شاخص های کتابخوانی در پایتخت کتاب روبه کاهش است/ افزایش استفاده از سلاح در مراسمات/ مغفول ماندن تأمین اعتبار شورای فرهنگ عمومی

به گزارش هورنیوز ؛ روز گذشته جلسه شورای فرهنگ عمومی با حضور استاندار و برخی مسئولان مربوطه در استانداری خوزستان برگزار و در آن نقطه نظراتی از سوی حاضرین مطرح شد.
شاخص های کتابخوانی در پایتخت کتاب روبه کاهش است
غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان شامگاه روز گذشته در شورای فرهنگ عمومی که در سالن جلسات استاندار برگزار شد با بیان اینکه کاهش مشکلات فرهنگی و ارتقاء فرهنگ عمومی تنها با طرح در اتاق فکر و ارائه راهکار امکان پذیر است، اظهار کرد: با توجه به مغفول ماندن شورای فرهنگ عمومی استان باید اعضا اهتمام بیشتری به مسائل داشته باشند زیرا مباحث این شورا مسائل روز جامعه است که باید درباره آنها بحث شود.
وی با انتقاد از اداره کل فرهنگ و ارشاداسلامی خوزستان به دلیل ارائه نکردن مطالعات شاخص های فرهنگ عمومی استان در این جلسه گفت: این جلسه نباید به عنوان زنگ تفریح و حاشیه تلقی شود و کارشناسانی که برای همکاری انتخاب می شوند باید دغدغه و نگرانی مباحث فرهنگی و معضلات جامعه را داشته باشند.
شریعتی در بخشی دیگر از سخنان خود از طرح “اهواز پایتخت کتاب” انتقاد و یادآور شد: اهواز پارسال پایتخت کتاب بوده اما شاخص های کتابخوانی در آن روبه کاهش است و این مساله نتیجه رویکرد سطحی و نمادین در مسائل فرهنگی است.
افزایش استفاده از سلاح در مراسمات
همچنین در ادامه حجت الاسلام امانت بهبهانی معاون اجتماعی و پیشگیری از جرم دادگستری خوزستان هم در این نشست با اشاره به اینکه سال گذشته ۸۰۰ هزار پرونده وارد دستگاه قضایی شده است، خاطر نشان کرد: حداقل یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از مردم در راهروهای دادگستری خوزستان حضور یافته اند.
وی ادامه داد: خشم و عدم کنترل اجتماعی از مواردی است که باعث مشکلات زیاد و قتل در خوزستان شده است، ضمن آنکه آمار طلاق در استان فزاینده است.
امانت بهبهانی با انتقاد از قانون گریزی و عدم تمکین به قانون مردم، تأکید کرد: استفاده مردم از سلاح در مراسمات افزایش یافته است.
تأمین اعتبار شورای فرهنگ عمومی ده سال است مغفول مانده
در بخشی دیگر از جلسه همایون قنواتی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان هم در پاسخ به انتقاد استاندار خوزستان تأکید کرد: تأمین اعتبار شورای فرهنگ عمومی استان از سال ۱۳۸۵ تاکنون مغفول مانده است.
وی درخصوص شاخص های مورد ارزیابی در شاخص های فرهنگ عمومی تصریح کرد : مشارکت و حضور اجتماعی مردم، تجاوز به نظم اجتماعی و حقوق دیگران، نابسامانی روحی و اعتقاد به خرافات، شیوع اعتیاد و فحشا و بیکاری، صله رحم، مراعات آداب و سنن خانوادگی، بی هویتی و ناهنجاری رفتاری، مصرف کالاهای تجملی و عدم رعایت ایمنی و بهداشت بخشی از شاخص هایی بوده که مورد توجه این مطالعات قرار گرفته است.
قنواتی گفت: هر چقدر که گفتگوها بیشتر انجام و دایره اشتراکات فرهنگی در یک جامعه بیشتر باشد قطعا تأثیرات بالاتری هم را می توان در جامعه داشت.