وضعیت تشکل های کارگری خوزستان مطلوب نیست/ کارفرمایان روی خوشی به تشکیل شوراهای کارگری نمی دهند

به گزارش هورنیوز – در هفته ها و ماه های گذشته شاهد تجمعات صنفی و اعتراضات کارگران مختلفی در استان خوزستان بوده ایم که خواستار پرداخت دستمزد خود و رعایت حقوقشان توسط پیمانکاران و کارفرمایان بوده اند. امری که از گذشته تاکنون همواره به عنوان یکی از معضلات اساسی جامعه کارگری به شمار می رفته است.

شرایط کار در استان خوزستان به علت گرمای طاقت فرسا، آلودگی های ناشی از گرد و خاک و صنایع آلاینده، کمبود فرصت های شغلی و تقاضای زیاد برای تصاحب مشاغل، سختی های خاص خود را دارد از همین رو انتظار می رود کارفرمایان با فراهم کردن محیط و شرایط مساعد کار به بخشی از دغدغه های کارگران پاسخ دهند.

آقایار حسینی رئیس خانه کارگر خوزستان یکی از معضلات کارگران را نبود تشکل های کارگری در واحدها و کارخانه‌ها بزرگ استان دانست و اظهار کرد: نباید از ایجاد تشکل‌های قانونی کارگری جلوگیری شود زیرا این تشکل‌ها در حقیقت بازویی برای کارفرمایان در راستای حل مشکلات کارگری محسوب می‌شوند.

وی با بیان این‌که مطالبه‌گری مشکلات کارگران،‌ رسالت تشکل‌ها و شوراهای کارگری است، افزود: تشکل‌ها کارگری ‌از سوی دیگر می‌توانند پل ارتباط میان کارگران و مدیران واحد یا کارخانه خود باشند که این امر تسریع در رفع مشکلات کارگران را به دنبال خواهد داشت.

حسینی خاطرنشان کرد:‌ متاسفانه در خوزستان برخی کارفرمایان روی خوشی نسبت به تشکیل شوراها و تشکل‌های کارگری نشان نمی‌دهند و حتی در برابر تشکیل این شوراها و تشکل‌ها مقاومت می‌کنند این امر ممکن است ناشی از عدم آشنایی کارفرمایان با قوانین مربوط به تشکل‌های کارگری در قانون کار باشد.

وی با بیان این‌که خوزستان از نظر دارا بودن تشکل‌های کارگری نسبت به کشور در وضعیت مطلوبی نیست، گفت: ‌عدم حضور بازرسان اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی جهت نظارت بر ایجاد تشکل‌های کارگری و نوع دیدگاه و مقاومت کارفرمایان نسبت به راه‌اندازی این تشکل‌ها از دلایل عدم ایجاد شوراها و تشکل‌های کارگری در برخی کارخانه‌ها و شرکت‌های استان است.

رئیس خانه کارگر خوزستان با اشاره به نیاز به توسعه و گسترش تشکل‌ها و شوراها کارگری در خوزستان و عقب‌ماندگی استان در راه‌اندازی این تشکل‌ها اظهار کرد: ‌از مدیر کل جدید تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان انتظار می‌رود توجه و نظارت بر راه‌اندازی شوراها و تشکل‌های کارگری را در اولویت کار خود قرار دهد و نسبت به گسترش و توسعه این تشکل‌ها اقدام کند.

 

https://hoorkhabar.ir/621466کپی شد!
91
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.