کاهش سن اعتیاد در خوزستان و عزمی که برای حل این معضل نیست!

به گزارش هورنیوز – گرچه در سال های اخیر از اعتیاد به عنوان یک بیماری یاد می شود اما همچنان بسیاری از مردم آن را جرمی نابخشودنی از سوی قاچاقچیان می دانند که ریشه بسیاری از آسیب های اجتماعی دیگر مانند طلاق، بزهکاری و ناهنجاری های اجتماعی است.

موقعیت جغرافیایی استان خوزستان و هم مرز بودن با کشور همسایه عراق سبب شده تا بیش از سایر استان ها در معرض خطر نفوذ سوداگران و سودجویان باشد از سویی دیگر به علت عدم ارائه راهکار و عزم جدی توسط مسئولان این حوزه، سالانه شاهد افزایش آمار مبتلایان به مواد مخدر سنتی و صنعتی در استان هستیم.

۲۰۱۶-۰۹-۰۶_۰-۰۹-۰۷

کاهش سن اعتیاد در خوزستان به ۱۲سال

حسین لامی زاده رئیس دبیرخانه ستاد مبارزه با مواد مخدر خوزستان چندی پیش پرده از آماری دردناک در خوزستان برداشت وبا اشاره به اینکه سن اعتیاد در خوزستان به ۱۲ سال کاهش یافته است، اظهار کرد: به علت پایین آمدن سن اعتیاد باید آموزش را از مدارس و دانشگاهها شروع کنیم و چاره ای جز انجام اقدامات فرهنگی وجود ندارد.

وی افزود: کنترل تعداد معتادان نیز دچار مشکل شده و به جای ثابت ماندن افزایش یافته است که در این زمینه استفاده از ابزارهای کار در زمینه درمان، نیروی انسانی و تجهیزات می تواند موثر باشد.

افزایش کشفیات مواد مخدر در استان

یدالله امیری رئیس پلیس مواد مخدر خوزستان هم در اظهاراتی عجیب می گوید: کشفیات مواد مخدر به‌جز هروئین در استان کاهش داشته اما در هروئین از ۳ کیلوگرم در سه‌ماهه نخست امسال به ۴۰ کیلوگرم رسیده است.

وی افزود: دستگیری خرده‌فروش‌های مواد در استان نسبت به سال گذشته با افزایش ۵۹ درصدی مواجه بود. ۲۹ نفر از افراد دستگیرشده را خانم‌ها تشکیل می‌دهند.

امیری تصریح کرد: در ۳ ماهه امسال در خیرآباد بهبهان، پل زال و هندیجان فقط ۱۳ کیلوگرم مواد مخدر توسط ایست‌های بازرسی پلیس کشف شد که این کاهش کشفیات به دلیل کم شدن اختیارات پلیس در بازرسی از خودروهای مشکوک است. همچنین از بین مواد مخدر قیمت شیشه و حشیش نسبت به سال گذاشته افزایش‌یافته است.

ارتبط مستقیم حاشیه نشینی و مواد مخدر

بنابر نظر کارشناسان مربوطه و تحقیقات صورت گرفته، حاشیه نشینی عامل بسیاری از ناهنجاری ها مانند گسترش اعتیاد و افزایش قاچاقچیان مواد مخدر خواهد بود. استان های دارای بیشترین حاشیه نشینی مانند البرز، خراسان رضوی، همدان، خوزستان، هرمزگان و اطراف تهران هستند که می توان احتمال داد یک رابطه منطقی میان استان های دارای بیشترین مسئله حاشیه نشینی و استان های دارای بیشترین دستگیر شدگان مرتبط با مواد مخدر وجود دارد

مناطق حاشیه نشینی به علت نبود نظارت به مأمنی برای بسیاری از فروشندگان خرده پای مواد مخدر، آشپزخانه های تولید مواد صنعتی و مصرف کنندگان مواد مخدر تبدیل شده است.

۲۰۱۶-۰۹-۰۶_۰-۱۰-۴۹

شیوع اعتیاد در خوزستان بالا است

محسن روشن پژوه معاون پیشگیری و اعتیاد سازمان بهزیستی کشور در نشست خبری روز گذشته خود به صراحت از شرایط نامساعد خوزستان در این زمینه سخن گفت و تصریح کرد: براساس پیمایش ملی شیوع شناسی اعتیاد، شیوع مصرف مواد در استان های خوزستان، گلستان ، کرمان و سیستان و بلوچستان ، بالا و در استان یزد با شیوع کم بوده است.

جولان کمپ های غیر استاندارد در خوزستان

آخرین گزارش ستاد مبارزه با مواد مخدر نشان می‌دهد که ۸۰ درصد از کمپ‌های غیرمجاز در ۲۱ استان ساماندهی شده است، اما همان تعداد باقی‌مانده نیز که به گفته بابک دین‌پرست، معاون کاهش تقاضای ستاد در استان‌های تهران، خراسان رضوی، لرستان، مازندران، البرز، فارس و خوزستان تجمع کرده‌اند، نیاز به نظارت‌های جدی دارد.

نظارت‌ بر مراکز اقامتی ترک اعتیاد ضعیف است و چون کمپ‌دارانی که پایبند رعایت اصول نیستند، از ترک اعتیاد به روش‌های غیرقانونی سود می‌برند، این کمپ‌ها تاکنون ریشه‌کن نشده و پلمب هر مرکز به تولد مرکزی دیگر منجر شده است.(جام جم)

همچنین غلامرضا صدیق راد مدیرکل سازمان بهزیستی استان خوزستان در این راستا گفت: در خوزستان ۳۶۰ کمپ اعتیاد غیرمجاز وجود داشت که به‌تناوب زمان استانداردها ارتقا پیدا کرد و در حال حاضر ۱۸۸ مرکز درمانی برای معتادان در استان فعالیت می‌کنند.

۲۰۱۶-۰۹-۰۶_۰-۱۲-۲۱

به گزارش هورنیوز فارغ از هرگونه بزرگنمایی و اغراق، آمارها از افزایش مبتلایان اعتیاد به مصرف مواد مخدر در استان خوزستان، زنان شدن اعتیاد، کاهش سن مصف اعتیاد و رشد قارچ گونه آشپزخانه های تولید مواد مخدر حکایت دارد و اگر چاره ای اساسی در این خصوص اندیشیده نشود در آینده ای نه چندان دور با هجمه مشکلات و معضلات در استان مواجه خواهیم بود.

نکته حائز اهمیت دیگر آنست که مصرف کنندگان مواد مخدر پس از رهایی از دامان اعتیاد همچنان با مشکلات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی بسیاری دست به گریبان هستند که همین امر سبب بالا رفتن احتمال لغزش آنان وجود دارد از همین رو نهادها و سازمان های متولی مانند سازمان آموزش های فنی و حرفه ای، استانداری، سازمان بهزیستی و اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی باید در اقدامی هماهنگ برای ایجاد انگیزه در این افراد تلاش کنند.

https://hoorkhabar.ir/621588کپی شد!
77
۱
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  • Abbas متاسفانه اکثر اقداماتی که در خوزستان انجام میشود در جهت افزایش آمار اعتیاد و انواع جرم است مثل انتقال آب و خشکسالی، اشتغال غیربومیها،نبود امکانات رفاهی، آب وهوای آلوده، گرما و قبضهای کمرشکن برق و آب و......که متاسفانه روز به روز این بلایا افزایش می یابند و کسی پاسخگو نیست.همه اینها به کنار چرا کسی جلوی خرید و فروش آزادانه مواد مخدر را نمیگیرد.
منتشر شده۱