نقش شیوه های فرزند پروری در اصلاح آسیب های اجتماعی

هورنیوز – دکتر سیدعلی مرعشی در جشنواره پیوند آسمانی و تجلیل از خادمین امر ازدواج که ۱۷ شهریورماه در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: خانواده موضوعی مرتبط با امنیت ملی محسوب می شود و جوانان که در ابتدای راه زندگی خود هستند باید به این مساله توجه کنند.

وی افزود: در جامعه ناهنجاری هایی به نام آسیب اجتماعی مانند طلاق، اعتیاد، رانندگی های غلط، بالا رفتن سن ازدواج و غیره را می بینیم؛ این آسیب های اجتماعی تنها با اصلاح شیوه فرزندپروری اصلاح خواهند شد و اگر شیوه فرزندپروری اصلاح شود در ۲۰ تا ۳۰ سال آینده این ناهنجاری های اجتماعی نیز برطرف خواهد شد.

این عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز تصریح کرد: یکی از دلایل بالا رفتن سن ازدواج، سبک فرزندپروری سهل گیرانه است؛ به طوری که این فرزندان بی مسئولیت بار می آیند. پدر و مادر همیشه کم و بیش به فرمان بچه ها بوده اند و این فرزندان هرگز یاد نگرفته اند که چیزی را تحمل کنند. پس از ازدواج فرد بالغ باید به خاطر همسرش برخی مسایل را تحمل کند ولی چنین افرادی ممکن است در عرصه زندگی مشترک به دلیل بحث هایی که بین زوج ها پیش می آید، بی تحملی به خرج دهند و زود میدان را خالی کنند.

مرعشی تاکید کرد: کاهش آسیب های اجتماعی یک شبه امکان پذیر نیست به طور مثال در مساله اعتیاد، افراد معتاد بد تربیت شده اند و در دوره ای که باید شخصیت آنها شکل می گرفت، درست به آن پرداخته نشده است. برای اصلاح آسیب های اجتماعی باید فرزندپروری را آموخت؛ هیچکس از ابتدا این مساله را بلد نیست بلکه باید آن را با استفاده از منابع مختلف یاد گرفت.

وی با بیان این که فرزندان باید زیر سایه پدر و مادر بزرگ شوند، گفت: فرزندان به محبت هر یک از والدین به شکل خاصی نیاز دارند و نبود هر کدام می تواند از جهات مختلفی آنها را دچار آسیب کنند. اگر پدر یا مادر حضور ندارد، کسی باید جای او را برای فرزند پر کند وگرنه فرد ناهنجار بار می آید.

این روانشناس ادامه داد: در زندگی بعضی از جوانان خانواده یا دچار فروپاشی شده است و یا چندان کارکردی ندارد؛ در آمریکا ۳۰ درصد از مردم پدر خود را نمی شناسند و دلیلش این است که لیبرالیسم جنسی اجازه نمی دهد ساختار خانواده برپا بماند. انسان نیاز دارد که نیاز جنسیش برطرف شود اما به این نیاز باید در یک چهار چوب خاص پاسخ داده شود. انسان ها با حیوانات متفاوت هستند و انسان برای پاسخ به نیازهای مختلف خود مانند نیاز جنسی و غیره محدودهایی می گذارد تا نظم اجتماعی را حفظ کند.

مرعشی تصریح کرد: وقتی در جامعه ۳۰ درصد از مردم پدر خود را نمی شناسند به این معنا است که ۳۰ درصد از مردم از محبت پدر بی بهره مانده اند. این مطلب موجب مختل شدن روانشناسی رشد فرزند می شود و این موجب بروز ناهنجاری در جامعه خواهد شد.

وی افزود: در هر جامعه ای که لیبرالیسم جنسی اجرا می شود، خشونت و بی رحمی و رفتارهای ضداجتماعی گسترش پیدا می کند زیرا مدارهای تحریک جنسی مرد با مدارهای خشونتی آن پیوند خورده، فیزیولوژی مرد به ما می گوید که شما هر مقدار به نیازهای جنسی خود پاسخ دهید مطالبه آن افزایش می یابد. تنوع طلبی جنسی اجازه نمی دهد تا انسان بتواند چارچوب خانواده را حفظ کند و به دنبال آن نسلی خشن و بی رحم را تربیت می کند.

این عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: برای حفظ خانواده باید چارچوب خانواده را حفظ و از تنوع طلبی پرهیز کرد و شیوه های فرزندپروری را یاد گرفت.

ابراهیم نصیری، معاون توسعه منابع و پشتیبانی اداره کل ورزش و جوانان خوزستان، نیز در این مراسم گفت: هر ساله بخش جوانان اداره کل ورزش و جوانان به مناسبت هفته ازدواج و میلاد با سعادت حضرت زهرا(س) به عنوان یک مراسم نمادین و با هدف موج آفرینی و الگوسازی و ایجاد سنت و فرهنگ ازدواج های آگاهانه آسان و پایدار این مراسم را برگزار می کند و تلاش می شود این پیام به گوش خانواده ها برسد که زیاد در امر ازدواج سخت نگیرند.

 

https://hoorkhabar.ir/622223کپی شد!
70
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.