سازمان جهادکشاورزی باید بیش از همه نگران زه آب طرح ۵۵۰هزار هکتاری باشد

به گزارش هورنیوز – احمدرضا لاهیجان زاده مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خوزستان در نشست اطلاع رسانی هفته دولت که در نمایشگاه بین المللی اهواز برگزار شد با اشاره به اینکه از سه سال پیش مطالعات زمین شناسی در استان آغاز شده اظهار کرد: استان خوزستان دارای وسعت بسیاری است از همین رو انجام این مطالعات نیازمند صرف هزینه زیادی می باشد.

وی با بیان اینکه در هر شهرستان این مطالعات براساس اولویت بندی صورت گرفته، افزود: در شهرستان ماهشهر این مطالعات بر روی آلایندگی پتروشیمی، در شمال خوزستان بر روی زه آب اراضی کشاورزی و در شهرستان اهواز هم درخصوص کیفیت خاک و رسوب رودخانه صورت می گیرد.

لاهیجان زاده با اشاره به اینکه به علت نبود پارامترهای استاندارد، در برخی گزینه ها مجبور به مقایسه با سایر کشورهای جهان شدیم، تصریح کرد: نتایج به دست آمده نشان می دهد که میزان آلایندگی ها در استان بالاتر از میانگین جهانی است. در تالاب هور موسی نیز میزان زیادی جیوه مشاهده می شود.

وی در بخشی دیگر از سخنان خود به آسیب های زیست محیطی سد گتوند اشاره و یادآور شد: مطالعاتی با اعتبار سازمان حفاظت محیط زیست کشور برای بررسی میزان نمک در سد گتوند در دو فاز آغاز شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خوزستان ادامه داد: فاز نخست مطالعات این طرح تمام شده و فاز دوم با محوریت میزان ساختار نمکی در پایین دست در دست اقدام است زیرا بخشی از نمک از طریق مزرعه های پرورش ماهی و زه آب کشاورزی است و باید سهم سد گتوند مشخص شود.

وی ادامه داد: آخرین مطالعات روز دنیا به بحث ایزوتوپ ها مرتبط است که در معدود کشورهای دنیا انجام می شود از همین رو این مطالعات این طرح با همکاری دانشگاه آلمان، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دانشگاه علوم پزشکی اهواز، دانشگاه صنعتی اصفهان و آزمایشگاه استرالیا درحال بررسی است.

لاهیجان زاده خاطر نشان کرد: صاحبنظران زمین شناسی کشور در گزارشی اعلام کردند که تاکنون تنها ۲۰ سانتی متر از ده ها متر نمک این منطقه حل شده است.

وی در بخشی دیگر از سخنان خود به آسیب های زیست محیطی طرح ۵۵۰هزار هکتاری اشاره و یادآور شد: بزرگترین نگرانی ما در این طرح، ایجاد زهکش های جدید و هدایت آنها به سمت رودخانه های کشور می باشد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خوزستان با ابراز نگرانی از به خطر افتادن رودخانه کرخه و جراحی ادامه داد: سازمان جهادکشاورزی استان بیش از همه باید نگران نحوه اجرای این طرح باشد چراکه کشاورزی استان را تحت تأثیر قرار می دهد.

وی اظهار کرد: سازمان جهادکشاورزی و سازمان آب و برق استان باید درخصوص مطالعات زیست محیطی این طرح به توافق برسند.

لاهیجان زاده در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران مبنی براینکه راهکار این سازمان برای عبور برخی پروژه ها از مناطق حفاظت شده، توضیح داد: قانون گذار در این خصوص به صراحت تعیین تکلیف کرده و شورای عالی محیط زیست هم در این راستا مصوباتی داشته است.

وی ادامه داد: هرگونه واگذاری عرصه و تغییر کاربری اراضی در مناطق ۴گانه محیط زیست ممنوع و تنها در برخی پروژه های خاص و پس از طی مراحل قانونی میسر است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خوزستان در خصوص انتقال آب و عوارض زیست محیطی آن اظهار کرد: ۲۲ دلیل به صورت مستند برای ممنوعیت طرح انتقال آب وجود دارد که باعث ضربه به اقتصاد استان و کشور می شود.

وی با تشریح یکی از این دلایل یادآور شد: وزرات نیرو در توجیه سدسازی به تولید برق آبی و پاک بودن آن استناد می کند که با انتقال حجم آبی معادل یک میلیارد مترمکعب آب، سالانه خسارت زیادی به این بخش وارد می شود.

وی ادامه داد:اگر دبی رودخانه کارون در منطقه اهواز به زیر ۲۵۰ مترمکعب بر ثانیه برسد خودپالایی را از دست می دهد.

لاهیجان زاده با بیان اینکه هر نوع طرح انتقال آب باید مجوز ارزیابی های زیست محیطی را کسب کند، تصریح کرد: این آمادگی از سوی ما وجود دارد که با نمایندگان استان خوزستان هم دراین خصوص همکاری کنیم.

وی در بخشی دیگر از سخنان خود به وجود گیاه کونوکارپوس در شهرستان اهواز اشاره و خاطر نشان کرد: با ابلاغیه وزرات بهداشت، تعیین تکلیف مسأله مشکلات تنگی نفس به دانشگاه علوم پزشکی اهواز محول شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خوزستان یادآور شد: در آخرین جلسه شورای سلامت رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز به صراحت اعلام کرد که عامل اصلی این مشکلات، گرده گیاه کونوکارپوس است اما آلایندگی صنایع هم باعث تشدید آن می شود .

وی با بیان اینکه شهرستان اهواز از این گونه گیاهی اشباع شده، گفت: اوج گل دهی این گیاه در آبانماه و همزمان با بارش باران است که همین امر باعث مشکلات برای شهروندان می شود.

لاهیجان زاده ادامه داد: به دانشگاه شهید چمران اهواز مأموریت داده شد تا نحوه هرس صحیح این نوع گیاه آموزش داده شود. کاشت  زیاد این گونه، علاوه بر مشکلات تنفسی باعث آسیب به زیرساخت هایی مانند شبکه فاضلاب شده است.

وی در پاسخ به این سؤال که این گونه گیاهی بیش از ۱۰ سال است که در اهواز کشت می شود اما مشکلات تنفسی پدیده ای نوظهور است، یادآور شد: یکی از مهم ترین عوامل بروز مشکلات تنفسی، تراکم بیش از اندازه آن در سال های اخیر می باشد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خوزستان ادامه داد: گیاه کونوکارپوس پس از دوره ای۴  تا ۵ ساله گل می دهد از همین رو در سال های اولیه خبری از چنین مشکلاتی نبود.

وی در ادامه این نشست به آتش سوزی های اخیر در استان پرداخت و توضیح داد: ۹۰درصد آتش سوزی های استان خوزستان به صورت عمدی صورت می گیرد ضمن آنکه امکانات خاموش کردن آتش هم ضعیف است.

لاهیجان زاده با بیان اینکه وسعت جنگل ها در استان خوزستان کم است، گفت: در استان خوزستان سازمان حفاظت محیط زیست تنها ۱۰درصد عرصه های طبیعی را در اختیار دارد و حجم اعظمی از آنها در اختیار منابع طبیعی است.

وی افزود: در ماه های گذشته وزرات دفاع و سپاه پاسداران برای تجهیز امکانات در این خصوص وارد عمل شده اند. در سال ۹۴ تعداد آتش سوزی ها نسبت به سال ۹۳ افزایش داشته اما به علت وجود امکانات میزان خسارت به اراضی تا ۵۰درصد کاهش داشته است.

 

 

 

 

 

https://hoorkhabar.ir/619550کپی شد!
126
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.