برای رضای خداوند باید در همه حال آماده بود

به گزارش هورنیوز ؛ حجت الاسلام والمسلمین سید محسن شفیعی استاد حوزه علمیه، در پنجمین شب مراسم عزاداری اباعبدالله حسین(ع) در مسجد صاحب الزمان(عج) اهواز، اظهار داشت: زمانی که امام (ع ) بر اساس مصالحی که مهمترینش حفظ حریم و شرافت کعبه و جلوگیری از انجام توطئه ی ترور ایشان در مکه بود، تصمیم گرفتند خارج شوند تا مبادا دشمنان امنیت حرم را به خطر بیاندازند، سخنرانی مفصلی دارند که سراسر جملات حضرت در این سخنرانی برجسته است.

وی ادامه داد: چگونه رضای خدا را احراض کنیم و بدانیم که رضای خدا در کجاست؟ پاسخ این است که خواست خدای متعال در بایدها و نبایدهای الهی آمده یعنی رضای خدا در انجام واجبات و ترک محرمات می باشد. در روایتی از معصوم(ع) پرسیدند تقوی چیست؟ امام فرمودند آنجایی که خدا می خواهد حاضر باشی غیبت نکن و آنجا که خدا نمی خواهد حاضر نشو.

امام جماعت مسجد صاحب الزمان(عج) افزود: اگر انسان در دنبال کردن رضای الهی، تمرین و ممارست کند حالتی برای او ایجاد خواهد شد که ملکه نام دارد یعنی اینکه انسان مدتی را ممارست کند بر اینکه واجبات را انجام دهد و محرمات را ترک کند و در انجام اعمال تفحص و تتبع کند که آیا خدا از این عمل راضی است یا نه، به مرور حالتی ایجادد می شود که اعمال فرد به طور جاری در همین مسیر انجام میگیرد. به طور عادی آنچه رضایت خداست او را به حرکت در می آورد و آنجا که عدم رضایت الهی است، متوقف می شود.

این استاد حوزه علمیه گفت: امام حسین ع میفرماید هرچه خدا بخواهد ما به آن راضی هستیم. آنچه خدا بخواهد؛ سخت یا آسان، جنگ باشد یا صلح..

حجت الاسلام والمسلمین شفیعی افزود: رضای خدا ممکن در جایی عامل سختی باشد، مثلا در شرایط جنگ رضای خدا در جهاد است که عوارض و خطر دارد، امام حسین ع می‌فرمایند « نصبر علی بلائه»، ما در مسیر رضایت خداوند متعال به امتحان های الهی هم تسلیم هستیم. اینکه امام حسین ع فرزندشان علی اکبر ع را در حالی که به مراتب دوست دارند، در راه خدا می دهند، عظمت و بزرگی است. عاطفه در امام ع از همه بیشتر و اوج کمالات اخلاقی و فضائل در این بزرگواران است و عظمت آنجایی معنا میابد که در این اوج، به رضای الهی تسلیم هستند.

وی عنوان کرد: حضرت اباعبدالله ع ادامه می دهند « و یوفینا اجور الصابرین » و خدا به ما اجر صابرین را می دهد. خداوند متعال در قرآن کریم می فرماید «انما یوفی الصابرون اجرهم بغیر حساب»، اجر صابران اندازه ای ندارد، انسان تحمل مصیبت را داشته باشد خداوند او را بدون حد و اندازه اجر خواهد داد.

امام جماعت مسجد صاحب الزمان(عج)، با بیان اینکه مصداق بارز این کلام، عملکرد خود سیدالشهدا ع در کربلا است، اظهار داشت: خدا حسین ع را شهید خواست و امام تسلیم رضای الهی شد.

رئیس دفتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان خوزستان، گفت: در اینجا توجه به چند نکته، مهم و ضروری است، اول اینکه نمی شود ما کوتاهی و تنبلی داشته باشیم و هرچه شد بگوییم این خواست خداست، نه ، این حتما غلط است، ما در زندگی دنیا موظفیم به همه وظایف و تکالیف خود عمل کنیم، تلاش کنیم و زحمت بکشیم. باید در دنیا کار و حرکت کرد، منتها در نتیجه آنچه خواست خدا باشد، همان است. لذا ما کم کاری و کوتاهی خود را پای رضای الهی نگذاریم. یک اصل مدیریتی بزرگ در کلمات پیامبر(ص) وجود دارد؛ «خدا دوست دارد بنده اش هر کاری را به عهده گرفت کامل و جامع انجام دهد». باید توجه داشت که سستی و کاهلی بلایی است که مانع رشد جامعه می شود.

حجت الاسلام والمسلمین شفیعی افزود: نکته دوم در خصوص صبر و شکیبایی است؛ هیچ دستاورد بزرگی آسان و ارزان به دست نمی آید، لذا برای عبور از موانع باید تحمل بر سختی ها جزء فرهنگ عمومی ملت ما شود. در نظام هستی هرجا که کار بزرگی انجام شده، اراده ی محکم، تلاش جدی و همت بلند به میدان آمده تا آن پیروزی حاصل شده است.

وی نکته سوم را چشم امید و نگاه اعتماد به خدای متعال دانست، و گفت: خداباوری منشا همه خوبی هاست، اینکه انسان بداند در هر حال خدا همراه اوست. خدا بهترین تکیه گاه و پناه انسان است، ما تنها نیستیم چون خدا با ماست؛ این به انسان امید، نشاط و حرکت می دهد.

 

https://hoorkhabar.ir/628680کپی شد!
151
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.