از انحراف چشم تا انحراف از جاده!
هورنیوز – در مسیر اندیمشک خرم آباد محو تماشای جاده و طبیعت بودم که به پلیس راهی رسیدیم خیلی سریع، اتفاقاتی پشت سر هم رخ داد که دور از انتظاراتم بود، ماموری وارد اتوبوس شد و به محض دیدن من که پشت سر راننده نشسته بودم با نگاهی کارآگاهانه. و خیلی حرفه ای پرسید : تنها هستید؟
من هم بی خبر از همه جا صادقانه گفتم : بله. جواب دادن من همانا و بدبخت شدن راننده هم همانا .مامور به سرعت سمت مقر پلیس راه رفته و راننده هم در پی آن می دوید. هاج و واج مانده بودم چه شده است از نظر حجاب که یکی از مهم ترین مسایل مربوط به زنان است خیالم راحت بود چون مشکلی از این بابت نداشتم.
اهل موسیقی و کنسرت و یا عضو گروهی هم نبودم که بخواهم اجرایی داشته باشم با خود فکر کردم شاید شبیه یک مجرم خطرناک و یا یک قاچاقچی معروف هستم در همین تصورات بودم که راننده نگون بخت با حالتی زار وارد اتوبوس شد و گفت : دفتر چه اش را به مدت ده روز توقیف کرده و در این مدت حق رانندگی ندارد.
وقتی علت را جویا شدم متوجه شدم طبق بخشنامه ای از سوی پلیس راهنمایی و رانندگی به دلیل آمار بالا ی تصادفات جاده ای نشستن زنان و دختران تا دوردیف بعد از راننده به علت امکان رویت تصویر خانم ها در آینه و انحراف چشمهای رانندگان و حواس پرتی آنان و در نتیجه انحراف اتوبوس و بروز حادثه ناگوار، ممنوع است.
هر چند این بخشنامه مانند بعضی از قوانین کشور باز هم به ضرر خانم ها و محدود کردن این قشر است اما حکایت از آن دارد که این قانون اگر رعایت نشود باعث جریمه تعدادی از آقایان خواهد شد آقایانی که با انحراف چشمشان مسبب مرگ دیگران میشوند تا حدی که این انحراف چشم در ردیف خرابی جاده ها، خواب آلودگی رانندگان، سیستم معیوب اتوبوس ها و شلوغی جاده ها که باعث تصادفات جاده ای هستند قرار گرفته است .
به دلیل تلفات زیاد که در جاده ها اتفاق می افتدپلیس راهنمایی و رانندگی ما تصمیم گرفته که دلایل تصادفات جاده ای را بررسی و نهایتا برطرف کند و بهتر آن دیده که باز هم این قانون را از سوی زنان به اجرا در آورده و این نیمه مهم جامعه را مجبور به نشستن از ردیف سوم صندلیهای اتوبوس کند.تا حواس رانندگان عزیزمان پرت نشود و به قعر دره سقوط نکنند ویا به کوه اصابت نکنند. بعد از شنیدن این توضیحات آن خوی شیطانی که در وجود هر انسانی هست و در وجود من نیز هست شاد و خوشحال شده بود زیرا رعایت نشدن این قانون جریمه ای برای آقایان را به دنبال. خواهد داشت .
شاید ما راننده اتوبوس زن داشته باشیم اما قانونی که نشستن آقایان در دو ردیف اول اتوبوس را ممنوع کند نداریم. تا الان هم شنیده نشده که بعد از این همه تصادف زنی راننده اتوبوس ها باشد. پس این قانون انحراف چشم مخصوص رانندگان مرد است و تعجب می کنم چرا تا کنون رانندگان مابه این قانون جاده ای که به نگاه آنها مربوط است اعتراضی نکرده اند ؟ یا این قانون درست است و جایی برای اعتراض نیست و یا شاید در این مورد هم زنان باید برای به دست آوردن دو ردیف اول صندلیهای اتوبوس معترض باشند.