اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی جوابگوی عملکرد ضعیف تعاونی های مسکن مهر باشد

به گزارش هورنیوز – غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان امروز در شورای مسکن استان که در سالن جلسات استانداری برگزار شد، اظهار کرد: در بحث تکمیل مسکن مهر، اولویت با واحدهایی باشد که دارای متقاضی مؤثر هستند تا هم‌زمان با احداث این واحدها سایر واحدهای باقی‌مانده نیز مورد پیگیری قرار گیرند.

وی با اشاره به اینکه تعاونی های مسکن مهر زیرمجموعه و زیر نظر معاونت تعاون اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی هستند، افزود: این اداره از وظیفه خود تخطی کرده و کار خود را در این زمینه انجام نداده است.

استاندار با بیان اینکه حتی فرمانداران شهرستان‌ها نیز نسبت به عملکرد تعاونی‌های مسکن مهر معترض هستند، تصریح کرد: در این خصوص باید جوابگوی مردم بود.

وی با انتقاد از عملکرد اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطر نشان کرد: نباید از وظایف خود در قبال مردم ساده و راحت بگذرید زیرا این پول و سرمایه مردم است که روی زمین مانده و هدر می‌رود.

شریعتی با اشاره به اینکه باید تعیین تکلیف این تعاونی‌ها در اسرع وقت انجام شود، گفت: فرمانداران موظف به نظارت بر عملکرد تعاونی‌های مسکن مهر هر شهرستان و ارائه گزارش‌هایی از عملکرد این تعاونی‌ها به استانداری هستند. اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی باید پاسخگو باشد.

وی به غیبت مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این جلسه تصریح کرد: آقای صفایی یا به علت شرکت در جلسه ای به تهران رفته است و یا برای عدم پاسخگویی درخصوص عملکرد تعاونی های مسکن مهر در جلسه حضور نیافته است.

استاندار خوزستان بخشی از عدم تمایل مردم به خرید واحدهای مسکن مهر را ناشی از رفتار متمولانه دانست و تأکید کرد: به نظر می‌رسد که فرهنگ شهرنشینی و سکونت در جامعه امروز کشور باید عوض شود و باید در خصوص سکونت در شهرک‌های اطراف محل استقرار افراد فرهنگ‌سازی صورت گیرد و در این شهرک‌ها ارائه خدمات مناسب برای زندگی نیز انجام شود.

وی در پایان به لزوم تشکیل منظم جلسات شورای مسکن اشاره کرد و افزود: فرمانداران باید بدانند که متولی اصلی مسکن مهر در کشور دولت است و تأکید می‌کنم که این کار دولت باید به‌صورت جدی دنبال شود.

بیش از ۶۰ درصد پروژه مسکن مهر خوزستان انجام شده است

همچنین منوچهر رحمانی، مدیرکل راه و شهرسازی خوزستان، میزان شهرنشینی در کشور ۵۳٫۶ درصد و میزان در خوزستان را ۷۱ درصد دانست و گفت: تنها ۳۹ درصد مردم استان در روستاها زندگی می کنند.

وی افزود: طبق آخرین سرشماری در سال ۱۳۹۰، تعداد خانوارهای استان یک میلیون و ۱۰۵ هزار نفر گزارش شد که در مقابل آن تنها ۹۵۹ هزار واحد مسکونی در استان وجود دارد و همین امر شورای مسکن استان را بر آن داشت که عملیات مطالعاتی احداث ۱۴۶ هزار واحد مسکونی را در دستور کار قرار دهد.

رحمانی، با اشاره به اینکه این امر نیاز ما را برای توسعه زیرساخت های مسکن مهر در استان افزایش داد، اظهار کرد: خوزستان با انعقاد قرارداد ۱۰۳ هزار واحد مسکن مهر، پنجمین استان کشور که قرار شد از این تعداد ۷۸ هزار واحد در بخش شهری و ۶۷ هزار واحد در بخش روستایی احداث شود.

وی با بیان اینکه همچنین از نظر تعداد واحدهای مسکن مهر در شهرهای بالای ۲۵ هزار نفر جمعیت رتبه دوم و تعداد مسکن مهر در شهرهای کمتر از ۲۵ هزار خانوار رتبه هشتم در کشور را دارد، اضافه کرد: تاکنون عملیات اسکلت فلزی ۹۲ هزار واحد و عملیات سفت‌کاری در ۸۶ هزار واحد انجام شده است.

وی با اشاره به اتمام عملیات نازک‌ کاری در ۶۴ هزار واحد مسکن مهر استان، تصریح کرد: از این تعداد تنها ۴۲ هزار واحد دارای دفترچه فروش اقساط هستند که این امر نشان می دهد رؤسای بانک ‌های عامل باید در ارائه تسهیلات مسکن مهر و صدور دفترچه اقساط اهتمام بیشتری داشته باشند.

مدیرکل راه و شهرسازی خوزستان، با بیان اینکه بیش از ۶۰ درصد پروژه مسکن مهر انجام شده است، عنوان کرد: تاکنون ۶۰ هزار واحد مسکن مهر به متقاضایان تحویل داده شده و احداث ۴۰ هزار واحد مسکن مهر باقی‌ مانده که از این رقم ۱۴ هزار واحد دارای متقاضی مؤثر هستند.

وی با تاکید بر اینکه با تسریع در خدمات روبنایی و زیربنایی می توان تا پایان سال این واحدها تکمیل کنیم، اذعان داشت: برای رفع مشکلات مسکن مهر نیازمند عزم و اراده همگانی و همکاری و بسیج همه دستگاه های اجرایی، فرمانداری ها و بانک های عامل داریم.

وی با اشاره به اینکه دولت با تفویض اختیارات مسکن مهر به استان ها دست شورای مسکن را برای تکمیل و تصمیم‌گیری در خصوص این پروژه بز گذاشته است، بیان کرد: بسیاری از قوانین و شرایطی که در ابتدا برای خرید این واحدها حذف شده که این امر امکان خرید آسان تر را برای متقاضیان فراهم کرده است.

باید با نظام مهندسی برای رعایت کردن اصول مکاتبه کنیم

در بخشی دیگر احمد سیاحی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان تصریح کرد: باید معابر شهری موجود ازجمله پارک ها، مکان های پرتردد و ورودی و خروجی دستگاههای دولتی با بیشترین مراجعه را اصلاح و بازسازی کنیم و امکانات مناسب برای این گروه فراهم شود.

وی گفت: همه دستگاهها باید به یک تفاهم مشترک برسند و این کار با نامه، خواهش و توصیه حل نمی شود بلکه باید یکسری الزامات برای دستگاهها و ادارات تعیین شود.

سیاحی اضافه کرد: باید با نظام مهندسی برای رعایت کردن اصول مکاتبه کنیم در غیر این صورت تخلف روی داده است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان ادامه داد: شهرداری نیز باید از ارائه پایان کار به افرادی که اصول مناسب سازی برای پیاده روها و عبور و مرور افراد را رعایت نمی کنند خودداری کند.

وی گفت: فعالیت کارگاههای ساختمانی به گونه ای که تمام پیاده روها را در اختیار گرفته اند خلاف اصول نظام مهندسی است و با وجود مکاتبات لازم هنوز اقدام مناسبی انجام نشده است.

سیاحی اظهار کرد: آموزش موضوعات فرهنگی نیز در این زمینه نقش به سزایی دارد اما زمان بر است.

معاون عمرانی استاندار خوزستان خاطرنشان کرد: در نشست های بعدی، دستگاههای اجرایی با عملکرد خوب در زمینه مناسب سازی محیط برای معلولان معرفی می شوند.

 

 

 

 

https://hoorkhabar.ir/616085کپی شد!
100
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.