تعریف ۹ پروژه برای توسعه اقتصاد دانش بنیان در خوزستان
هورنیوز – امید حاجتی در جلسه ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی و ستاد تسهیل و رفع موانع تولید که امروز، ۱۶ شهریورماه در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: در برنامه میانمدت اقتصاد مقاومتی کشور ۱۲ برنامه در سطح ملی تعریف شد که یک برنامه به صورت اختصاصی به توسعه اقتصاد دانشبنیان میپردازد و این مساله نشانگر اهمیتی است که اقتصاد دانشبنیان در اقتصاد مقاومتی دارد.
وی افزود: در این راستا ۹ پروژه برای توسعه اقتصاد دانشبنیان در خوزستان تعریف شده است که دو پروژه به پارک علم و فناوری، سه پروژه به اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات و چهار پروژه به دانشگاه شهید چمران اختصاص دارد و تاکنون مراحل تدوین منشور پروژهها بسیار پیشرفت کرده است.
حاجتی با انتقاد از مشخص نبودن آماری از سهم اقتصاد دانشبنیان در اقتصاد ملی خاطرنشان کرد: در واقع ما به دنبال آمارسازی و تولید ارقام کاذب نیستیم اما باید بدانیم که اقتصاد دانشبنیان خوزستان در چه جایگاهی قرار دارد و چه سهمی را از اقتصاد ملی و تولید ناخالص داخلی استان به خود اختصاص داده است.
وی عنوان کرد: باید پروژههای مربوط به برنامههای توسعه اقتصاد دانشبنیان، هدفمند و دارای زمانبندی مشخص باشند و همچنین باید سهم و نقش هر دستگاه در این پروژهها مشخص شود و حتما به مرکز آمار ایران پیشنهاد خواهیم کرد که آماری از سهم اقتصاد دانشبنیان از اقتصاد ملی و همچنین از میزان صادرات را احصا کند.
حاجتی با اعلام آمادگی کارگروه راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی در حمایت از شرکتهای دانشبنیان و پارک علم و فناوری گفت: این امر مشروط بر تدوین یک برنامه شامل تشریح جایگاه فعلی اقتصاد دانشبنیان خوزستان و زمانبندی مشخص است تا ان شالله سهم خوزستان در اقتصاد دانشبنیان و تولیدات و صادرات دانشبنیان افزایش یابد.
وی با اشاره به مشکلاتی که در روند اخذ استعلام از اداره امور مالیاتی و بیمه، در پروسه اعطای تسهیلات احیاگر ایجاد میشود، گفت: باید همسو با بخشنامه بانک مرکزی سیاستگذاریهایی جهت روانسازی مشکلات و مسائل مرتبط با این دو دستگاه صورت بگیرد.
پرداخت ۱۱۰ میلیارد تومان تسهیلات احیاگر.
همچنین در این نشست نورالله حسن زاده، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خوزستان گفت: تاکنون ۱۱۰ میلیارد تومان تسهیلات احیاگر پرداخت شده که پرداخت ۶۰ میلیارد تومان آن توسط بانک کشاورزی صورت گرفته است.
وی افزود: در بخش صنعت ۶۰۱ طرح تولیدی متقاضی دریافت تسهیلات احیاگر شدند که در نهایت ۴۳۷ طرح جهت اخذ تسهیلات به بانک معرفی شدند.
حسن زاده تصریح کرد: بانک کشاورزی در بخش صنعت به ۵ طرح به مبلغ ۱۲ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرد. همچنین بانک ملت با پذیرش هفت طرح ۱۵ میلیارد تومان و بانک تجارت با پذیرش سه طرح، ۲ میلیارد تومان پرداخت کرده است.
وی با بیان اینکه در جلسه گذشته مجموع پرداختیهای بانکها ۸۷ میلیارد تومان بود، عنوان کرد: در مجموع تاکنون ۱۱۰ میلیارد تومان توسط بانکهای عامل به متقاضیان تسهیلات احیاگر پرداخت شده است که ۵۰ درصد این رقم توسط بانک کشاورزی پرداخت شده است.