تلاش استاندار برای انداختن توپِ کاهش صادرات به زمین تجار
به گزارش هورنیوز؛ غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان امروز در جلسه کارگروه آرد و نان استان با اشاره به لزوم افزایش صادرات به کشور عراق اظهار داشت: بازار عراق فرصتی برای شرکتهای تولیدی آرد است تا بتوانند با تمام ظرفیت کار کنند و اینکه مشکلات وجود دارد و نمیتوان به صادرات محصول پرداخت، بهانه است زیرا نمیتوان هیچ کار تولیدی و اقتصادی را بدون ریسک انجام داد.
وی افزود: شرکتهای تولید آرد از ظرفیت مازاد خود استفاده کنند و وارد بازارهای عراق و سایر بازارها شوند و تولیدات خود را به این کشورها صادر کنند.
شریعتی ادامه داد: چرا باید ظرفیتهای خالی وجود داشته باشد و هیچ کاری در استان انجام نگیرد. باید از این فرصتها استفاده کنیم و مقداری ریسک بپذیریم و اقداماتی انجام دهیم تا بتوانیم بازارهای صادراتی را در اختیار بگیریم.
وی با اشاره به حل مشکلات شرکتهای تولیدکننده آرد عنوان کرد: ما باید به حل مشکلات این شرکتها کمک کنیم اما انتظار داریم از از ظرفیـت اسمی تولید خود بهره بگیرند و در بحث صادرات وارد شوند.
استاندار در حالی بر لزوم افزایش صادرات اصرار دارد که آمار و ارقام حکایت از آن دارد که میزان صادرات به کشور عراق به دلایل گوناگون مانند بی کیفیتی محصول صادراتی خوزستان، بالارفتن تعرفه های تجارت از سوی عراق، شیوه حمل و نقل سنتی و بالا رفتن هزینه های ناشی از آن، شرایط خاص حاکم بر کشور عراق و ورود سایر کشورها به این بازار کاهش یافته است.
رئیس اتاق بازرگانی خرمشهر سال گذشته از کاهش ۹۰درصدی کالا به کشور عراق گفت و افزود: افزایش تعرفههای گمرکی از سوی این کشور موجب کاهش چشمگیر صادرات بسیاری از کالاها شده است؛ برای مثال تعرفه گمرکی برخی محصولات برای ایرانیان ۱۰۵درصد است اما برای تجار عربستان، کویت و ترکیه ۳۲درصد می باشد.
به گزارش هورنیوز؛ استان خوزستان با استان های عراق تناسبات فرهنگی، مذهبی و زبانی دارد که از همین فرصت می توان برای توسعه اقتصاد استان استفاده کرد اما نکته مهم آنجاست که این اتفاق تنها با نگاهی واقع بینانه و همچنین پیگیری امور انجام خواهد شد و صرف برگزاری جلسه هیچ خروجی در پی نخواهد داشت.
هر سال از میزان صادرات کالاهای مختلف از جمله محصولات تولید شده از آرد به کشور عراق کاهش می یابد و در این بین مسئولان تنها با ارائه نظر می پردازند که همین امر در آینده ای نه چندان دور سبب می شود تا بازار این کشور از کالاهای ترکی، کویتی و عربستانی اشباع شود از همین رو باید به آقای استاندار گفت پذیرش ریسک توسط تجار شرط لازم است اما شرط کافی نخواهد بود و ورود صاحبنظران و کارشناسان برای آسیب شناسی این بحث ضروری می باشد.