اعلام اسامی خوابگاههای خودگردان مجاز اهواز پیش از آغاز سال تحصیلی
هورنیوز – دکتر بابک محمدیان اظهار کرد: بر اساس فراخوانی که از سوی شورای نظارت بر خوابگاههای خودگردان اعلام شد از کلیه خوابگاههای خودگردانی که میخواهند به فعالیت خود ادامه دهند، خواسته شد تا برای اخذ مجوز خود اقدام کنند.
وی با بیان اینکه به دلیل عدم ساماندهی مناسب خوابگاههای خودگردان آمار دقیقی از تعداد این خوابگاهها در استان وجود ندارد، افزود: فکر میکنم حدود یکهزار و ۵۰۰ تا ۲ هزار دانشجو در اهواز، در خوابگاههای خصوصی اسکان دارند.
مدیر دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز تاکنون ۲۴ خوابگاه در اهواز برای ادامهی فعالیت خود درخواست مجوز کردهاند، گفت: بررسیهای لازم از نظر صلاحیت افراد و اخذ مجوزهای لازم از اداره اماکن انجام شده است؛ برخی خوابگاهها ایرادات مختلفی از نظر فضای فیزیکی مانند نبود نمازخانه یا کتابخانهی مناسب و … داشتند که این مسأله به آنها تذکر و اعلام شد که در صورت رفع این ایرادات برای ادامهی فعالیت خوابگاه مجوز صادر میشود.
محمدیان ادامه داد: با توجه به اقدامات انجامشده از سوی این خوابگاهها و رفع نواقص، پروندهی ۱۵ خوابگاه در حال بررسیهای نهایی قرار دارد؛ از این تعداد نیز مجوز ۲ خوابگاه ستایش یک و ۲ نهایی شده است و بازرسی نهایی ۱۳ خوابگاه دیگر دوشنبه ۲۹ شهریورماه انجام و فهرست نهایی روز بعد اعلام میشود.
وی تصریح کرد: با پایان این بررسیها فهرست خوابگاههایی که موفق به اخذ مجوز نهایی شدهاند، به دانشگاهها ارسال میشود و دانشگاهها وظیفهی اطلاعرسانی به دانشجویان خود را برعهده دارند. یک نسخه از تأییدیهی شورای نظارت بر خوابگاههای خودگردان نیز به فرمانداری و استانداری ارسال میشود.
مدیر دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه اماکن با خوابگاههای فاقد مجوز برخورد میکند، افزود: خوابگاه ها پس از تأیید نهایی تیپبندی میشوند و بر این اساس از سوی صندوق رفاه شهریهی خوابگاهها اعلام میشود؛ این خوابگاهها موظف به رعایت این مبالغ هستند. در طول سال تحصیلی نیز برای نظارت بر فعالیت آنها یک بازرسی با اطلاع قبلی و یک بازرسی نیز بدون اطلاع انجام میشود.
محمدیان تأکید کرد: در صورتی که یک خوابگاهی شهریهای بیش از مقدار تعیینشده دریافت کند، با آن برخورد میشود؛ این نکته در تجدید مجوز سال آیندهی خوابگاه مشکلاتی ایجاد میکند و خوابگاه موظف است که این مبلغ را به دانشجو بازگرداند.
وی گفت: درصورتی که دانشجویی در یک خوابگاه خودگردان بدون مجوز ساکن باشند و اتفاقی در خوابگاه برای هر کدام از دانشجویان رخ دهد، دانشگاه مسئولیتی بر عهده ندارد؛ همچنین هیچ کدام از خوابگاهها نمیتوانند پیش از دریافت مجوز نهایی خود اقدام به جذب دانشجو کنند.
مدیر دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز در خصوص مزایای اخذ مجوز ازسوی خوابگاهها، گفت: در جلسهای که با مسئولان خوابگاههای خودگردان برگزار شد، این افراد از هزینههای بالای آب، برق، گاز و … خوابگاهها گلایه داشتند. با توجه به کاهش دانشجو در سالهای اخیر این هزینهها مشکلاتی را برای این افراد ایجاد کرده بود.
وی ادامه داد: نکتهای که در این ساماندهی باید مورد توجه قرار گیرد، این است که برای خوابگاههای خودگردانی که مجوز فعالیت داشته باشند، از این پس هزینههای آب، برق، گاز و … بهصورت آموزشی محاسبه میشود. این موضوع میتواند آینده مناسبتری را نیز برای این خوابگاهها ایجاد کند.