قهر و آشتی شیر با مدارس خوزستان/ پای شیرهای پاکتی به مدارس استان باز می شود؟

به گزارش هورنیوز؛ باتوجه به تغییر الگوی زندگی و سبک تغذیه، مصرف شیر در سنین رشد خصوصاً زمانی که کودکان وارد مدرسه می‌شوند به علت تاثیر آن در رشد ذهنی و تامین کلسیم مورد نیاز بدن بسیار ضروری است.

مطالعات نشان می‌دهد که مصرف شیر مایع در سال ۹۰ به بعد در ایران به طور متوسط ۱۴ درصد کاهش یافته است و با توجه به پائین بودن سرانه مصرف شیر این موضوع به معنی تهدید سلامت جامعه است از سویی دیگر بنابرگفته کارشناسان این کاهش در استان خوزستان نمود بیشتری داشته است تا جائیکه سرانه مصرف شیر خوزستانی ها نگران کننده اعلام شده است.

%d8%ab%d8%b4%d8%a8%d9%84%d8%b8%d8%a7%d9%84%d8%b8%d8%b5

از همین رو طرح توزیع شیر رایگان در مدارس، با هدف بهبود وضع تغذیه و سلامت دانش‌آموزان و افزایش سرانه ناچیز مصرف شیر و لبنیات در کشور آغاز و قرار شد در طول یک سال تحصیلی دانش آموزان۷۰ نوبت شیر ۲۰۰ سی سی دریافت کنند.

اگرچه سال‌هاست که برنامه‌ریزی‌هایی برای توزیع شیر رایگان در مدارس انجام می‌شود. اما در سال‌های مختلف این طرح با مشکلاتی همراه است و حتی گاهی توزیع شیر در مدارس متوقف می‌شود.

محمد تقی زاده مدیرکل آموزش و پرورش استان خوزستان از توزیع ۸۰ نوبت شیر در مدارس استان در طول یک سال تحصیلی سخن می گوید اما بررسی های میدانی پرده از مشکلات مهمی برمی دارد.

مادر یکی از دانش آموزان مدرسه ای در آخر آسفالت با ابراز گله از نامنظم بودن توزیع شیر در مدارس می گوید: درابتدای سال تقریبا به طور مرتب شیر را بین دانش آموزان توزیع می کنند اما اواسط سال تحصیلی در این روند آشفتگی ایجاد می شود و در انتهای سال نیز کلا توزیع شیر نمی شود.

وی ادامه می دهد: انتظار ما این است که برنامه مشخصی برای توزیع شیر از سوی آموزش و پرورش وجود داشته باشد. در برخی مواقع تا مدت ها شیر توزیع نمی شود و بعد پنج یا شش پاکت به عنوان سهمیه به دانش آموزان می دهند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان خوزستان با اشاره به توزیع شیر رایگان در تمام مدارس به ویژه مناطق محروم اظهار داشت: توزیع شیر در همه مناطق استان خوزستان از جمله مناطق محروم به صورت یکسان صورت می‌گیرد و در طول سال ۸۰ بار این کار انجام می‌شود.

وی افزود: امسال میزان بودجه متعلق به توزیع شیر فعلا ابلاغ نشده است، اما بودجه سال تحصیلی گذشته بیش از ۳۰ میلیارد تومان بود.

نکته حائز اهمیت دیگر، کیفیت شیرهای توزیعی است که به گفته بسیاری از دانش آموزان و والدین آنها چندان مطلوب نیست ضمن آنکه بارها مشاهده شده به علت مکشلات موجود بر سر راه حمل و توزیع شیر و نبود امکانات لازم شیرها فاسد و یا کیفیت خود را از دست داده اند.

به گزارش هورنیوز؛ داشتن تغذیه سالم و مصرف لبنیات حق دانش آموزان است و همه مسئولان به ویژه آموزش و پرورش در احقاق این حق باید کوشا باشند تا بودجه اختصاص یافته به این بخش باوجود تمام کم و کاستی به بهترین شکل مدیریت شود، امری که با وجود تجربه چندین ساله تاکنون به طور کامل روی نداده است.

مسأله مهم دیگر توجه به توزیع شیر رایگان در مناطق حاشیه ای و کم برخوردار استان است چراکه مشکلات تغذیه ای در این مناطق بیشتر و نیازمند توجه مضاعف هستند از همین رو توزیع مرتب پاکت های شیر و مصرف آن در مدارس مانع از به فروش رسیدن این شیرها توسط برخی خانواده ها و یا سودجویان می شود.

 

 

 

 

https://hoorkhabar.ir/628893کپی شد!
192
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.