امکان ریشه کنی بیماری لک سفید وجود ندارد

نبی الله خون میرزایی مدیرکل شیلات استان خوزستان در گفتگو با هورنیوز درخصوص شیوع بیماری لک سفید در میگوهای پرورشی خوزستان اظهار کرد: بیماری لک سفید در منطقه خوزستان و کشور ایران بومی شده است.

وی با اشاره به اینکه بیماری لک سفید در اکوسیستم طبیعی هم وجود دارد، افزود: نمی توان ادعا کرد که بیماری لک سفید در میگوهای حیات وحش از بین رفته است اما مانند سایر ویروس ها باید با روش های مراقبتی، افزایش سطح بهداشت، تقویت سیستم امنیتی و دفاعی بدن، روش های مکانیزاسیون و فناوری های نو این موجود زنده را در مقابل بیماری لک سفید مقاوم کنیم.

خون میرزایی تصریح کرد: این بیماری سال هاست که در منطقه وجود دارد و پرورش دهندگان ما نیز سال گذشته پرورش خوبی در کنار بیماری داشتند

وی با بیان اینکه سیاست کلی ما پرورش در کنار بیماری است، تصریح کرد: امکان ریشه کنی ویروس در منطقه و حتی دنیا وجود ندارد.

مدیرکل شیلات استان خوزستان یادآور شد: فرآیند پرورش میگو از اواخر بهار با ذخیره سازی میگو تا صید میگو در مهرماه طول می کشد .

وی ادامه داد: زمانی که دمای هوا خنک باشد و میگو با چالش کاهش حرارت و استرس سرما رو به رو شود دچار تضعیف و راه برای ورود ویروس فراهم می شود ضمن آنکه آلودگی در منطقه نیز وجود دارد و این عوامل موازنه طبیعت را به سمت ویروس برهم می زند.

خون میرزایی با اشاره به اینکه هم اکنون تولید میگو در استان انجام می شود، گفت: در سال ۹۴ میزان پرورش میگو در استان بوشهر بعنوان قطب تولید میگوی کشور نسبت به سال ۹۳ حدود ۴۰درصد به علت شیوع بیماری لک سفید کاهش یافت.

وی افزود: سال گذشته در استان خوزستان کمتر از یک دهم درصد افت تولید نسبت به تولید مشابه سال قبل داشتیم و خوشبختانه پرورش دهندگان تولید در کنار بیماری را انجام دادند.

 

https://hoorkhabar.ir/615792کپی شد!
57
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.