با تحریم های ظالمانه مجبور به کاهش تولید نفت شدیم/صنایع و تجهیزات حوزه نفت مستهلک هستند/اقتصاد مقاومتی تنها راه مقابله با تحریم ها است

به گزارش هورنیوز – امروز همایش آثار اقتصادی برجام بر انرژی و سرمایه گذاری در استان خوزستان با حضور وزیر نفت، استاندار خوزستان، مدیران شرکت مناطق نفتخیز جنوب در تالار مهتاب کتابخانه مرکزی برگزار شد.

با تحریم های ظالمانه مجبور به کاهش تولید نفت شدیم

هویزاوی مدیرعامل شرکت مهندسی توربین مناطق نفتخیز جنوب در این همایش با اشاره به اینکه شرکت مناطق نفتخیز جنوب روزانه ۳میلیون بشکه نفت تولید می کند، اظهار کرد: بیش از ۸۰درصد تولید نفت خام کشور در مناطق نفتخیز جنوب انجام می شود.

وی ادامه داد: تلاش می کنیم تا در شرایط پسابرجام به وظایف خود عمل کنیم تا کشور ایران به عنوان قطب اقتصادی منطقه در تغذیه مواد اولیه دچار مشکل نشود.

هویزاوی با بیان اینکه تحریم های ظالمانه مجبور به کاهش تولید شدی، یادآور شد: در این مدت از فرصت استفاده کرده و به تجهیز امکانات پرداختیم تا در شرایط پساتحریم با قدرت به عرصه تولید باز گردیم.

*******************

باید برای کاهش وابستگی کشور به نفت تلاش کرد

همچنین دبیری مدیر تولید و عضو هیأت مدیره شرکت مناطق نفتخیز جنوب با اشاره به اینکه از سال ۹۱تحریم های زیادی علیه صنایع کشور به ویژه صنعت نفت ایجاد شد، اظهار کرد: متأسفانه صنعت نفت هموراه نقش راهبردی در اقتصاد کشور دارد از همین رو برای کاهش وابستگی در این حوزه باید تلاش کرد.

وی با بیان اینکه در دوران تحریم حدود یک میلیون بشکه از تولید روزانه نفت کاسته شد، افزود: شرکت مناطق نفتخیز جنوب با محدوده ای حدود ۴۰۰هزار کیلومتر و ۵ استان درحال فعالیت است اما عمده اقدامات ما در استان خوزستان انجام می شود.

دبیری یادآور شد: ۲۷هزار کیلومتر خط لوله در ابعاد مختلف و ۲هزار چاه فعال مورد بهره برداری قرار می گیرند و هر چاه هزینه ای معادل ۱۵ میلیون دلار در بر می گیرد از همین رو حجم سرمایه گذاری در این بخش بسیار بالا است.

وی با اشاره به اینکه ۱۶۰ عدد تأسیسات مختلف در مناطق نفتخیز جنوب داریم، گفت: شرکت مناطق نفتخیز جنوب حدود ۸۰درصد گاز کشور را تولید می کند که با توسعه شرکت پارس جنوبی وابستگی به شرکت مناطق نفتخیز جنوب کاهش یافته است.

مدیر تولید و عضو هیأت مدیره شرکت مناطق نفتخیز جنوب خاطر نشان کرد: در اسفندماه سال ۹۴ وزیر نفت باتوجه به مشکلات مطرح شده در اوپک دستور افزایش تولید را داد که این امر نیازمند ۶ ماه برنامه ریزی بود اما ما در کمتر از دو ماه حجم تولید نفت را از ۲ میلیون و ۵۰هزار بشکه در روز به ۳ میلیون بشکه افزایش دادیم.

*******************

اقتصاد مقاومتی تنها راه مقابله با تحریم ها است

در ادامه دریس مدیر امور فنی شرکت مناطق نفتخیز جنوب با اشاره به لزوم اهمیت به اقتصاد مقاومتی خاطر نشان کرد: آیا به سمتی گام برداشته ایم که تحریم ها اثر کمتری بر اقتصاد کشور داشته باشد؟

وی ادامه داد: استکبار به دنبال کاهش ارتباط ما با جهان است از همین رو از تحریم ها استفاده می کند به همین جهت اقتصاد مقاومتی مطرح شد تا با وجود چنین تحریم هایی اقتصاد کشور دچار تکانه های شدید نشود.

دریس تصریح کرد: باید به سمتی حرکت کنیم که اگر بار دیگر مورد تحریم ها قرار گرفتیم تفاوت چندانی میات دوران تحریم و پیش از این وجود نداشته باشد در غیر این صورت دچار مشکل خواهیم شد.

وی با بیان اینکه در صنعت نفت تأثیر تحریم ها بر تولید چندان زیاد نبود، خاطر نشان کرد: در بودجه و مسائل مالی به مشکلاتی برخوردیم اما ظرفیت سازی متوقف نشد.

دریس مدیر امور فنی شرکت مناطق نفتخیز جنوب ادامه داد: سالانه به علت افت طبیعی چاه های نفت ۳۰۰هزار بشکه کاهش تولید داریم که در دوران تحریم علاوه بر کاهش ظرفیت به علت نبود تقاضا، با مسأله طبیعی افت چاه ها هم مواجه شدیم.

وی گفت: در دوران تحریم به سمت توجه بیشتر به تولید داخل حرکت کردیم و با سعی و تلاش موفق به ساخت قطعاتی مانند توربین به دست صنعتگران ایرانی شدیم از همین رو تحریم ها کمترین ضربه را به این صنعت وارد کرد.

******************

به آینده استان در توسعه صنایع شیمیایی، پتروشیمیایی امیدوار هستم/صنایع و تجهیزات حوزه نفت مستهلک هستند

بیژن زنگنه وزیر نفت هم در این همایش با اشاره به تحریم های ظالمانه علیه ایران اظهار کرد: سازمان ملل تحریم های فصل ۷ قطعنامه را علیه ما لغو کرد درحالیکه لغو این تحریم ها بدون سقوط یک دولت و یا تجزیه کشور تاکنون اتفاق نیفتاده است که نمونه آن کشورهای سودان و عراق می باشند.

وی با استناد به صحبت های مقام معظم رهبری افزود: رهبری فرمودند:اگر اشکالی در برجام وجود دارد ناشی از طرف مقابل است و نه تیم مذاکره کننده داخل کشور و این هم امری طبیعی است چراکه آنها دوست ما نیستند.

زنگنه با اعلام این خبر که تولید نفت ما در کمتر از ۴ماه یک میلون بشکه افزایش داشت، گفت: کشورهای خارجی تصور نمی کردند که چنین اتفاقی بیفتد اما ما تولید خود را به ۳ میلیون و ۸۰۰هزار بشکه رساندیم.

وی  با بیان اینکه به آینده استان در توسعه صنایع شیمیایی، پتروشیمیایی امیدوار هستم، ادامه داد: در دوران تحریم پول معاملات خارجی ما در زمینه فروش نفت ۱۰درصد ریزش داشت اما درحال حاضر این شرایط تغییر کرده است.

وزیر نفت در خصوص ظرفیت های استان خوزستان یادآور شد: فاز دوم منطقه ویژه ماهشهر با هدف استقرار صنایع جدید مستقر می شود اما نکته ای که باید به آن توجه کرد اینست که تأسیسات ما آسیب دیده و مستهلک هستند.

وی خاطر نشان کرد: باید به سمتی حرکت کنیم که سیاست اقتصاد مقاومتی در تمام حوزه ها مانند نفت، گاز، پتروشیمی و حتی کشاورزی اعمال شود.

*******************

تسریع روند سرمایه گذاری در خوزستان باید به یک فرهنگ تبدیل شود

در ادامه غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان با اشاره به اینکه باید همه تلاش کنند تا چرخه اقتصاد در استان خوزستان به حرکت درآید، اظهار کرد: ر استان خوزستان ظرفیت های زیادی برای جذب سرمایه گذار وجود دارد و  منابع عظیم نفت و گاز، پتروشیمی، اراضی حاصلخیز، بنادر، دانشگاه ها و منطقه آزاد اروند همگی از ظرفیت های ورود بخش خصوصی هستند.

شریعتی خاطر نشان کرد: تعداد دستگاه های صاد کننده مجوز در استان ما ۲۱ عدد است درحالیکه در سایر استان ها ۱۲ دستگاه مجوز صادر می کنند و همین امر باعث کاهش سرمایه گذاری در خوزستان شده است.

وی با بیان اینکه اگر به دنبال تقویت و رشد استان هستیم باید به دنبال جذب سرمایه گذار در استان باشیم، تأکید کرد: حجم سرمایه گذاری های بخش خصوصی به میزان ظرفیت های استان، در شأن مردم خوزستان نیست.

استاندار با اشاره به اینکه تسریع روند سرمایه گذاری در خوزستان باید به یک فرهنگ خبر تبدیل شود، یادآور شد: اگر سرمایه گذاری منافع اقتصادی خود را متزلزل ببیند قطعا برای سرمایه گذاری به استان دیگری خواهد رفت.

وی همچنین با اشاره به اهمیت مسائل زیست محیطی تأکید کرد: رعایت مسائل زیست محیطی هم بسیار مهم است اما این امر نباید به یک بهانه برای منع سرمایه گذاری تبدیل شود.

*******************

کاهش جمعیت ساکنان منطثه آزاد اروند نشان از نا امیدی آنان به توسعه اقتصادی است

اسماعیل زمانی مدیرعامل منطقه آزاد اروند هم یکی دیگر از سخنرانان این همایش بود و با اشاره به تغییر شرایط اقلیمی منطقه اظهار کرد: باید از تمرکز صنایع آب بر و انرژی بر در حوزه مرکزی کشور به سمت حوزه های آبی برویم.

وی  با بیان اینکه آبادان و خرمشهر می‌توانند اصلی‌ترین حوزه توسعه اقتصادی کشور باشند، افزود: در زمانیکه جمعیت کشور ۳۰ میلیون نفر بود حدود ۷۰۰ هزار نفر از آنها در آبادان و خرمشهر زندگی می کردند اما اکنون که جمعیت کشور به ۸۰ میلیون نفر رسیده تنها ۵۰۰هزار نفر از آنها در خرمشهر و آبدان ساکن هستند.

زمانی تصریح کرد: عدم حضور مردم در شهرهای خرمشهر و آبادان به معنای ناامیدی و عدم موفقیت در نگهداری زیر ساخت‌های اقتصادی، توسعه کسب و کار و بازسازی بعد از جنگ است.

وی با اشاره به اینکه در سند چشم انداز ۲۰ ساله جمعیت این دو شهر باید به ۲ میلیون نفر یرسد، خاطر نشان کرد: توسعه صنایع پایین دستی نفت و گاز مورد توجه قرار گرفته و از وزیر نفت خواستاریم که مسئله خوراک پالایشگاه دوم خوزستان را حل کند.

 

https://hoorkhabar.ir/619701کپی شد!
51
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.