اعصابی، که دیگر آرام نمی گیرد+تصاویر

_pms2376

به گزارش هورنیوز – هرگاه صحبت از جانبازان دفاع مقدس می شود به یاد جانبازانی می افتیم که از ناحیه دست، پا و کمر مورد آسیب قرار گرفته اند اما در این بین هستند ایثارگرانی که به گونه ای متفاوت مجروح شده اند.

جانبازان اعصاب و روان، بخشی از جامعه جانبازان را تشکیل می دهند که اگرچه در دوران جنگ غوغا کردند اما امروز در سکوت و بی خبری جامعه نسبت به خود، به زندگی ادامه می دهند.

در هفتمین روز از گرامیداشت دفاع مقدس به بیمارستان اعصاب و روان بوستان، جایی که تعدادی از جانبازان اعصاب و روان در آن بستری هستند رفتیم تا ضمن گرامیداشت یاد و رشادت های این جانبازان پای درد و دل آنها بشینیم.

_pms2299

در بدو ورود به مرکز هنری واقع در بیمارستان رفتیم. در این مکان جانبازانی که از شرایط روحی مناسب تری برخوردار هستند صبح ها به بیمارستان آمده و از کلاس های هنری این مرکز استفاده می کنند.

_pms2287

دیدن جانبازانی که روزگای با اسلحه و گلوله از میهن دفاع کردند و امروز برای تسلی روح و روان خود دست به خلق آثار هنری مانند ساخت گل، معرق، نقاشی و عروسک سازی می زنند نشان از روح بلندی این مردان دارد.

_pms2284

عمو منصور جانبازی است که در واحد نقاشی با او آشنا شدم، رزمنده و جانباز اعصاب و روانی که در غالب نقاشی هایش ناو و پرچم ایران دیده می شود. دلیلش را که می پرسم می گوید روزی که مجروح شدم در آبادان سوار بر یک ناو بودم.

_pms2309

عبدالنبی نبگانی دیگر جانبازی است که با لهجه شیرین عربی از تنها آرزویش که دیدار رهبری است می گوید و ادامه می دهد: مقام معظم رهبری فرمودند ما جانبازان شهدای زنده ایم اما کاش ما هم شهید می شدیم.

اشک در چشمانش حلقه می زند و ادامه می دهد: وقتی حالمان بد می شود باید بستری شویم. چند روز پیش یکی از دوستان جانبازم شهید شد دائما می گویم خوشا بسعادتش.

_pms2353

در بخش دیگر بیمارستان، حدود ۲۰ جانبازی بستری هستند که نسبت به سایر جانبازان اعصاب و روان به مراقبت های بیشتری نیاز دارند از همین رو به صورت دوره ای و یا دائم در این بخش بستری می شوند.

اگرچه ارتباط با این جانبازان به نسبت بخش پیش به مراتب سخت تر است اما روح بلند جانبازان اعصاب و روان، ما را به سمت آنان می کشاند.

_pms2328

دادورزی رزمنده بسیجی متولد ۱۳۴۷ است که در عملیات والفجر ۱۰ براثر موج انفجار و شیمیایی دچار مجروحیت شده است. از او می پرسم با این شرایطی که دارد آیا از رفتن به جبهه پشیمان نیست؟ در چشمانم زل می زند و آنچنان قاطعانه ” نه” می گوید که لرزه بر اندامم می افتد.

_pms2342

آنچه در تمام مدت دیدار از بیمارستان اعصاب و روان کاملا مشهود بود، حضور تمام وقت و دلسوزانه پرستاران و مربیان بود که در سخت ترین شرایط کاری به این جانبازان خدمت می کنند اما نکته مهم آنست که توسعه فضای سبز، سالن های ورزشی، اردوهای تفریحی و سایر فعالیت های هنری و فرهنگی می تواند بخشی از آسیب های روانی ناشی از مشاهده صحنه های دلخراش جنگ، ترکش و موج انفجار را کاهش و یا دست کم کنترل کند.

 

 

 

https://hoorkhabar.ir/626675کپی شد!
88
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.