افتتاح ۱۲۶ پروژه عمرانی با اعتبار ملی/ صلاح نیست استانداری از طرح ۵۵۰ هزار هکتاری شکایت کند
به گزارش هورنیوز ؛ احمد سیاحی معاونت عمرانی استانداری خوزستان امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که پیرامون تشریح افتتاح پروژه های عمرانی به مناسبت هفته دولت تشکیل شده بود، اظهار کرد: در هفته دولت ۵۰۷ پروژه با اعتباری بالغ بر هزار میلیارد و ۲۳۷ میلیون میلیون تومان افتتاح خواهد شد.
وی با بیان اینکه ۱۲۶ پروژه با اعتبار ملی به بهره برداری می رسند، افزود: ۱۶۰ پروژه با اعتبارات استانی و ۱۸۰ پروژه نیز با اعتبارات سایر منابع افتتاح خواهد شد.
سیاحی با اشاره به اینکه ۳۴۵ پروژه در بخش شهرها و مابقی در روستاها خواهد بود، تأکید کرد: سال گذشته ۷۱۳ پروژه با اعتبار ۵۶۵ میلیارد تومان در هفته دولت افتتاح شد اما امسال از حجم پروژه ها کمتر و اعتبار آنها افزایش یافته است.
وی تصریح کرد: دستگاه های اجرایی سازمان آب و برق با ۲۵۳ میلیارد تومان، سازمان صنعت معدن و تجارت با ۱۴۵ میلیارد تومان و اداره کل راه آهن جنوب با ۱۴۴ میلیارد تومان بیشترین اعتبار را هزینه کرده اند ضمن آنکه سازمان نوسازی مدارس با ۷۰ پروژه، بنیاد مسکن و شهرسازی با ۴۴ پروژه و دانشگاه علوم پزشکی با ۳۹ پروژه دستگاه های برتر از نظر تعداد پروژه هستند.
معاونت عمرانی استاندار خوزستان با بیان اینکه اهواز، دزفول و بندر ماهشهر بیشترین تعداد پروژه ها را دارند، خاطر نشان کرد: به مناسبت هفته دولت برخی طرح ها با حضور وزیر راه و شهرسازی، وزیر نیرو و وزیر نفت افتتاح خواهند شد.
وی افزود: وزیر راه و شهرسازی به منظور افتتاح و بهره برداری خط دوم راه آهن اهواز-بندر امام، ایستگاه راه آهن نظامیه، دو پل روگذر جفیر و سه راه حسینی، کمبرند غرب و جنوب غرب اهواز و ایستگاه جدید راه آهن ماهشهر به استان خواهد آمد ضمن آنکه خرید و نصب نمک گبرهای برقی در واحد نمک زدایی اهواز، افتتاح بلوار کمربندی شرکت نفت و پلی کیلنیک شهرستان کارون از برنامه های وزیر نفت است.
سیاحی درخصوص طرح هایی که با حضور استاندار افتتاح می شوند، یادآور شد: افتتاح کارخانه نرمال بوتان، کارخانه خوراک دام بندر ماهشهر، کارخانه خوراک دام کنسانتره،ساماندهی پایانه درون شهری بندر امام خمینی(ره)، افتتاح ایستگاه آتش نشانی شماره۲ بندر امام خمینی(ره) نیز از برنامه های استاندار در روز ۵ شهریور خواهد بود.
وی در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران مبنی بر معضلات زیست محیطی طرح ۵۵۰هزار هکتاری تأکید کرد: اگر مسائل زیست محیطی در این طرح رعایت می شد قطعا شیرینی و حلاوت بیشتری برای مردم ایجاد می کرد.
معاونت عمرانی استاندار خوزستان ادامه داد: اگر مسئله زه آب این طرح حل نشود یکی از بحران های زیست محیطی آینده ناشی از همین طرح خواهد بود.
وی با بیان اینکه سازمان جهادنصر مدعی است که درخصوص هدایت زه آب ها ادامه دهنده راه سازمان آب و برق است و این سازمان باید مجوزهای زیست محیطی را کسب می کرد، عنوان کرد: براساس ادعای سازمان محیط زیست کشوری و استان طرح ۵۵۰هزار هکتاری مجوزهای زیست محیطی را ندارد.
سیاحی بخشی از این آلودگی زیست محیطی را ناشی از شوری زه آب ها و سموم مورد استفاده کشاورزان دانست و اظهار کرد: طرح ۵۵۰هزار هکتاری ۶٫۵ برابر شرکت توسعه نیشکر زه آب دارد از همین رو مبحثی پیرامون انتقال زه آب به دریای خلیج فارس مطرح بود که باید زوایای آن بررسی شود.
وی با اشاره به اینکه صلاح نیست استانداری خوزستان از این طرح شکایت کند، خاطر نشان کرد: مبلغ ۱٫۵ میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی تاکنون برای این طرح اختصاص داده و ۱۸۰ هزار هکتار از آن به پایان رسیده است.
معاونت عمرانی استاندار خوزستان تصریح کرد: باوجود معضلاتی مانند شوری آب، فاضلاب، گرد و خاک، انتقال آب و عدم تخصیص حق آبه ، تحمل مردم درخصوص مسائل زیست محیطی به پایان رسیده است.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود به مسئله سد گتوند اشاره و یادآور شد: دانشگاه تهران در این خصوص مطالعاتی انجام و ۵ روش را به شورای عالی آب ارجاع داده اند. ۷میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان برای ارتقاء کیفی آب رودخانه کارون لازم است چرا که گفته می شود ۲۵درصد شوری آب کارون به علت سد گتوند است.
سیاحی به احداث کمربند سبز اهواز هم پرداخت و گفت: کمربند سبز به علت بحث مبارزه با گرد و خاک از اهمیت بالایی برخوردار است از همین رو استاندار خوزستان مکاتباتی با وزیر نفت انجام و درخواست ۶۰ میلیارد تومان داده است.
وی با انتقاد از سیاست های برخی واحدهای صنعتی بیان کرد: نباید برای تأمین منافع ۱۶۰ نفر در یک شرکت، بیش از نیمی از مردم اهواز بوی نامطبوع و مشکلات زیست محیطی آن را تحمل کنند.
معاونت عمرانی استاندار خوزستان در بخشی دیگر از سخنان خود پیرامون بحث قطار شهری اظهار کرد: در زمان استاندار سابق تصمیم بر فسخ قرارداد با پیمانکار پروژه گرفته شد.
وی افزود: دولت ۴۹۰ میلیارد تومان و شهرداری اهواز تاکنون ۸۰ میلیارد تومان پرداخت کرده اند و این ظلم است که یکی از اعضای شورای شهر بیان کند که در این خصوص دولت به تعهدات خود عمل نکرده است.
سیاحی درخصوص مدیرعامل سازمان قطارشهری هم گفت: مدیرعامل این سازمان باید فردی جسور، تصمیم گیر و پیگیر باشد ضمن آن که آقای هلاکویی بازنشسته و خودش به صراحت اعلام کرد که حضورش غیرقانونی است.
وی با بیان اینکه مشکل استان تنها تأمین اعتبار نیست اظهار کرد: به طور نمونه ۶۴۰ میلیارد تومان در آب و فاضلاب خوزستان هزینه شد اما شهرستانی پیدا نمی شود که مشکل آب و فاضلاب آن حل شده باشد.