پلمپ دو باب سفره خانه سنتی غیر مجاز در غرب اهواز

هورنیوز – پس از بازدید مشترک کارشناسان مرکز بهداشت غرب اهواز، نماینده دادستان، اتاق اصناف، نیروی اماکن انتظامی و شهرداری از قهوه خانه و سفره خانه ها، دو باب سفره خانه غیر مجاز و کاملاً غیر بهداشتی در منطقه سید خلف، پلمپ و ۱۲۵ جام قلیان کشف و معدوم گردید.

مهرداد شریفی رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز با اعلام این خبر، ضمن تاکید بر اطلاع رسانی صحیح و علمی به مردم در مورد زیانهای ناشی از مواد دخانی، افزود: افزایش مصرف قلیان در جامعه، خطری جدی برای سلامت نسل جوان و فعال جامعه است و تاسف بار تر آنکه سلامت نسل آینده را نیز تهدید می کند؛ نسلی که پیش از آنکه قدرت انتخاب و تصمیم گیری داشته باشد، قربانی شده است!

شریفی، ادامه داد: بیشترین اثر مواد دخانی بر جنین، در سه ماهه دوم و سوم بارداری است، که می تواند  رشد اندام های جنین را  مختل کند و منجر به عقب ماندگی گردد.

وی تصریح کرد: در زنان، کشیدن سیگار، می‌تواند منجر به نازایی و ایجاد مشکلاتی حین بارداری شود، زنانی که سیگار می‌کشند بیشتر دچار نازایی، بارداری خارج رحمی، سقط خود به خودی و مرده زایی می شوند.

وی احتمال ناتوانی جنسی در مردان سیگاری را حدود دو برابر بیش از مردان غیر سیگاری عنوان کرد و افزود: البته فراموش نکنیم که خطرات و عوارض یاد شده برای افرادی که دود ثانویه* و ثالثیه** استنشاق می کنند هم وجود دارد.

رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز تصریح کرد: دخانیات، خطر انواع سرطان‌ها را افزایش می دهد  که سرطان‌های سر و گردن، سرطان‌های دستگاه ادراری (مانند مثانه و کلیه)  و سرطان خون از جمله آنها ست .

وی افزود: در  قلیان ،۴۰۰ ماده سمی و سرطان زا وجود دارد . تنباکوهای میوه ای علاوه بر این ۴۰۰ نوع سم ، مواد زیان آور تری دارند که از پوست میوه تخمیر شده با مواد افزودنی تهیه می‌شوند و می‌توانند باعث آلرژی، آسم و حساسیت شوند .

شریفی تاکید کرد : هروعده قلیان معادل ۱۰۰-۵۰ نخ سیگار است. با توجه به اینکه زمان قلیان کشیدن، طولانی تراست،  یک بار استفاده از قلیان،  ده‌ها برابر یک سیگار، دود ، گاز و مواد سمی وارد ریه می کند .

وی،  انتقال عفونت سل، ویروس تبخال، میکرب هلیکوباکترپیلوری( عامل زخم معده) ،هپاتیتA ، ویروس‌های عامل عفونت‌های تنفسی و سرماخوردگی و بیماری‌های روده ای از جمله  بیماری‌هایی بیان کرد که از طریق مصرف قلیان مشترک انتقال می‌یابد .

شریفی در پایان، خاطرنشان کرد: برای تحقق  جامعه ی سالم بدون دخانیات، نخستین قدم، فرهنگ سازی و ارتقای دانش عمومی است که منجر به انتخاب آگاهانه شیوه زندگی سالم گردد و گام بعدی ، جایگزین کردن یک اشتغال مناسب به جای فروش قلیان و سایر مواد دخانی است . وی تاکید کرد که برای این امر، برنامه ریزی ، جلب مشارکت مردم ، نهادها و سازمانها و پایش مستمر برنامه ، ضروری است.

 

https://hoorkhabar.ir/627372کپی شد!
109
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.