مبالغ در نظر گرفته شده برای کنترل گردو غبار تخصیص پیدا نکرده یا اتلاف شده

به گزارش هورنیوز : موج دیگری از گرد و غبار در یک هفته گذشته مناطق جنوبی و حتی مرکزی کشور را فراگرفت. در استان خوزستان طی دو روز گذشته ۸۹۶ نفر به دلیل مشکل تنفسی به بیمارستان مراجعه کردند. در آبادان میزان گرد و غبار به ۷ برابر حد مجاز رسید. کیفیت هوای سه شهرستان استان بوشهر امروز بحرانی اعلام شد. برخی دیگر از استان های غربی و مرکزی کشور مثل اصفهان هم در روزهای گذشته شاهد گرد و غبار شدید بودند.

در همین زمینه همایون یوسفی نماینده مردم اهواز د رمجلس شورای اسلامی، ضیاء الدین شعاعی مدیر کارگروه مقابله با گرد و غبارسازمان محیط زیست با مجری گری اسماعیل فلاح به مناظره تلویزیونی در شبکه خبر پرداختند که مشروح آن را می خوانید:

۲۰۱۶-۱۰-۰۳_۱۱-۱۶-۱۵

همایون یوسفی گفت: متاسفانه بحث گرد و غبار شدت پیدا کرده است و از روز شنبه پدیده گرد و غبار که یک پدیده نوپدید است، و از دهه ۸۰ شکل گرفته است در منطقه خوزستان گسترده شده است.

یوسفی اظهار کرد: ۶۵ درصد منشا خارجی و مابقی منشاء داخلی این معضل گرد و غبار است. ۳۵ درصد کانون های ایجاد گرد و غبار داخلی مربوط به جنوب و جنوب غربی کشوراست.

 

وی افزود: مبالغ در نظر گرفته شده برای کنترل گرد و غبار تخصیص پیدا نکرده یا درست مصرف نشده و یا اتلاف بودجه شده است.

 

این نماینده مجلس در ادامه اظهار کرد: گرد و غبار مشکل جهانی است که قسمتهای زیادی از جهان به این عارضه دچارند، خصوصا خاورمیانه و کشورمان ایران.

 

یوسفی عنوان کرد: در گذشته شهرهای جنوبی دچار این مشکل بوده اند، اما اکنون گسترده شده است و اگر مورد اقبال بیشتری برای کنترل قرار نگیرد بیشتر گسترده تر نیز خواهد شد، لذا عزم جدی و برنامه خاصی برای حل مشکل پدیده گرد و غبار در استان باید انجام بگیرد.

 

یوسفی نماینده مردم اهواز در مجلس با اشاره به منطقه شمال آفریقا و سوریه بعنوان کانونهای خارجی گفت: کانون خارجی می بایست از یک دیپلماسی خارجی منسجم تری در هماهنگ کردن و کنترل این پدیده برخودار باشد تا بتوان کشورهای منطقه را ملزم به همکاری کرد.

 

در ادامه ضیائالدین شعاعی مدیر کارگروه مقابله با گرد و غبارسازمان محیط زیست در ارتباط تلفنی گفت: با پایشی که انجام داده ایم ۸۵ تا ۹۰ درصد داخلی است. وقتی که همکاریهای کشورها همسایه نتیجه نداد از همکاری کشورهای منطقه نا امید شدیم به دلیل سیاسی و امنیتی.

 

شعاعی با اشاره به پیگیری موضوع گرد و غبار از طریق سازمان ملل و الزام کشورها به همکاری برای مقابله با آن ابراز داشت: ما توانستیم قطعنامه ای در سازمان ملل به تصویب برسانیم که سازمان ملل از این ابتکار ایران استقبال کرد و بنهای الزام آوری را سازمان بین الملل ایجاد کرد که کشورهای منطقه را ملزم به همکاری کرد. به گفته مجری برای حل مشکل گردو غبار یک بستر تئوری تا این کنون ایجاد شده است.

 

شعاعی با اختلاف نظر در خصوص کانون های ایجاد کننده گرد غبار که معتقد بود بیشتر خارجی است نه داخلی ادامه داد: در سال گذشته ۴ هزار هکتار توانستیم که مناطق ایجاد کننده را کنترل کنیم(مالچ پاشی در کانون های داخلی گرد و غبار) در صورتیکه می بایست تا صد هکتار از زمینهای ایجاد کننده این مشکل کنترل می شد که بعلت نداشتن بودجه به امسال موکول شد.

 

یوسفی ادامه گفتگو افزود: اختلاف نظری در خصوص اعداد و رقم میزان آلودگی هوا وجود دارد و ضیاءالدین شعاعی مدیر کارگروه ملی مقابله با پدیده گرد و غبار سازمان محیط زیست در خصوص اختلاف آمار برای ایجاد آلودگی ها گفت: ما این آمار و ارقام در ایجاد گرد و غبار محیط زیست منطقه را بنابر آنچه که مشاهده لحظه ای اعلام می کنیم و رصد می شود.

 

نماینده اهواز درمورد عوامل ایجاد کننده داخلی اشاره کرد و گفت: سد سازی نامناسب و انتقال آب حوزه ای، برداشت آب های زیر زمینی و جاری، بحث تغییر الگوی کشت، خشک شدن تالاب هورالعظیم در خوزستان برای استخراج نفت نیز باعث تشدید بیشتر پدیده گرد و غبار در منطقه شده است.
شعاعی با ابراز خوشحالی از حضور نماینده مجلسی که این معضل آلودگی هوا را موشکافانه بررسی میکند گفت: ما یک خشکسالی نسبی و کاهش منابع آب  داشتیم و  کشاورزان استان خوزستان ۶۰ در صد از زمینهای کشت را به زیر کشت نبرده اند.

 

شعاعی ادامه داد: در بحث هورالعظیم درست گفتند اما الان این تالاب آبگیری شده است و در خصوص مدیریت نادرست برای برخورد با این مشکل  مورد تایید من هم هست که باید در مدیریت آب و کنترل و تخصیص بودجه دقت نظر ویژه ای شود.

 

مدیر کارگروه مقابله با گردو غبار در ادامه ارتباط تلفنی گفت: سازمان ها و ارگانهای مختلف با ید برای حل این مشکل کمک کنند تا علاوه بر کنترل مصرف آب و عوامل مختلف دیگر در کنترل افزایش گرد و غبار نیز در این اتفاق تاثیر گزارخواهد بود.

یوسفی در مورد افزایش قدرت و کنترل محیط زیست افزود: راهکارهایی خلاصه عرض کنم و اینکه سازمان محیط زیست باید قدرت مضاعف و قدرت حاکمیتی پیدا کند تا بر سایر ارگانها تاثیر گذارتر باشد. سیاست جامعه در بحث های زیست محیطی از طرف مجلس و دولت باید تعریف شود و کنترل کانونهای داخلی درغرب و جنوب غرب صورت بگیرد و نمایندگان مجلس حق نظارت داشته باشند.

همایون یوسفی با اشاره به عملکرد مسئولان در حل مشکل گرد و غبار در استان بیان کرد: متاسفانه در کشور سیاست قاطعی برای مقوله محیط زیست وجود ندارد و یکی از بزرگترین تهدیدات آینده کشور مشکل زیست محیطی است.

https://hoorkhabar.ir/628051کپی شد!
122
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.