خوزستان، دومین استان در بیشترین تعداد تدوین استاندارد ملی/ آزمایشگاه بنزین راه اندازی می شود

به گزارش هورنیوز ؛ رضا دهدشتی زاده مدیرکل استاندارد خوزستان ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته استاندارد اظهار کرد: در شش ماهه اول امسال ۵۶۱ مورد بازرسی فنی از واحدهای تولیدی، ۲۹ مورد بازرسی فنی از سکوهای گازپرکنی، یک‌هزار و ۷۵۹ مورد بازرسی فنی از آسانسورها و همچنین ۱۹۲۷ مورد بازرسی از اصناف توسط اداره‌کل استاندارد خوزستان انجام شده است.

وی افزود: از سال گذشته ۲۷۰ مورد تدوین استاندارد ملی داشتیم و امسال نیز تاکنون ۵۰ تا ۶۰ مورد استاندارد ملی تدوین شده که زیرساخت‌های تدوین استاندارد ملی در استان فراهم است، خوزستان بعد از تهران بیشترین آمار تدوین استاندارد ملی را دارد.

دهدشتی زاده خاطرنشان کرد: در شش‌ماهه امسال ۴۷ پروانه استاندارد را به علت عدم رعایت مستمر و عدم حفظ شرایط استاندارد ابطال کردیم، بیشتر صنایع تحت پوشش ما یعنی حدود ۶۰ درصد صنایع تحت پوشش ما مواد غذایی هستند و قاعدتاً ۶۰ درصد ابطال پروانه استاندارد به صنایع مواد غذایی بازمی‌گردد.

مدیرکل استاندارد خوزستان تصریح کرد: در ۶ ماهه اول سال جاری ۶۷۲ فقره گواهینامه صادراتی صادر شده که این تعداد در مدت مشابه سال گذشته ۵۳۹ فقره بوده است.

دهدشتی زاده ادامه داد: در سال گذشته ۳۰۰ محموله برنج وارداتی غیراستاندارد را مردود کردیم و آن‌ها را به خارج از کشور بازپس فرستادیم و محموله‌های برنج غیراستانداردی نیز که امکان مردود کردن آن‌ها وجود نداشت، بلافاصله معدوم شدند.

رضا درویشی زاده

وی عنوان کرد: در شش ماهه اول امسال ۵۶۱ مورد بازرسی فنی از واحدهای تولیدی، ۲۹ مورد بازرسی فنی از سکوهای گازپرکنی و یک‌هزار و ۷۵۹ مورد بازرسی فنی از آسانسورها توسط اداره‌کل استاندارد خوزستان انجام شد و همچنین ۱۹۲۷ مورد بازرسی از اصناف صورت گرفته است.

دهدشتی زاده در خصوص نظارت اداره‌کل استاندارد بر نصب و بهره‌برداری از آسانسورها عنوان کرد: آسانسور دستگاهی است که مورد استفاده عمومی قرار می‌گیرد و خطرزا بوده و ایمنی آن فوق‌العاده حائز اهمیت است. اداره‌کل استاندارد قسمت‌های مختلف هر دستگاه آسانسور را در زمان نصب در ساختمان و قبل از این‌که به بهره‌برداری برسد، مورد ارزیابی قرار می‌دهد و سپس پروانه استاندارد آن آسانسور را صادر می‌کند.

وی اضافه کرد: آسانسورها باید بر حسب میزان استفاده، مورد بازدید ادواری قرار بگیرند، به صورتی که اگر از یک دستگاه آسانسور به صورت مستمر استفاده شود، این دستگاه باید هر سه ماه یکبار مورد بازدید قرار گیرد. برای مثال آسانسورهای نصب‌شده در بیمارستان‌ها و دانشگاه‌ها که لحظه به لحظه و در بیشترین ظرفیت ممکن مورد استفاده قرار می‌گیرند، باید تحت بیشترین بازدیدهای ادواری قرار بگیرند.

دهدشتی زاده اظهار کرد: از اصحاب رسانه و مطبوعات می‌خواهیم تا این موضوع را به مردم انتقال دهند که علاوه بر مسائل سرویس و نگهداری، بازرسی و بازدیدهای ادواری از آسانسورها را نیز مورد توجه قرار دهند زیرا سرویس و روغن‌کاری آسانسورها باعث رفع ایرادات و نواقص آن‌ها نمی‌شوند.

وی در خصوص بازار طلا گفت: بازار طلا در استان تا سه سال گذشته بسیار آشفته بود و کالاهایی با وزن، عیار و کیفیت نامناسب و بدون مشخص بودن محل تولید، در بازار عرضه می‌شدند. خوشبختانه اکنون توانسته‌ایم بازار طلا را در سطح موردنیاز پوشش دهیم و تمام ترازوها اکنون کالیبره شده‌اند. اصولاً ترازوهای طلافروشی‌ها هر شش ماه یکبار باید کالیبره شوند.

دهدشتی زاده افزود: البته کنترل بازار طلا دلیل بر نبودن کالای نامرغوب در این بازار نیست و ممکن است همچنان کالاهای دارای ایرادی در این بازار وجود داشته باشد. اگر خریداران طلا پس از خریداری کالا متوجه اختلاف عیار آن کالا با عیاری درج شده در فاکتور شوند، باید به اداره‌کل استاندارد مراجعه کنند و اگر این اختلاف را در وزن آن کالا مشاهده کردند، باید به تعزیرات حکومتی مراجعه کنند.

مدیرکل استاندارد خوزستان در خصوص نازل‌های سوخت، بیان کرد: نازل‌های سوخت در استان هم توسط ما و هم توسط شرکت پخش فرآورده‌های نفتی کنترل می‌شود و در گذشته برخی موارد پیش می‌آمد که دستگاه‌ها پر شدن باک خودرو از سوخت را نمایش می‌دادند اما در عمل نصف باک هم پر نشده بود که در نهایت با کنترل‌های انجام شده، اکنون شاهد چنین مواردی نیستیم.

وی با بیان این‌که نظارت و تست کیفیت بنزین هنوز به اداره کل استاندارد خوزستان ابلاغ نشده است، تصریح کرد: آزمایشگاه بنزین استان خوشبختانه در حال تجهیز است و تنها به یک دستگاه دیگر نیاز دارد و در صورت تأمین این دستگاه کاملاً می‌توانیم کیفیت بنزین را تست کنیم. البته این موضوع به ما ابلاغ نشده اما ظاهرا بنا است که تست کیفیت بنزین را از شرکت نفت به ارگان دیگری واگذار کنند زیرا معقول نیست که شرکت نفت هم تولیدکننده و توزیع کننده بنزین باشد و هم کیفیت آن را تست کند.

دهدشتی زاده با بیان این‌که هر دستگاهی باید مسائل کیفی مربوط به خود را خودش بررسی کند، خاطرنشان کرد: خوشخبتانه در شرکت نفت این اتفاق را شاهد هستیم و در این شرکت یک اداره استاندارد وجود دارد و این موضوع اتفاق خوبی است و تمام دستگاه‌ها باید به این سمت‌وسو سوق یابند که یک مجموعه استاندارد در کنار سایر مجموعه‌های خود داشته باشند.

مدیرکل استاندارد خوزستان با بیان اینکه هنوز مردم و تولیدکنندگان به این باور نرسیده‌اند که کالایی ماندگار و قابل صادرات است که به‌خوبی و با رعایت مسائل کیفی و استاندارد تولید می‌شود، عنوان کرد: لازم است تولیدکنندگان کالای خوب تولید کنند اما متأسفانه باز هم بعضی تولیدکنندگان با در نظر گرفتن منافع یک روزه، به خود و مردم تمام کشور آسیب می‌رسانند.

دهدشتی‌زاده در خصوص نظارت اداره‌کل استاندارد خوزستان بر محصول برنج خاطرنشان کرد: برنج تولید داخل به ما ارتباطی ندارد زیرا این اداره با محصولات خام سروکار ندارد اما بر برنج‌های وارداتی که از طریق مجاری رسمی وارد کشور می‌شوند، نظارت می‌کند، زیرا اداره‌کل استاندارد بر محموله‌های برنجی که از طریق قاچاق یا ته‌لنجی وارد می‌شود کنترلی ندارد و متأسفانه برنج جزو محصولاتی است که از این طریق به میزان زیادی وارد می‌شود.

https://hoorkhabar.ir/631003کپی شد!
234
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.