وقتی پای آمارهای متناقض به شیلات خوزستان هم باز می شود

به گزارش هورنیوز ؛ استان خوزستان به علت همجواری با دریای خلیج فارس از دیرباز به عنوان یکی از قطب های اصلی صید آبزیان شناخته می شود. از همین رو زمینهسازی برای استفاده از قابلیتها و امکانات توسعه همهجانبه استان و همچنین تلاش برای حل مسائل و مشکلات آن یکی از موضوعات مهم است.
یکی از مسائل مهم حرکت به سمت صنعت پرورش ماهی در قفس است. بطور کلی پرورش ماهی با هدف تولید اقتصادی تحت چهار سامانه انجام می شود که شامل پرورش در استخرهای رو باز خاکی و پرورش در استخرهای سرپوشیده گلخانه ای، در تانک و یا در قفس است.
پرورش در قفس سامانه ای است که ماهی، محصور در یک قفس در منابع آبی پرورش داده می شود. در این روش ماهی درون یک قفس یا سبد قرار می گیرد و آب به صورت آزاد بین منبع آبی و قفس در جریان است.
نبی الله خون میرزایی مدیرکل شیلات استان خوزستان نقش خوزستان در زمینه رونق اقتصادی، اشتغالزایی و سرمایهگذاری برنامه پنجساله را مثبت ارزیابی می کند و می افزاید: طبق آمار موجود خوزستان در زمینه تولید آبزیان رتبه دوم کشور را کسب کرده که اگر برنامهریزی صحیح انجام شود در سند چشمانداز ۱۴۰۴ رتبه اول کشور را هم کسب کنیم. بههرحال مسئله اصلی این است که خوزستان پتانسیلهای بسیار بالایی را در بخش شیلات دارد.
اما حسن صالحی معاون وزیر جهاد کشاورزی چندی پیش با انتقاد از شرایط موجود در شیلات استان خوزستان خاطر نشان کرد: با وجود ظرفیتهای زیاد و اراضی مستعد جهت توسعه شیلات اما خوزستان فعالیت قابل توجهی در این زمینه نداشته است و اکنون در جایگاه چهارم تولید آبزیان کشور قرار دارد با وضعی که در این استان در بخش شیلات پیش میرود کم کم همین رتبه کنونی خود را هم از دست میدهد.
وی افزود: مطالعاتی که در سال ۸۳ درباره پرورش ماهی در قفس انجام شد، نشان میدهد که این کار از ۲۰ سال گذشته در خوزستان انجام شده بود و هیچ جای دیگر کشور و حتی کشورهای خارجی که اکنون حرف اول را در زمینه تولید ماهی در قفس میزنند، چنین اقداماتی انجام نداده بودند اما متاسفانه به دلیل بی توجهی، تولید ماهی در قفس در خوزستان متوقف شده است.
صالحی عنوان کرد: با توجه به ظرفیتهای شیلاتی خوزستان اولین ستاد توسعه شیلات کشور را در خوزستان تشکیل دادیم اما متاسفانه نسبت به این ستاد، فعالیتها خیلی کم بوده است. برای توسعه شیلات استان باید از ظرفیتهای مراکز تحقیقات شیلاتی کشور که در سطح جهان هم حرف اول را میزند، استفاده کرد.
این انتقادات بیانگر آنست که علی رغم ادعای اداره کل شیلات استان خوزستان، از ظرفیت های این استان به نحو شایسته استفاده نشده است. در شمال کشور و منطقه کنارک چیزی حدود ۵۰ هزار تن ماهی در قفس تولید میشود این در حالی است که در استان بهسختی توانستیم ۲۰۰ تن ماهی در قفس تولید کنیم.
به گزارش هورنیوز؛ با توجه به اینکه امروزه پرورش ماهیان دریایی در دنیا یک فرصت سرمایهگذاری از پنجره باز محسوب و فرصت بی بدیلی در زمینه اشتغالزایی، عمل به اقتصاد مقاومتی، استفاده از توان داخل، امنیت غذایی و … ایجاد می کند، انتظار می رود تا بستر لازم جهت انجام آن در استان فراهم شود.
از سویی دیگر باید دانست که با ارائه آمارهای اشتباه و خوشبینانه نه تنها پیشرفتی در صنعت شیلات استان حاصل نمی شود بلکه ثمره آن پسرفت در قدیمی ترین و بومی ترین صنعت استان است.