آغاز آبرسانی دائمی به چذابه پس از اربعین
هورنیوز – قدرتالله دهقان در نشست ستاد ویژه اربعین استان خوزستان که امروز (۲۸ مهرماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، ادامه داد: جلسه ستاد مرکزی اربعین در وزارت کشور برگزار شد و اعضای این جلسه از هماهنگی، همدلی و عملکرد مطلوب استان خوزستان قدردانی کردند.
وی ادامه داد: اگر همه کارهای دیگر ما همانند اربعین بدون ریا و خودنمایی بود و همه امکانات خود را در طبق اخلاص میگذاشتیم، هیچ مشکلی دیگر برای مردم باقی نمیماند.
دهقان با بیان اینکه امکان رسیدگی به ۱۰ هزار نفر در هر روز در دو پایانه شلمچه و چذابه وجود دارد، افزود: اقدامات بسیاری در زمان استانداری آقای مقتدایی انجام شد و اکنون نیز بخش جدیدی از کارها با فعالیت شبانهروزی آقای شریعتی در حال انجام است. پارکینگ چذابه به مساحت ۱۰ هکتار از سوی سپاه آماده شده و قسمت دیگر آن را راه و شهرسازی بر عهده گرفته است. همچنین ادارهکل راه و شهرسازی خوزستان متعهد شده که جاده خاکی را به جاده نفت وصل کند و البته این عمل انجام شده است.
معاون امنیتی و انتظامی استانداری خوزستان ادامه داد: اداره برق امسال و سال گذشته نسبت به تامین روشنایی پایانه اقدام کرده و البته مشکل آب شرب شلمچه نیز برطرف شده است اما متاسفانه آب شرب دائمی به پایانه چذابه نرسیده است که پس از پایان مراسم اربعین کار آبرسانی به این پایانه باید شروع شود.
حجتالاسلام سیدمحمود موسوی، مسئول کمیته تغذیه اسکان ستاد اربعین خوزستان نیز با بیان اینکه هماهنگی استفاده از مساجد و حسینیهها با اوقاف استان به منظور اسکان زائران انجام گرفته است، گفت: مواکب مرز شلمچه در خرمشهر در حال تحویل است و زمین مواکب چذابه نیز روز گذشته تحویل داده شد. به دلیل اهمیت مواکب بینراهی دو همایش با حضور موکبداران برگزار کردیم و نظرات و انتقادات و پیشنهادات آنها شنیده شد.
وی با بیان اینکه ۲ هزار تن آرد برای پخت نان در این ایام تدارک دیده شده است، افزود: آمادگی پخت روزانه ۱۰۰ هزار قرص نان وجود دارد و به صورت روزانه ۷۰۰ قالب یخ میان مواکب توزیع میشود. همچنین ۱۵ تریلی و ۲۵ کامیون از سوی صندوق کوثر و خیران آب شرب معدنی اهدا شده است. همچنین مقرر شده که همه فرآوردههای شرکت پگاه در مرزها توزیع شود.
دکتر شهیار میرخشتی، رییس مرکز اورژانس و فوریتهای پزشکی خوزستان و مسئول کمیته بهداشت و درمان ستاد اربعین حسینی، نیز با بیان اینکه رسیدگی به وضعیت بهداشتی مرز شلمچه بر عهده دانشگاه علوم پزشکی آبادان و مرز چذابه به عهده دانشگاه علوم پزشکی اهواز است، گفت: دغدغه اصلی ما پیرامون وضعیت بهداشتی مواد غذایی و آب آشامیدنی است.
علی خدادادی مدیر جمعیت هلال احمر خوزستان و مسئول کمیته امداد و نجات ستاد اربعین نیز با بیان اینکه پیشبینی حضور ۲ میلیون زائر در مرزهای شلمچه و چذابه شده است، گفت: به منظور آمادگی امدادگران در جمعیت هلال احمر دوره آموزشی در آبادان برگزار شد. مانور پدافند غیرعامل نیز برگزار شد.
وی افزود: همچنین ۳۰۰ چادر امدادی استقرار اضطراری، استقرار ۳ اتوبوس آمبولانس و ۵ آمبولانس در چذابه از دیگر امکاناتی است که از سوی این جمعیت فراهم شده است. درخواست ما این است که شرایط برای حضور آمبولانسها در نقطه صفر مرزی فراهم شود.
ولیاله حیاتی، فرماندار خرمشهر، نیز در این جلسه گفت: سالن مسافربری پایانه شلمچه با وسعت ۷۵۰۰ مترمربع و ۲۷۶ میلیارد ریال آماده شده است.
وی ادامه داد: راهآهن در حال احداث پل است که این پل از سمت شمال تکمیل شده اما کار ساخت از سمت جنوب اکنون در حال انجام است. با توجه به فرصت اندک برای اربعین سال نمیتوان از آن استفاده کرد. بنابراین درخواست دادیم که این عملیات متوقف شود زیرا موجب ایجاد ترافیک میشود.
فرماندار خرمشهر افزود: همچنین درخواست داریم که آب روستایی از مرز جدا شود تا با افت فشار آب مواجه نشویم. روشنایی پارکینگ ۵۰ هکتاری عملیاتی نشده است. از سویی دیگر پایانه شلمچه برای ورود و خروج اتباع خارجی در نظر گرفته شده که باید امکانات مرتبط با این موضوع فراهم شود.
نادر عمیدزاده فرماندار دشتآزادگان نیز در این نشست گفت: ۵ آبان مانور نمادین استقرار همه دستگاههای مرتبط با پیادهروی اربعین در دشتآزادگان برگزار میشود که نیاز به کانکس برای استقرار آنها داریم.
وی ادامه داد: در حال حاضر سرویسهای بهداشتی منتهی به مرز با توجه به آنکه جاده ساخته نشده قابل بهرهبرداری نیستند.