ایستگاه بهارستان (۲)
به گزارش هورنیوز: در اوایل هفته گذشته طرح استیضاح وزیر آموزش و پرورش جهت جمع آوری امضا در بین نمایندگان در گردش کار قرار گرفت و از مجموع ۱۸ نماینده خوزستان آقایان عامر کعبی از آبادان، جواد کاظم نسب الباجی از اهواز و هدایت الله خادمی نماینده مردم ایذه طرح استیضاح را امضا نمودند. ظاهراً در حوزه دیگر نمایندگان استان مشکل یا معضلی در خصوص آموزش و پرورش وجود ندارد و ادارات آموزش و پرورش شهرستانهای تابعه در ناز و نعمت بسر می برند. از جهت دیگر می توان گفت برخورد سلیقه ای با مطالبات مردم این میشود که آموزش و پرورش و مشکلات آن در اولویت و اهتمام قرار نمیگیرند، ولی بطور مثال بخاطر بعضی شرکتهای داخلی به پای وزارت نیرو و … می پیچیند.
آنچه تا کنون از عملکرد نمایندگان خوزستان مشهود است وحدت و هماهنگی در اولین دوره مجمع نمایندگان خوزستان به چشم نمی خورد. و پیگیریها همه بصورت جزیره ای صورت میگیرد که نمونه آن سفر معاون وزیر نیرو به خوزستان در این هفته بود که هر کدام از نمایندگان این معاون وزیر را به سویی کشاندند و در پایان هیچ نتیجه ای برای استان و یا شهرستانها عاید نشد.
همچنین در دفعات متعدد پایگاه خبری تحلیلی هورنیوز از پیگیری مطالبات بصورت جزیره ای به نمایندگان و مسولین استانی هشدار داده، که اینگونه پیگیریها به نتیجه لازم منتهی نمیشود ولی متاسفانه اثری نداشته است. (مثال: اگر مجمع نمایندگان معاون وزیر را به مرکز استان دعوت می کرد و کلیه مشکلات استان در حوزه آب و فاضلاب را بصورت کارشناسی شده و نه احساسی تبلیغاتی مطرح می نمود، قطعاً نتیجه آن به “خوزستان” میرسید و وزارت نیرو شاهد وحدت رویه در بین مجمع نمایندگان میشد و از این نمایندگان حساب لازم را می برد. اما تا وقتیکه این وحدت رویه در بین نمایندگان استان نباشد مردم امیدوار به خدمات از این نمایندگان نخواهند شد)
و اما بعد…
جلسه علنی یکشنبه ۲۴ مرداد ماه
در این روز در صحن علنی مجلس باز هم موضوع قراردادهای وزارت نفت و نیرو با شرکتهای خارجی در نطقهای میان دستور یا تذکر قانون اساسی مطرح شد که در صحن علنی هیچ نماینده خوزستانی در این خصوص مطلبی مطرح ننمود. مهمترین موضوع انتخاب اعضای ناظر از مجمع نمایندگان استانها جهت رسیدگی به شکایت و… بوده که از خوزستان آقایان کشت زر از بهبهان و یوسفی از اهواز توانستن حائز اکثریت آرا شوند. همچنین در تذکرات مهمترین تذکر را آقایان الباجی و ساری به وزیر کشاورزی در مورد توهین شرکت جهاد نصر به انجمن کشاورزان خوزستان دادند.
جلسه علنی چهارشنبه ۲۷ مرداد
مهمترین موضوع این روز مجلس موضوع استفساریه مادهای ۷۳و ۵۲ قانون انتخابات کشور بود. خلعیت نماینده منتخب اصفهان خانم خالقی از نمایندگی مجلس بعد از شمارش آرا موضوع بحث مجلس بدون ذکر اسم بود.
سوال اینگونه مطرح شد که آیا شورای نگهبان میتواند بعد از تایید منتخبین و اجرای انتخابات آنها را رد صلاحیت کند؟ که با رای مجلس این حق از شورای نگهبان سلب شد و باید دید شورای نگهبان چه پاسخی به این طرح خواهد داد.
در این روز آقایان مختار، یوسفی، ساعدی و سامری به وزرای مختلف تذکرات خاصی دادند که تذکر آقای سامری نماینده خرمشهر رنگ و بوی خاصی داشته است. (تذکر به وزیر اقتصاد مبنی بر اینکه جمعی کارمند در گمرگ خرمشهر روال این اداره را مختل میکنند، سوالی نبود که وقت این نماینده که در اصل وقت مردم خرمشهر است را بگیرد. بر فرض این اهمال در چند کارمند وجود دارد، این در حیطه رئیس گمرگ و رئیس گمرگات استان است و دخالت در روابط کاری ادارات نه در شان نماینده یک شهرستان است نه در حیطه وظایف ایشان و اگر تخلفی صورت گرفته نهادهای نظارت کشور دخالت میکنند، اما اگر مورد دیگری است این زیبنده ای یک نماینده مجلس نیست)
همچنین انتخاب علی ساری از کمیسیون تلفیق بررسی برنامه ششم توسعه بعنوان دبیر این کمیسیون خبری خوبی بود که نشان از تحرک بعضی نمایندگان خوزستانی در مجلس است.
در کمیسیونهای دیگر موارد خاصی از عملکرد نمایندگان گزارش نگردید. اما اظهارات برخی نمایندگان خوزستان در رسانه ها نشان از قریب الوقوع بودن تغییرات در سطح استان را دارد؟!
در پایان با جمع بندی از دو هفته ایستگاه بهارستان که در این پایگاه به عملکرد نمایندگان می پردازد می توان گفت که هفته گذشته شاهد عملکرد بهتری از نمایندگان خوزستان بوده ایم اما باز هم حسرت نطق داخل دستور مجلس در دل مردم خوزستان مانده است و منتظریم مشاهده کنیم که آیا این طلسم روزی خواهد شکست؟