خوزستان مهاجر فرست ترین استان کشور شد
به گزارش هورنیوز ؛ در سالهای اخیر مشکلات فراوان اجتماعی و محیطی علاوه سبب شده است تا استان مهاجر پذیر خوزستان به استانی مهاجر فرست تبدیل شود.
در همین زمینه، اخیراً دفتر صندوق جمعیت سازمان ملل مستقر در ایران در گزارشی از وضعیت شهرنشینی و مهاجرت داخلی ایران، از جابه جایی حدود یک میلیون نفر در مرزهای کشور در سه سال گذشته و افزایش روند مهاجرت معکوس از شهر به روستا خبر داده است.
در این گزارش آمده است که در سه دهه گذشته سالانه به طور میانگین یک میلیون نفر در مرزهای کشور جابجا شده اند که ۷۱ درصد این جمعیت در مناطق شهری زندگی می کنند و انتظار می رود که این رقم تا سال ۲۰۵۰ به ۸۰ درصد برسد.
بر این اساس؛ کلان شهرهایی مانند تهران، اصفهان و مشهد بیشترین حجم مهاجر کشور را در خود جای داده اند. به طوری که بین سال های ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۰ حدود ۳۸۰ هزار نفر به تهران مهاجرت کرده اند اما استانهای خوزستان، کرمانشاه و آذربایجان غربی به ترتیب بالاترین نرخ مهاجرت منفی را داشته اند.
بررسی های این گزارش نشان می دهد که دلیل اصلی مهاجرت مردان در ایران، اشتغال و فرصت های اقتصادی و دلایل دیگر مهاجرت موضوعاتی مانند تحصیل، خدمت سربازی و دسترسی بهتر به مسکن و … عنوان شده است.
به گزارش هورنیوز ؛ با نگاهی اجمالی به دلایل کسب این رتبه نگران کننده توسط استان خوزستان، درمی یابیم که مشکلات اقتصادی، زیست محیطی، بدی آب و هوا، نبود امکانات و زیرساخت های مناسب در زمینه های فرهنگی و آموزشی، باعث شده است تا خوزستان به عنوان مهاجر فرست ترین استان کشور انتخاب شود.
البته یکی دیگر از مهمترین دلایل این انتخاب را می توان آمار بالای بیکاری و رتبه بسیار ضعیف خوزستان در بحث اشتغال دانست که جوانان را وادار به مهاجرت به سوی شهرهای دیگر کرده است.