برگزاری جلسه شورای راهبری منطقه ویژه فناوری انرژی خوزستان
هورنیوز – بیست و سومین جلسه شورای راهبری «منطقه ویژه فناوری انرژی خوزستان» عصر دوشنبه به میزبانی سازمان آب و برق خوزستان در سالن جلسات هتل بوستان برگزار شد.
در این جلسه که مدیرعامل و تعدادی از مدیران سازمان آب و برق خوزستان، فعالان بخش خصوصی، مسئولان دانشگاه های استان و نمایندگان نهادهای پشتیبان دولتی حضور داشتند، اقدامات انجام شده درخصوص تشکیل منطقه ویژه فناوری انرژی خوزستان از سوی مدیر دفتر پژوهش های کاربردی سازمان آب و برق و مدیرعامل شرکت مؤسس تشریح شد.
«منطقه ویژه فناوری انرژی خوزستان» یک منطقه فناوری با متولی غیردولتی بوده که هدف از تشکیل آن «توسعه یافتگی توان منطقه ای و ملی در حوزۀ فناوری های انرژی(نفت، گاز، آب و نیرو)» است.
تمهیداتی که برای توسعه این منطقه ویژه در نظر گرفته شده بر سه محور برنامههای توسعه کسب و کار مبتنی بر نوآوری، ساختارهای فیزیکی و کالبدی و تعاملات و مداخلات سیستمی استوار است.
بر اساس مصوبات شورای راهبری منطقه ویژه فناوری انرژی خوزستان، سازمان عامل و نهاد مدیریت منطقه در قالب شرکت سهامی عام با نام «شرکت توسعه فناوری های انرژی ایران» در حال تکمیل فرایند ثبت حقوقی است.
سهامداران عمده مؤسس این شرکت شامل نیرو، نفت و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است که هر کدام دارنده یک سوم سهام است.
بر این اساس، صندوق فناوری های نوین به نمایندگی از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شرکت تعاونی کارآفرینان نسیم آب و برق (فعال در حوزه آب و نیرو) و اعضای انجمن سازندگان تجهیزات نفت، گاز و پتروشیمی خوزستان (فعال در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی) ترکیب سهامداران را شکل داده است.
موضوع اصلی فعالیت این شرکت، ایجاد، راه اندازی، مدیریت و راهبری مناطق فناوری انرژی (نفت، گاز، آب، نیرو و…) به شکل خصوصی بوده و در راستای دستیابی به فناوری های نو جهت توسعه و رشد صنایع استان، کمک به خودکفایی کشور، سرمایه گذاری و افزایش درآمد عمومی در چارچوب فعالیت ها و پروژه های اقتصادی و نهایتاً حضور فعال در بازارهای جهانی و منطقه ای پیش خواهد رفت.
سازمان آب و برق خوزستان در راستای رفع نیازهای خود در حوزه فناوری هایی از قبیل «اطلاعات و ارتباطات»، «هیدرولوژی و منابع آب»، «پایش، کنترل و ابزار دقیق»، «آبرسانی (به ویژه تجهیزات تصفیه آب)»، «نیروگاه های برق آبی»، «تجهیزات اندازه گیری (به ویژه در زمینه سدها)»، «تجهیزات آبیاری» و همچنین «نیروگاه های حرارتی» و «تجهیزات انتقال و توزیع» از توانمندی و قابلیت های این منطقه ویژه بهره برداری خواهد کرد.