از کسانی که غیرقانونی از کشور خارج شوند، حمایت کنسولی نخواهیم کرد
هورنیوز – حسین ذوالفقاری روز سه شنبه در نشست خبری، در باره ورود و خروج زائران اربعین حسینی افزود: درباره ایجاد مرز کمکی با عراقی ها صحبت شد که قرار بود مرز خسروی فعال شود ولی طرف عراقی به دلایل امنیتی موافقت نکرد.
وی ادامه داد: در این خصوص طرف عراقی با مرز سومالی – مندلی موافقت کرد که امنیت آنجا را تامین کند بنابراین برای کاهش فشار به مرز مهران ( و سهولت تردد زائران ) توافق اولیه در این باره با کشور عراق صورت گرفته است که در صورت فراهم شدن زیرساخت ها و امکانات از آن استفاده خواهد شد.
صدور ویزا شروع شده
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور در خصوص صدور ویزا برای زائران اربعین حسینی گفت: صدور ویزا برای زائران اربعین از هفته گذشته در سفارت عراق در تهران و کنسولگری های مشهد، کرمانشاه و اهواز آغاز شده است و از ۱۵ مهر ۱۲ شهر دیگر برای صدور ویزا شروع به کار می کنند.
وی در ادامه گفت: مجموعه اشکالات و ایراداتی در برنامه سال های گذشته داشتیم که برای رفع این موارد، آنها را در دستور کار ستاد دائمی اربعین قرار دادیم.
ذوالفقاری با بیان اینکه در طول این مدت ۱۴ جلسه در ستاد مرکزی اربعین و ۵۳ جلسه در کمیته های مرکزی برگزار شد گفت: در ساختار اداری ستاد اربعین با توجه به نیازهایی که وجود داشت اصلاحاتی انجام دادیم و کمیته زیرساخت را تشکیل دادیم که مسائل زیرساختی مانند پارکینگ ها، جاده ها و مکان هایی که برای موکب ها است را پیگیری کند. کمیته خدمات شهری با مسئولیت شهرداری تهران ایجاد شد تا خدمات بهداشتی و رفاهی و پاکسازی محیط را در داخل عراق انجام دهد.
اتباع خارجی دارای مجوز میتوانند ویزا بگیرند
وی با بیان این که کمیته اعزام از کمیته اسکان و تغذیه جدا شد افزود: بحث اعزام، بیشتر یک موضوع اداری و ساختاری بود بنابراین باید از کمیته اسکان و تغذیه جدا می شد.
رییس ستاد مرکزی اربعین حسینی به ستادهای استانی نیز اشاره کرد و گفت: طی جلساتی که با استاندارها داشتیم قرار شد که ستادهای استانی از نظر اجرایی به تدریج تقویت شوند. آمایش استانها را در داخل خاک ایران وعراق مورد بازنگری قرار دادیم تا بتوانیم خدمات را بهتر ساماندهی کنیم.
ذوالفقاری با بیان این که سال گذشته شاهد حضور غیرقانونی برخی اتباع خارجی در کشور عراق برای حضور در مراسم اربعین حسینی بودیم، گفت: به دلیل اینکه سال گذشته ویزا و مدارک آنها مورد قبول طرف عراقی قرار نگرفت، ویزا برای آنها صادر نشد و برخی از این افراد به صورت غیرقانونی و بدون مجوز وارد خاک عراق شدند.
وی ادامه داد: امسال برای رفع این مشکل براساس هماهنگی های صورت گرفته با طرف عراقی قرار شد اتباع خارجی که در داخل ایران دارای مجوز هستند برای آنها ویزا صادر شود بنابراین می توانند با مدارک قانونی درخواست ویزا کنند.
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور درباره هزینه صدور ویزا برای شرکت در مراسم اربعین حسینی گفت: تلاش های زیادی صورت گرفت تا هزینه ویزا برای زائران حسینی کم شود، اما این مساله با مخالفت طرف عراقی روبه رو شد، بنابراین مبلغ صدور ویزا مانند گذشته همان ۴۰ دلار در نظر گرفته شده است و مدت اعتبار آن ۲۰ روز است.
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی در ادامه به زائران توصیه کرد که با توجه به مشکلات سفر انفرادی، حتی المقدور به صورت گروهی، در قالب کاروان یا شبه کاروان به عراق سفر کنند.
وی ادامه داد: طبق قرارهای اولیه با مسئولان عراقی قرار شده است که سیستم کنترل پلیس بین ایران و عراق ایجاد شود تا ورود و خروج تمامی افراد هماهنگ باشد البته این کار هنوز نهایی نشده است.
ذوالفقاری به مشکلاتی که در سال گذشته برای افرادی که به صورت گروهی ویزا دریافت کرده بودند اشاره کرد و گفت: افرادی بودند که در سال گذشته ویزای گروهی داشتند ولی به دلایلی از گروه خود جاماندند که مشکلاتی برای آنها پیش آمد.
وی افزود: از اینرو امسال توافق شد به همه افرادی که اقدام به دریافت ویزای گروهی کرده اند برگه ای به صورت هولوگرام داده شود تا بتوانند در صورتی که از گروه جا ماندند بدون مشکل به سفر خود ادامه دهند.
رییس ستاد مرکزی اربعین حسینی همچنین به موضوع بیمه زائران حسینی در ایام اربعین اشاره کرد و گفت: سال گذشته و در شرایطی که مسئله بیمه مورد توجه چندانی قرار نگرفته بود، برخی از زائرانی که دچار حوادثی شدند مبلغی به آنها به عنوان بیمه پرداخت شد اما امسال مساله بیمه زائران مورد توجه جدی قرار گرفته است و همه زائران باید حتما مراحل مربوط به بیمه خود را انجام دهند.
وی ادامه داد: در این زمینه با شرکت های بیمه متعددی، گفت و گو شد و در نهایت یکی از شرکت ها که بیشترین خدمات را با بهترین قیمت ارائه می دهد،انتخاب شد و نمایندگان آنها در ایام اربعین در عراق و در بیمارستان ها و مراکز درمانی آن حضور خواهند داشت.
تعرفه بیمه اربعین ۲۵ هزار تومان
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور با بیان این که تعرفه بیمه اربعین حسینی ۲۵۰ هزار ریال ( ٢۵ هزار تومان ) است گفت: میزان تعهد شرکت بیمه برای کسانی که بر اثر حادثه ای یا سانحه رانندگی فوت کنند در داخل عراق ۱۵ میلیون تومان،خدمات بیمارستانی تا ۱۵ میلیون تومان و خدمات غیر بستری و در واقع سرپایی یک میلیون تومان خواهد بود.
وی افزود که صدور بیمه زائران در قرارگاه های صدور ویزا انجام خواهد شد.
ذوالفقاری در پاسخ به سئوالی درباره ظرفیت مرز کمکی سومار – مندلی گفت: ظرفیت این مرز در حال بررسی است. اولین مساله ای که برای ما در تعیین مرز کمکی مدنظر بود وضعیت و ایجاد امکانات آن بود. به عنوان مثال در سال گذشته نیز در نظر داشتیم مرز خسروی را به عنوان مرز کمکی تعیین کنیم اما به دلایل امنیتی و با توجه به اینکه امنیت زائران مهمترین اولویت ما است چندان مورد توجه قرار نگرفت.
وی درباره تدابیر امنیتی صورت گرفته برای اعزام زائران اربعین حسینی گفت: دولت عراق برای امنیت کل زائران و راهپیمایی کنندگان اربعین برنامه وسیعی را دارد و کمیته امنیتی ما نیز در ستاد عراق زیر نظر سفیر کشورمان در حال فعالیت است. البته ایران کمک های مستشاری و حتی اجرایی خواهد داشت اما کشور عراق در این زمینه تجربه زیادی دارد و مسئولیت اصلی امنیت زائران که وارد خاک عراق می شوند بر عهده طرف عراقی است.
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی یادآور شد: البته ما نیز برای انجام کارهای مستشاری و هماهنگی میدانی و حتی برای مسائل امداد و نجات و ارائه کمک در چارچوب سازمان هلال احمر نیز به مسئولان عراقی آمادگی خود را اعلام کردیم.
ذوالفقاری درباره امکان اعزام زائران حسینی به وسیله خودروهای شخصی از ایران به عراق گفت: طبق توافقی که بین طرف ایرانی و عراقی صورت گرفته و کمیته حمل و نقل ستاد اربعین پیگیر آن شده است اتوبوس زائران از ایران تا شهر نجف مسیر را طی می کند اما درباره خودروهای شخصی هنوز توافقی صورت نگرفته است.
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور با بیان اینکه در سال ۹۴ وضعیت حضور و اعزام زائران حسینی نسبت به سال های قبل بهتر ارزیابی شده است، گفت: ما تلاش می کنیم خدمات مختلفی از جمله نصب و راه اندازی دستگاه های ATM و وسایل ارتباطی را در مسیر فراهم کنیم اما همچنان به زائران توصیه می کنیم وجه نقد کافی به همراه داشته باشند.
وی درباره مشکل پارکینگ که در سالهای گذشته مردم را بسیار سرگردان کرده بود گفت: پارکینگ مشکل اساسی در سالهای گذشته خصوصا برای اتوبوس ها بود که در سال جاری یک جاده کمربندی در شرق مهران ایجاد شده که در حال حاضر باید قیر گونی و آسفالت شود. در همان مسیر، پارکینگی به وسعت چند هکتار نیز تعبیه شده تا اتوبوس ها در آنجا مستقر شوند و در عین حال بناست در آن پارکینگ جانمایی استان ها انجام گیرد تا مردم به راحتی اتوبوس های استان خود را پیدا کنند.
وی همچنین از تهیه و توزیع کتاب راهنمای زائران حسینی برای اطلاع رسانی بیشتر به زائران خبر داد و گفت: وب سایت ستاد مرکزی اربعین به آدرس SEMA.MOI.IR و کانال تلگرام آن در دسترس افراد برای اطلاع از آخرین اخبار مربوط به مراسم اربعین و راهپیمایی آن قرار گرفته است.