علت یابی تنگی نفس پاییزی به کجا رسید؟
هورنیوز – معاون توسعه پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز گفت: ۵۵ طرح تحقیقاتی در زمینه آلودگی هوا و مشکلات تنفسی در خوزستان انجام شد.
دکتر بهزاد شریف مخملزاده معاون توسعه پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز با اشاره به انجام تحقیقات در حوزه علتیابی تنگی نفس پاییزی در اهواز و آثار گرد و غبار بر سلامت اظهار کرد: از سال ۹۱ که علایم مشکلات تنگینفس در هنگام نخستین بارشهای پاییزی در خوزستان بروز یافت، دانشگاه علوم پزشکی اهواز تعدادی طرحهای تحقیقاتی در حوزههای مختلف در سه رده علوم پایه و علوم بالینی و وضعیت کیفیت هوا آغاز کرد.
وی افزود: در این تحقیقات همچنین تاثیر گرد و غبار بر عملکرد اندامهای مختلف بدن، کیفیت بیولوژیکی هوا و همچنین ارتباط کیفیت هوا با ورود بیماریها مورد بررسی است. تاکنون حدود ۵۵ طرح تحقیقاتی در این زمینه یا به پایان رسیده یا در حال انجام یا در حال تصویب است.
شریف مخملزاده بیان داشت: این پروژهها در رده علوم پایه در سطح سلول، حیوان و بافت در حال انجام است و اثر ریزگردها را در حوزههای مختلف از خلط گرفته تا ریه و باروری و ناباروری بررسی میکند.
این مقام مسئول تصریح کرد: گروه دیگر تحقیقات روی کیفیت هوا در حال انجام است و آلایندههای درون هوا اعم از آلایندههای شیمیایی تا سموم فلزی، توسط دانشکده بهداشت بررسی میشوند.
معاون توسعه پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز اظهار داشت: گروه دیگر تحقیقات، مربوط به بالین بوده و در زمینه بیماریهای تنفسی، قلبی و عروقی در حال انجام است.
وی اذعان کرد: دانشگاه علوم پزشکی اهواز برای تامین بودجه مورد نیاز این طرحهای تحقیقاتی اولویت قائل شده است و هیچ محدودیتی نیز برای پرداخت بودجه طرحهای تحقیقاتی وجود ندارد.
این تحقیقات توسط متخصصان و اعضای هیات علمی دانشگاه انجام شده و برخی از تحقیقات نیز با همکاری دیگر دانشگاهها انجام شده است.
شریف مخملزاده گفت: روند انجام این تحقیقات، فرایند طولانی و زمانبری است. این طرحها در حال انجام هستند و تا اکنون در بحث تظاهرات ایمونولوژی و موضوع آلرژی و تنگی نفس کارهای زیادی انجام شده است.