قیمت محصولات کشاورزی تأمین کننده منافع مصرف کننده و تولید کننده باشد/ورود صنایع به استان های مرکزی، اشتباه استراتژیک بود
قیمت محصولات کشاورزی تأمین کننده منافع مصرف کننده و تولید کننده باشد
سیدراضی نوری نماینده مردم شوش درمجلس درخصوص بالا بودن هزینه های جاری دامداران اظهار کرد: باید نرخی برای فروش محصول دامدار درنظرگرفته شود که علاوه برهمخوانی با هزینه تولید،سودمنطقی نیز برای دامدار در برداشته باشد.
وی با بیان اینکه اجاره اراضی کشاورزی و حق بهای آب از هزینه های کشاورز باید در زمینه فروش محصولات کشاورز درنظرگرفته شود،تصریح کرد: دولت باید با یارانه ویژه دامداران و کشاورزان را حمایت کند تا این قشر بتوانند با هزینه پایین محصول را تولید کنند و سپس بتوانند با نرخ مناسب محصول را بدست مصرف کننده برسانند.
نماینده مردم شوش در مجلس با بیان اینکه عدم تولید بهینه در محصولات استراتژیک در زمان تحریم های احتمالی می تواند برای ما مشکلاتی را ایجاد کند،یادآورشد:باید در راستای تولید کشاورزی بویژه محصولات استراتژیک برنامه ریزی تولیدمحور تدارک دیده شود.
وی با انتقاد از وجود دلالان زیاد بین مصرف کننده و تولید کننده، یادآور شد: قیمت محصولات کشاورزی و دامی باید به نوعی تعیین شود که درگام نخست برای تولیدکننده صرفه اقتصادی داشته باشد و در گام بعدی مصرف کننده نیز با نرخ مناسب کالا را خریداری کند.
ورود صنایع به استان های مرکزی، اشتباه استراتژیک بود
قاسم ساعدی نماینده مردم دشت آزادگان و هویزه در مجلس شورای اسلامی نیز درخصوص بحران های اخیر آبی در برخی مناطق کشور گفت:بحران آب و نارضایتی مردم برخی استان ها از کمبود آب به دلیل عدم مدیریت در حوزه آب کشور است و این موضوع کشور را از بعد امنیتی به چالش کشانده و سبب بدبینی اقشار جامعه نسبت به یکدیگر می شود.
وی با بیان اینکه ورود برخی صنایع در استان های مرکزی که با کمبود آب مواجه هستند، اشتباه استراتژیک اقتصادی است،افزود: متاسفانه نبود آمایش سرزمین و نامناسب بودن مکان یابی کشور را دچار مشکل کرده است.
ساعدی با اشاره به اینکه انتقال آب از برخی استان ها به استان های دیگر سبب عدم رونق بخش کشاورزی شده است،ادامه داد: توسعه پتروشیمی ها و صنایع فولادی در استان هایی که با کمبود آب مواجه هستند،اشتباه بوده و کشور را دچار بحران و معظل آبی کرده است.
وی با انتقاد از سیاست هایی که باعث شده روستاهای مناطق پرآب امروز بی آب شده و با تانکر آبرسانی شوند، افزود: مردم از هراس خشکیدن تالاب و از دست رفتن زمینهای کشاورزی خود به هیچ طرح انتقال آبی رضایت نمیدهند.
عضوکمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی،با بیان اینکه شورای عالی آب باید در تخصیص های آبی بازنگری کند،تصریح کرد: بحران خشکسالی و کم آبی تنش های آبی و جنگ برسر آب در بخش مرکزی را افزایش می دهد و در صورت نبود چاره اندیشی هرروزه ما با پیامدهای این بحران به شکل های مختلف درمناطق مختلف کشور همانند بلداجی،یزد، فارس و …مواجه می شویم.