ساز ناکوک بانک های خوزستان با متقاضیان دریافت تسهیلات!

به گزارش هورنیوز: جای هیچ گونه تردیدی نیست که بخش اعظمی از ثروت کشور به علت وجود صنایع بزرگ، سوخت های فسیلی، اراضی کشاورزی گسترده و بنادر، در استان خوزستان تولید می شود اما عدم گردش صحیح ثروت در خوزستان باعث شده تا مردم این استان سهمی از این ثروت نبرند.

طبق گفته کارشناسان بانک های استان در دریافت سپرده ها رتبه چهارم و در پرداخت تسهیلات رتبه سی­ ام را دارند که همین امر نشان می دهد بانک های خوزستان در پرداخت تسهیلات کم ترین همکاری را دارند.

بانک ها مانع اجرای سیاست های دولت هستند

در ماه های گذشته پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی در قالب ستاد تسهیل و رفع موانع تولید به یکی از مباحث پر اهمیت استان تبدیل شده است چراکه در شرایط رکود و ورشکستگی صنعتگران، می تواند گامی هرچند کوچک برای بهبود شرایط استان باشد اما نوع رفتار بانک های استان با متقاضیان نشان از آن دارد که بانک ها تمایلی به پرداخت این تسهیلات ندارند.

غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان که از ابتدا انتقاداتی به نوع عملکرد بانک های استان داشته در یکی از جلسات خطاب به بانک ها اظهار کرد:نکته سوال برانگیز در مورد توجیهات بانک‌های عامل که عدم پرداخت این تسهیلات را قوانین بانکی و زمان بر بودن فرایندهای اداری اعطای تسهیلات عنوان می‌کنند، این است که آیا این قوانین برای بانک‌های سایر استان‌ها صدق نمی‌کند و فقط مختص به خوزستان است؟

وی در جلسه ای دیگر با ابراز تاسف از عملکرد برخی بانک‌های استان در پرداخت تسهیلات احیاگر گفت: ظاهراً برخی بانک‌های استان در جستجوی راهی هستند تا این تسهیلات را پرداخت نکنند اما بانک‌ها در عین حراست و حفاظت از منافع خود، باید مجری سیاست‌های دولت باشند نه مانع آن!

طبق گفته مسئولان، دولت بالغ بر ۴۰۰ میلیارد تومان برای کمک به واحدهای تولیدی نیمه ساخته و راکد استان اختصاص داده که در صورت عملکرد مطلوب و جذب اعتبارات، این مقدار قابل افزایش است اما این درحالیست که بانک های استان با سنگ اندازی های پیاپی خود مانع اجرای صحیح این طرح می شوند.

صفدر پیرمرادی عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع معادن و کشاورزی اهواز چندی پیش در گفتگو با هورنیوز از سیاست بانک های استان گله کرد و گفت: درحال حاضر مهم ترین مانع بر سر راه تولید کنندگان، نرخ بالای تسهیلات است. بانک های استان خوزستان در این زمینه همکاری نمی کنند و از تولید کنندگان وثیقه می خواهند درحالیکه ملک و کارخانه تولید کننده ها در رهن بانک قرار دارد.

وی ادامه داد: از سویی دیگر بانک ها تقاضای حسابرس قانونی می کنند اما واحدها خود حسابرس دارند که زیر نظر اداره دارایی است و این شرط و شروط ها کار را برای واحدهای تولیدی سخت کرده است.

رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان نیز ماه گذشته در جلسه اقتصاد مقاومتی بر شیوه بانک ها در این خصوص خُرده گرفت و یادآور شد: استان هرمزگان ۱۸۳ طرح تولیدی را جهت دریافت تسهیلات به بانک‌ها معرفی کرده که ۵۷ طرح تاکنون موفق به دریافت این تسهیلات شده‌اند اما خوزستان در زمینه پرداخت تسهیلات نسبت به طرح‌های معرفی شده تقریبا آخرین استان کشور است.

۶۲۷۳۰f

چوب بانک های استان لای چرخ ازدواج جوانان خوزستانی

از سویی دیگر در ماه های گذشته دولت مصوبه ای مبنی بر افزایش وام ازدواج از سه به ده میلیون تومان را تصویب و بانک مرکزی نیز به بانک ها ابلاغ کرد تا بخشی از مشکلات مالی زوج های جوان رفع شود اما بانک های استان مانند همیشه در برابر پرداخت تسهیلات کم بهره مقاومت کرده و به بهانه نداشتن اعتبار متقاضیان را سرگردان کردند.

پس از پایان اولتیماتوم بانک مرکزی، بانک هایی مانند ملت، رفاه، مسکن، سپه، کشاورزی، ملی، تجارت، صادرات، پست‌بانک، صندوق کارآفرینی امید، پارسیان، سامان، قرض الحسنه مهر ایران، انصار، دی، قرض الحسنه رسالت، توسعه تعاون، ایران‌زمین، حکمت ایرانیان، پاسارگاد، آینده، اقتصاد نوین، قوامین و شهر موظف شدند از ابتدای مردادماه وام ۱۰ میلیون تومانی را به متقاضیان پرداخت کنند.

این درحالیست که از تعداد بانک های استان خوزستان درحال حاضر تنها پست بانک به متقاضیان خدمات ارائه می دهد که آن هم باوجود زوج های جوان زیاد در صف انتظار گاها به علت کمبود اعتبار از پرداخت این وام طفره می رود.

نامهربانی بانک های خوزستانی با مسکن مهر

طرح مسکن مهر در دولت پیش با هدف خانه دار شدن اقشار ضعیف جامعه کلید خورد، طرحی که باوجود کم و کاستی هایش اما به چشم امیدی برای دهک پایین تلقی می شد. در دو شهرک استان خوزستان نیز همزمان با سایر استان ها، ساخت مسکن های مهر آغاز شد اما برخلاف سایر نقاط هنوز به اتمام نرسیده است!

طبق این طرح قرار بود متقاضیان بخشی از آورده خود را از طریق بانک ها تأمین و پرداخت کنند اما عدم همکاری بانک ها باعث شد که مسکن مهر روی آبادانی را به خود نبیند.

استاندار خوزستان در آخرین جلسه شورای مسکن با ادبیاتی تند خطاب به بانک ها تذکر داد: باید مشخص شود علت آنکه یک بانک در پرداخت تسهیلات به‌خوبی عمل می‌کند و بانک دیگر عملکرد مناسبی ندارد، چیست و در این راستا تصمیم‌گیری خواهیم کرد.

وی افزود: درصورتی‌که بانکی درزمینهٔ مسکن مهر همکاری لازم را نداشته باشد و از پرداخت تسهیلات به متقاضیان خودداری کند از سپرده‌گذاری در آن بانک جلوگیری خواهد شد.

شریعتی با بیان اینکه  بانکی که خدمات ندهد جایی در استان ندارد، تصریح کرد: در این زمینه به تمام ادارات اعلام می‌کنیم که در بانکی که برای استان خدماتی به همراه ندارد، حساب باز نکنند و آن را به همه دستگاه‌های اجرایی ابلاغ می‌کنیم.

وی روز گذشته در نشست خبری هم یادآور شد: اگرچه دولت مخالف این نوع ارائه مسکن است اما طبق گفته رهبری درحال حاضر چشم امید میلیون ها نفر به این مسکن ها است ضمن آنکه برای بازگشت سرمایه نیز ضروری است تا هرچه سریعتر این منازل تکمیل شوند.

به گزارش هورنیوز – بانک ها درحالی از نبود اعتبار سخن می گویند که مردم شاهد پرداخت تسهیلاتی با سودهای کلان در زمینه خرید خودرو هستند. بخش مهم و قابل توجهی از منابع مالی بانک ها را سپرده های شهروندان تشکیل داده است از همین رو انتظار می رود بانک های استان باوجود این درآمد مالی قابل توجه برای توسعه استان در تمام زمینه ها اهتمام بیشتری داشته باشند چراکه توسعه استان زرخیز خوزستان در نهایت منجر به افزایش درآمدهای بانک ها نیز خواهد شد.

همچنین انتظار می رود مسئولان استانی و در رأس آنان استاندار خوزستان در راستای توسعه و پیشرفت استان در تمام زوایا برخورد جدی تر با بانک ها داشته باشد چراکه با ادامه این روند خوزستان به یک قلک صِرف تبدیل خواهد شد که سرمایه های مردم این استان در اختیار تولیدگران سایر استان ها قرار خواهد گرفت.

 

https://hoorkhabar.ir/624546کپی شد!
194
۱
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  • نجفی درود به شرف دکتر شریعتی بانکهای استان خوزستان خانوادگی شدن اگه کسی رو تو بانک نداشته باشی از تسهیلات خبری نیست. باید تغییرات کلی و اساسی در کلیه بانکهای استان انجام بشه تا این رویه شوم از بین بره و چرخ اقتصاد استان دوباره به گردش در بیاد..... از استاندار محترم تقاضا دارم این مسئله شوم رو پیگیری مستمر و ریشه کن کنن.....
منتشر شده۱