سرمایه گذاری ۶ میلیارد دلاری وزارت نفت در خوزستان/ کالای قاچاق قاتل طرح های تولیدی اشتغالزا است
هورنیوز – شب گذشته جلسه اقتصاد مقاومتی با حضور استاندار خوزستان، نماینده ولی فقیه در استان، فرمانده سپاه حضرت ولی عصر (عج) و مدیران دستگاه های اجرایی در سالن شهید رجایی استانداری برگزار شد.
سرمایه گذاری ۶ میلیارد دلاری وزارت نفت در خوزستان
غلامرضا شریعتی در این جلسه با بیان اینکه رویکرد آینده وزارت نفت توسعه میادین نفتی غرب کارون خواهد بود، اظهار کرد: با برنامه ریزی های انجام شده، وزارن نفت در ۱۰ سال آینده بیش از ۶ میلیارد دلار در استان خوزستان سرمایه گذاری خواهد کرد.
وی افزود: با این حجم از سرمایه گذاری، بیش از ۵ هزار فرصت شغلی در خوزستان ایجاد می شود.
استاندار خوزستان عنوان کرد: در همین زمینه، فنی و حرفه ای استان باید در پرورش نیروهای متخصص و مفید در شهرهای نزدیک به میادین نفتی غرب کارون تلاش کند تا شرکت های نفتی مجبور به استفاده از نیروهای غیربومی نشوند.
شریعتی در ادامه این جلسه با اشاره به آغاز مطالعات فاز دوم پالایشگاه آبادان، عنوان کرد: با اجرای فاز دوم این پالایشگاه، ۱۰ هزار فرصت شغلی برای جوانان آبادانی و خرمشهری ایجاد می شود.
وی با اشاره به وضعیت صنایع و شهرک های صنعتی استان گفت: در چندماه گذشته بیش از ۱۲۰۰ میلیارد ریال تسهیلات از سوی بانک های استان پرداخت شده که به کسب رتبه دوم خوزستان در این زمینه منجر شد که البته این پرداختی ها باید افزایش یابد.
کالای قاچاق قاتل طرح های تولیدی اشتغالزا هستند
همچنین در ادامه این جلسه، آیت الله سید محمدعلی موسوی جزایری با اشاره به آمار بیکاری در خوزستان اظهار کرد: تعداد بالای بیکاران استان، وضعیت نابسمانی را ایجاد کرده که برای کشور یک تهدید محسوب می شود.
نماینده ولی فقیه در خوزستان با بیان اینکه ایجاد مشاغل کوچک با سرمایه های کمی امکان پذیر است، افزود: در این جهت، پیشنهاد ادامه طرح حمایتی سپاه و کمیته امداد امام خمینی (ره) از این مشاغل را در مناطق روستایی ارائه دادیم که تاکنون نیز موفق بوده است.
وی افزود: برای مثال در روستای شعیبیه، کمیته امداد حمایت های خوبی را از مشاغل خُرد و کوچک انجام داده است و برای سال ۹۵ نیز در همین زمینه ۳۱ میلیارد تومان اختصاص یافته که برای پوشش تمامی روستاهای استان، کافی نیست.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: در استان سالیانه به ۲ تا ۳ میلیون دست لباس کار نیاز است و اگر بتوانیم واردات آنها را ممنوع کرده و خیاطی ها را افزایش دهیم، جوانان زیادی می توانند در این زمینه شاغل شوند.
آیت الله موسوی جزایری با بیان اینکه در برخی از زمینه ها با کمبود نیروی انسانی مواجه هستیم، خاطرنشان کرد: وزیر کار قول داده است که در صورت مهیا شدن زمین و مکان، تجهیزات و مربی آموزش فنی را فراهم آورد که در این صورت به اشتغال بسیاری از جوانان ما منجر می شود.
وی در ادامه با اشاره به واردات کالاهای قاچاق، تصریح کرد: ورود کالای قاچاق به استان، قاتل طرح های تولیدی اشتغالزا هستند زیرا هر آنچه که نباید، وارد شده است.
نماینده ولی فقیه در خوزستان گفت: گزارشاتی از سوی مسئولان هویزه و سوسنگرد به دست ما رسیده که نشان می دهد تنها یک بیستم نیروهای شرکت های نفتی در این مناطق، بومی هستند به صورتی که از مجموع ۴ الی ۵ هزار نیروی شاغل در حدود ۳۰ شرکت نفتی، تنها ۲۰۰ تا ۳۰۰ بومی مشغول به کار هستند.
آیت الله موسوی جزایری در پایان عنوان کرد: شرکت کشت و صنعت نیشکر نیز زمین های مردم را گرفته و نیروهای غیربومی در آنها مشغول کرده است.