کشف و معدوم سازی رنگهای شیمیایی غیر مجاز و پلمپ یک کارگاه شیرینی فروشی در غرب اهواز
هورنیوز – مهرداد شریفی در این خصوص اظهار کرد: پس از شناسایی این کارگاه شیرینی پزی و بازدید های متعدد کارشناسان بهداشت محیط مرکز جامع سلامت شماره ۵(کیان آباد) ، با توجه به وجود نواقص بحرانی و غیر بحرانی در محل طبق ماده ۲۲و ۲۳ و ۲۶ و ۳۰ از آئین نامه اجرایی قانون اصلاح ماده ۱۳ قانون مواد خوردنی ، آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی و عدم رفع نقص در مهلت تعیین شده، نسبت به پلمپ محل اقدام گردید.
شریفی بااشاره به اینکه دراین بازدید، مقدار زیادی رنگ شیمیایی و اسانس غیر مجاز ، کشف و معدوم گردید،از عدم توجه به سلامت مردم و استفاده سودجویانه از مواد اولیه نامرغوب، غیر استاندارد و فاقد کیفیت – عدم رعایت اصول بهداشتی بویژه از نظر بهداشت فردی ، ابزار کار و محل تولید و فراوری محصولات مواد غذایی ، اظهار تاسف کرد و گفت: عملکردهای اینچنین ، کاهش اعتماد مصرف کنندگان را نیز در پی خواهد داشت
رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز ، استفاده وسیع از رنگ ها را در مواد غذایی بویژه شیرینی جات به دلیل جذابیت و بازار پسندی ، تحریک اشتهای مصرف کنندگان و ترغیب آنها به خرید و همچنین جبران رنگ از دست رفته در زمان نگهداری یا فرآیند تولید غذا بیان کرد که از دیر باز مورد توجه بسیاری از تولید کنندگان مواد غذایی بوده است . وی خاطر نشان کرد: رنگهای مصنوعی ، موادی است که در نتیجه سنتز مواد آلی به دست می آید و دامنه کاربرد آنها نامحدود است ؛ از صنایع رنگرزی ، داروسازی ، میکرب شناسی تا صنایع غذایی و.. .
شریفی تاکید کرد: بیشتر این رنگها، جهت استفاده در مواد غذایی انسان مجاز و قابل قبول نیست و عوارضی بدنبال دارد . وی خاطر نشان کرد: باتوجه به نوع رنگ بکاررفته در مواد غذایی، احتمال بروز اختلالات و بیماریهایی از قبیل: آسم ، تومورهای بدخیم سرطانی، بیماریهای کبدی و کلیوی در مصرفکنندگان وجود دارد و احتمال آسیب کبد و کلیه به عنوان دو سیستم سم زدای بدن، بیشتر از سایرارگانهاست. رییس مرکز بهداشت غرب اهواز ، کاهش ضریب هوشی و قدرت یادگیری کودکان و نوجوانان را از دیگر عوارض رنگهای مصنوعی بیان کرد و گفت: علاوه بر آن، استفاده از انواع مواد نگهدارنده مثل بنزوات سدیم نیز می تواند سلامت مصرف کنندگان را مورد تهدید قرار دهد و همراه بودن این ترکیبات با رنگهای مصنوعی در یک ماده غذایی ، باعث تشدید اثر زیان آور هریک از آنها شده و به اصطلاح اثر هم افزایی دارد.
همچنین سید نعیم موسوی نسب کارشناس مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت غرب اهواز، به شهروندان توصیه کرد: از خرید موادغذایی از واحدهای صنفی که موردتایید مراجع بهداشتی نیست، خودداری کنند . وی تاکید کرد: شهروندان درصورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در اصناف مواد غذایی بویژه اصناف حساس همچون رستورانها-قنادیها-مراکز تهیه و عرضه فست فود ونان فانتزی و.. مراتب را بصورت تلفنی به شماره تلفن ۳۹۱۴۲۲۰و یا سامانه ۱۹۰ اطلاع دهند