از شهرِ بازیهای اهواز کسی سراغی می گیرد؟!
به گزارش هورنیوز – مدت زیادی از ساخت و فراگیری پارک های شهربازی با هدف ایجاد نشاط و هیجان بین مردم می گذرد و با گذر زمان شاهد ارتقاء دستگاه های سرگرمی و توسعه برنامه های فرهنگی هستیم به طوریکه در پارکهای بازی مراکز استان ها امروزه در کنار شهربازی های پیشرفته مکانی برای تماشا و نقد فیلم به صورت دسته جمعی، نمایشگاه های آثار هنری، رستوران و … در نظر می گیرند تا هرچه بیشتر شهروندان را برای حضور در این اماکن ترغیب کنند.
حکایت تنها پارک شهربازی اهواز اما بسیار تلخ و غم انگیز است. پارک شهربازی پاداد روزگاری محلی برای حضور پرشورخانواده ها و کودکان و بازی با وسایل آن بود به گونه ای صدای هیاهوی کودکان ذوق زده حتی توجه عابران خیابان ها را هم جلب می کرد اما در سال های اخیر با بی مهری مسئولان در حق کودکان و پارک بیش از هر چیز دیگر به یک مخروبه شباهت دارد.
وسایل قدیمی و فرسوده پارک، عدم رعایت نکات ایمنی، سابقه وقوع حادثه در آن سبب شد تا پارک شهربازی اهواز که تنها مأمن کودکان شهر برای بازی بود به دستور اداره کل استاندارد استان تعطیل و تنها درصورت اقدام برای ایمن سازی بازگشایی شود.
در سال ۹۲ بر اثر حادثه ای خون بار که ناشی از نقص ایمنی یکی ار وسایل گزارش شد ۹ تن از شهروندان مصدوم و راهی بیمارستان شدند اما حتی این حادثه نیز سبب نشد تا مسئولان چاره ای اساسی برای این پارک بیندیشند و بار دیگر فعالیت پارک شهربازی پادادشهر اهواز با همان شیوه قدیمی ادامه یافت.
حال و روز دیگر پارک شهربازی اهواز یعنی پارک لاله نیز تأسف بارتر است چرا که باوجود هزینه های زیادی که در آن شد امروزه تمام وسایل آن تخریب و در سکوت و تاریکی مطلق به سر می برد تا نشانی باشد بر مدیریت اشتباه مسئولان درخصوص نحوه نگه داری از اماکن تفریحی کلانشهر اهواز.
با نگاهی گذرا به اماکن تفریحی کلانشهر اهواز می توان دریافت این شهر که روزگاری دارای پارک هایی مانند شهربازی پاداد، شهربازی لاله و پارک باغ وحش اهواز با مراجعه کنندگان بسیار بود حالا با پسرفتی عجیب تنها به یک پارک شهربازی با وسایل فرسوده و ظاهری مستهلک محدود شده که هیچ کس رغبتی برای حضور در آن ندارد.
استفاده از وسایل بازی به روز و ایمن، ایجاد فضایی شاد برای کودکان و خانواده ها با در نظر گرفتن تمام سلائق، گسترش محوطه پارک و زیباسازی فضای سبز آن همگی نکاتی است ک بیش از منابع مالی به ذوق و دغدغه مندی مسئولان مربوطه نیاز دارد.
جانعلی خورشیدی رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر اهواز در همین خصوص با انتقاد از نبود فضای مناسب تفریحی برای خانواده ها به خبرنگارما گفت: حدود ۸ ماه از سال آب و هوای کلانشهر اهواز گرم است و در ۴ ماه دیگر هم که شاهد هوای مطلوب هستیم هیچ گونه فضای تفریحی مناسبی وجود ندارد.
وی شهر اهواز را با سایر کلانشهرها مقایسه کرد و یادآور شد: در کلانشهرهای دیگر به قدری امکانات فراهم است که خانواده ها و فرزندان در خصوص مراکز تفریحی و گردشگری قدرت انتخاب دارند.
خورشیدی دلیل استهلاک دستگاه های شهربازی و متروک شدن آنها را بی توجهی دانست و اظهار کرد: تمام اقشار با هر جایگاه اجتماعی نیازمند تفریح سالم و شادی هستند اما بیشتر پارک های ما مطلوب نیستند. از آقای شهردار می خواهم کارگروهی برای ایجاد فضاهای مفرح و شاد تشکیل دهد.
یکی از شب های آخر هفته به تنها پارک شهربازی اهواز رفتیم تا از نزدیک با شهروندان در این راستا صحبت کنیم. آقای طاهری پدر خانواده ای سه نفره که با فرزند کوچک خود به پارک شهربازی پاداد آمده بود به خبرنگار ما گفت: آخر هفته ها به دنبال مکانی برای تفریح فرزندانمان هستیم اما واقعا وجود چنین پارکی در شأن شهروندان نیست.
طاهری ادامه داد: از زمان کودکی من تاکنون این پارک نه تنها تغییر چشمگیری نداشته بلکه وسایل آن روز به روز مستهلک تر می شود. باید فکری اساسی برای فرزندان شود تا اوقات فراغت خود را در اماکنی مفرح و در کنار خانواده ها سپری کنند.
به گزارش هورنیوز در دنیای امروز فضاهای سبز و پارک ها جزء نیازهای ضروری زندگی شهروندی تلقی شده و باید در راستای احیاء و توسعه آنان تلاش کرد از همین رو انتظار می رود شهرداری اهواز و در رأس آن سازمان پارک ها و فضای سبز اهواز در برنامه ریزی مدونی فضای سبز شهر را توسعه دهند تا شهروندان در پایان هفته مکانی برای تفریح داشته باشند. لازم به ذکر است در گذشته تعدادی از سرمایه گذاران برای راه اندازی و ساخت این نو مکانها به مسئولین مختلف مراجعه کرده اند که هرکس به نوعی و با یک رانش خاص پا به فرار گذاشته و یا عاجز از پیگیری در پی سرمایه گذاری دیگری رفته است!