%d8%b1

 

کنوکارپوس یک نعمت است

اسکندر زنگنه عضو دیگر شورای شهر اهواز نیز گفت: در شرایطی که حجم فضای سبز اهواز روبه کاهش بود، کنوکارپوس نعمتی بود تا این شرایط جبران شود.

وی افزود: باید جلوی فاجعه قطع درختان گرفته شود زیرا شهر اهواز به شدت به فضای سبز نیاز دارد و اگر قرار است این گیاه نباشد، باید جایگزین مناسبی برای آن مشخص شود.

 

** در ادامه این جلسه، طرح جلوگیری از قطع درختان با امضای ۶ نفر از اعضای شورا در دستور کار قرار گرفت.

 

سلامت مردم از کنوکارپوس مهمتر است

حجت الاسلام قربانعلی سعادت نیا در این خصوص گفت: این طرح یک تقابل است و برای اعضای شورا هزینه خواهد داشت زیرا مصوبه هرس کردن این گیاه توسط شورای سلامت به تصویب رسیده و بار قانونی، سیاسی و حتی امنیتی دارد.

وی افزود: باید برای حل این موضوع نشستی به مسئولین مربوطه برگزار شود زیرا سلامت مردم از گیاه کنوکارپوس مهم تر است، ضمن اینکه مطالب عنوان شده باید علمی باشد.

%d9%82%d8%b1%d8%a8%d8%a7%d9%86%d8%b9%d9%84%db%8c-%d8%b3%d8%b9%d8%a7%d8%af%d8%aa-%d9%86%db%8c%d8%a7

 

اگر مشکل حل نشد، چه کسی پاسخگو خواهد بود

همچنین سید محمدجواد رضوی عضو دیگر شورای شهر اهواز گفت: پیشنهاد می شود جلسه فوق العاده ای با حضور اعضای شورا و دیگر مسئولین مربوطه برگزار شود تا نظرات موافق و مخالف مطرح شود.

وی افزود: باید این موضوع علمی بررسی شود زیرا اگر این درختان قطع شدند و سپس مشکل حل نشد، چه کسی پاسخگو خواهد بود؟

 

** در پایان این اظهارات، طرح متوقف کردن هرس درختان تا اطلاع ثانوی و به تایید رسیدن عامل بودن آن در تنگی نفس، با هفت رأی به تصویب رسید.

 

در لوایح مساعدت به نیازمندان نباید تبعیض قائل شد

به گزارش هورنیوز در بخشی از این جلسه، مریم ابریشم کار عضو شورای شهر اهواز در تذکری عنوان کرد: برخی از لوایح مساعدت ها به نیازمندان، ماه ها و پیش از تعطیلی شورا در انتظار هستند اما برخی از آنها به سرعت در صحن علنی بررسی می شوند.

وی افزود: نباید در این زمینه تبعیض قائل شد، اعضای شورا چقدر باید شرمنده شهروندان شوند؟

 

هوشنگ شیرمردی رئیس شورا در پاسخ به این تذکر خاطرنشان کرد: بررسی لوایح مساعدت ها به دلیل پایان اعتبارات لازم، متوقف شده است.

 

حجت الاسلام کاظم سواری نیز در این خصوص گفت: این لوایح مساعدتی در کمیسیون فرهنگی بررسی شده و توسط شهرداری لایحه شده اند اما متاسفانه در صحن علنی شورا نمی آیند.

%d8%b2%db%8c%d8%a8%d8%a7-%d8%b5%d8%a7%d9%84%d8%ad%d9%be%d9%88%d8%b1

زیبا صالحپور منشی اول شورای شهر اهواز نیز در این باره اظهار کرد: تمام لوایح مساعدت به بیماران سرطانی با صلاحدید رئیس کمیسیون فرهنگی، در یک جلسه و با مبلغ یکسان مورد بررسی قرارخ خواهند گرفت و به رأی گذاشته می شوند.

https://hoorkhabar.ir/631844کپی شد!
323
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.