انتقال آب بیش از حد مصوب، توجیهی ندارد/ وظیفه من جلوگیری از افزایش میزان انتقال است
به گزارش هورنیوز ؛ بحث انتقال آب از سرشاخه های کارون همچنان داغ داغ است و معمولاً در طول روز اظهار نظرهایی درباره آن می شود.
پس از انتقال آب به زاینده رود اصفهان و اظهار نظر استاندار یزد مبنی بر انتقال آب کارون به این استان، پروژه عظیم انتقال آب به استان کرمان با پیگیری های یکی از سران نظام به نتیجه رسید و اکنون درحال اجراست.
از این رو، غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان که خود را مجری سیاست های دولت یازدهم در خوزستان می داند، به مصوبه دولت مبنی بر انتقال ۵۸۰ میلیون متر مکعب آب برای مصارف شرب اشاره می نماید.
وی در گفتگو با یکی از رسانه ها اظهار کرد: زمانی که ۳ میلیون هکتار اراضی کشاورزی در استان قابل کشت است و به علت کمآبی تنها اکنون و پس از اجرای طرح ۵۵۰ هزار هکتاری فقط یک میلیون هکتار آن کشت میشود، انتقال آب به استانها و مناطق دیگر اصلاً توجیهپذیر و صحیح نیست.
استاندار خوزستان با رد وجود تناقص در اظهارنظرهای آبی مسئولان مختلف خاطرنشان کرد: طبق اطلاعات من با دستور رئیس جمهور در شورای عالی آب انتقال آب از سرشاخههای کارون به میزان ۵۸۰ میلیون مترمکعب جهت مصارف شرب به تصویب رسید و در خصوص انتقال آب از سرشاخههای این رودخانه تنها همین یک مصوبه وجود دارد و با تلاشهایی که بعداً در کشور برای افزایش حجم آب در این مصوبه صورت گرفت، مخالفت شد.
شریعتی تصریح کرد: اختلاف من با آقایان این است که دستور رئیس جمهور و مصوبه شورای عالی آب کشور در خصوص انتقال آب ۵۸۰ میلیون مترمکعبیاز سرشاخههای کارون باید برگشتناپذیر باشد، به این معنی که در صورت روی کار آمدن هر دولتی، آن دولت نتواند میزان آب جهت انتقال را در این مصوبه افزایش دهد. بعضاً مواردی مشاهده میشود که برخی میخواهند با اقداماتی این مصوبه را برگشتپذیر و افزایش حجم آب انتقال داده شده را امکانپذیر کنند و اکنون ما با این امر مخالفت میکنیم.
وی گفت: این موضوع بحث فعلی ما است زیرا این مصوبه قبل از انتصاب من به عنوان استاندار وجود داشته و بنده دخل و تصرفی در آن نداشتم. وظیفه قانونی، اخلاقی و شرعی خود را در قبال مردم خوزستان تلاش بر این امر میدانم که آبی بیشتر از میزان تعیینشده در مصوبه مذکور انتقال داده نشود و این مصوبه در تمام مقاطع و دولتها برگشتناپذیر و میزان انتقال غیر قابل افزایش باشد.
به گزارش هورنیوز ؛ استان خوزستان که رتبه های نخست در تولیدات کشاورزی کشور را دارد و بزرگترین طرح تاریخ کشاورزی ایران در آن درحال اجراست، نیاز مبرمی به آب دارد.
همچنین، سطح وسیعی از اراضی کشاورزی خوزستان به دلیل نبود آب، به زیر کشت نمی روند و این موضوع لزوم انتقال آب درون استانی را اهمیت مضاعفی می بخشد.
از جهتی دیگر، بسیاری از روستاهای این استان در فاصله چند کمی با منابع عظیم آبی، هنوز با تانکر آب رسانی می شوند که زیبنده خوزستان و مردم آن نیست.