از افراد ترسو ملت شجاع زاییده نمی شود

هورنیوز – آیت الله سید حسن خمینی در مراسم اختتامیه اولین اردوی آموزشی و فرهنگی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی که در پژوهشکده امام خمینی و انقلاب اسلامی برگزار شد، با اشاره به عنصر «شجاعت» به عنوان یکی از نقاط تمایز میان انسان ها، اظهار کرد: گرچه اموری چون علم و دانش انسان ها نیز در کارهای آنها اثر دارد، اما اغلب افعال ما ریشه های شخصی دارد و شناخت یک شخصیت جز از طریق درک علل اصلی پدیدآوردنده رفتار او غلط است.

وی با بیان اینکه ما به سبب برخورداری از قوه تفکر توانایی توجیه رفتارهای خویش را داریم در حالی که بعضا دلیل اصلی در جای دیگری نهفته است، افزود: هرچه انسان ها از حوزه اندیشه و خرد قوی تری برخوردار باشند توانایی آنها در توجیه رفتارهایشان بیشتر است.

یادگار امام سپس  با اشاره به شخصیت عظیم بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، یادآور شد: تفاوت امام با عالمان و سیاستمداران دیگر قوت در فقه، اصول و عرفان و سیاست نیست؛ گرچه امام از همه این صفات برخوردار بوده است. بلکه تفاوت امام برخورداری ایشان از جوهره شجاعت است که در میان دیگران کمتر بوده است.

وی تصریح کرد: معرفی امام بدون در نظر گرفتن صفت شجاعت، بسنده کردن به یکسری مباحث مفهومی است که در هر کدام در جای خود درست است اما چهره کامل امام را نمایش نمی دهد.

سید حسن خمینی با بیان اینکه آمادگی پرداخت هزینه برای آرمان نکته بسیار مهمی است که امام واجد آن بود، گفت: خیلی اوقات در سبد محاسبه مان، در ازای هزینه ای که پرداخت می کنیم منافعی را هم کسب می کنیم که کمترین آن نام نیک است؛ بدین معنا که کسی می گوید من گرچه با پیمودن یک مسیر جان خود را از دست می دهم، اما در ازای آن از من به بزرگی یاد خواهد شد. ولی روزی که مبارزه امام آغاز شد حتی بحث نام و شهرت هم مطرح نبود و کسی نمی دانست که این عظمت امروز برای امام ایجاد می شود؛ ریشه اینگونه رفتار کردن وسعت روح و جان و شجاعت است.

وی با بیان اینکه تلاقی آرمان های بزرگ ملت ایران در شخصیت امام نیز از دیگرعوامل عظمت ایشان است، ادامه داد: شجاعت مقوله ای نیست که از روز اول به صورت کامل در انسان ها قرار داده شده باشد؛ بلکه شجاعت را باید تمرین کنیم و مانند سایر خصلت ها در خود تکمیل و تقویت کنیم.

یادگار امام اظهار کرد: فراموش نکنیم که شجاعت به معنای «تهوّر» و اینکه هرکس هرچه گفت ما با آن مخالفت کنیم، نیست؛ بنابراین، شجاعت به شرطی باعث سعادت می شود که توام با اندیشه و خرد باشد.

وی سپس به عوامل جوانه زدن شجاعت در شخصیت انسان ها پرداخت و گفت: ریشه شجاعت امام به ارتباط روحی ایشان با خدا برمی گردد. در شرایط سال ۴۲ وقتی نیمه شب به منزل امام در قم ریختند و ایشان را دستگیر کردند ، خودشان نقل می کنند که «وقتی مرا با ماشین به تهران منتقل می کردند و یکباره ماشین از جاده منحرف شد و به سمت دریاچه نمک رفتند استنباط من این بود که می خواهند مرا بکشند؛ در آن لحظه هرچه به خودم رجوع کردم که ببینم می ترسم یا خیر، دیدم نمی ترسم». این شجاعت به رابطه روحی امام با خدا برمی گردد.

یادگار امام به دانشجویان توصیه کرد که در راستای تقویت شجاعت، ارتباط خود با خدا را تقویت کنند و تصریح کرد: وقتی این ارتباط برقرار شد جوهره شجاعت در وجود انسان ها پیدا می شود.

وی با تأکید بر اینکه شجاعت را در محیط دانشگاهی و خانواده خود بارور کنید، یادآور شد: ایستادن در مقابل ظلم و تحمیل در دنیاى استکبارى، به شرطی ممکن است که تک تک ما شجاع باشیم، چرا که از افراد ترسو ملت شجاع زاییده نمی شود و ملت شجاع مولود تک تک افراد شجاع است.

https://hoorkhabar.ir/620723کپی شد!
129
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.