عزمی که برای پرداخت خسارت کشاورزان خوزستانی وجود ندارد!

به گزارش هورنیوز ؛ فروردین ماه امسال بود که سیلی ویرانگر ثمره ماه ها تلاش کشاورزان خوزستانی را شست و با خود بُرد تا کشاورزان بمانند و حسرتی دردناک. از نخستین روزهای وقوع سیل، مسئولان استانی و ملی دائما وعده پرداخت خسارت سیل را در بوق و کرنا کردند تا بار دیگر امید در دل کشاورزان خوزستانی جوانه بزند.

درحالی که مقتدایی استاندار سابق خوزستان از پیش بینی به موقع سیل سخن گفته و آن را به جهت هماهنگی دستگاه ها نعمت خطاب کرد، مدیرکل جهاد کشاورزی خوزستان اما حجم خسارت این سیل را بالغ بر ۴۸۱ میلیارد تومان دانست و از رایزنی با مدیرکل بحران کشور و بیمه ها برای پرداخت خسارت سخن گفت.

۵۶۳۷۲_۶۸۲

اما چنگلوائی چند ماه بعد از بی اعتنایی دولتمردان برای پرداخت خسارت کشاورزان پرده برداشت و اظهار کرد: متأسفانه تاکنون مبلغی پرداخت نشده و حتی گویا تصمیمی برای پرداخت خسارت هم وجود ندارد.

وی با بیان اینکه منتظر تأمین اعتبار هستیم، خاطر نشان کرد: نامه هایی از سوی استانداری خوزستان درخصوص پرداخت خسارت سیل و خشکسالی دوسال پیش به مرکز فرستاده شده است که منتظر پاسخ هستیم.

اگرچه دولت در این موارد همواره پاسخی از پیش آماده شده دارد و از کمبود اعتبار سخن می گوید اما رفتار دولت امری خلاف این ادعا را نشان می دهد! هیأت دولت در شهریور ماه امسال و تنها پس از چند روز از وقوع سیل و طوفان در مازندران حدود ۹۸۵ میلیارد ریال در راستای بازسازی و کمک به سیل زدگان شهرهای مازندران اختصاص داد.

نکته قابل تأسف دیگر آنجاست که در آستانه کشت پاییزه نه تنها خسارت کشاورزان فاقد بیمه از طریق سازمان مدیریت بحران کشور پرداخت نشده بلکه خسارت کشاورزانی که افزایش سالانه نرخ بیمه را به جان می‌خرند تا در صورت بروز حوادث و کاهش تولید بتواند از مزایای بیمه بهره‌مند شود نیز در پیچ و خم بروکراسی اداری بیمه ها مانده است.

سید راضی نوری نماینده مردم شوش نیز با انتقاد از روند تبعیض آمیز دولت اظهار داشت: مردم می‌بینند که پرداخت خسارات ناشی از سیلاب به کشاورزان در استان مازندران ظرف کمتر از ۱۰ روز پس از وقوع سیل در هیات دولت مصوب می‌شود اما خسارات سیلاب فروردین ماه خوزستان با گذشت بیش از ۵ ماه پرداخت نشده و متاسفانه تاکنون هیچ گامی از سوی دولت در زمینه پرداخت این خسارات به کشاورزان استان مشاهده نشده است.

نوری عنوان کرد:‌ با توجه به این‌که اکنون در آستانه کشت پاییزه قرار داریم، اگر منابع و اعتبارات موردنیاز برای جبران خسارات وارده ناشی از سیلاب به اراضی کشاورزی در اختیار کشاورزان قرار نگیرد، قطعا کشاورزان برای کشت پاییزه با مشکلاتی مواجه خواهند شد.

وی بیان کرد: ‌انتظار داریم در زمان باقی‌مانده تا کشت پاییزه پرداخت خسارات سیلاب ۹۵ خوزستان در هیات دولت تصویب شود و ما بارها پیگیر این مسئله بودیم اما نتیجه‌ای حاصل نشد. تصویب پرداخت خسارات سیل مازندران در کمتر از ۱۰‌ روز در هیات دولت و عدم پرداخت خسارات سیلاب به کشاورزان خوزستان پس از گذشت بیش از ۵ ماه، با عدالت هم‌خوانی ندارد و نشانگر تبعیض عدالتی میان استان‌های کشور است.

به گزارش هورنیوز ؛ سیل خوزستان که به گفته کارشناسان، افزایش خسارت های آن به دلیل تصمیمات اشتباه و اقدامات دیرهنگام مسئولان رخ داد، زندگی کشاورزان و دامداران خوزستانی را با مشکلات بسیار مواجه ساخته این در شرایطی است که این استان نقش مهمی در امنیت غذایی کشور ایفا می کند و ادامه این روند ثمره ای جزء بی رغبتی کشاورزان به کشت محصولات در پی نخواهد داشت از همین رو انتظار می رود مسئولان استانی با پگیری این مطالبه عمومی بخشی از دغدغه قشر مظلوم جامعه را رفع کنند.

 

https://hoorkhabar.ir/628279کپی شد!
183
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.