چرا مدیران خوزستانی از ابتکار مطالبه ی مردم را ندارند؟!

به گزارش هورنیوز: استان خوزستان در چند سال گذشته با انواع حوادث زیست محیطی مانند گرد و خاک، خشکسالی، سیل، هجوم آلاینده ها، انتقال آب رودخانه های استان، تعرض به حریم رودخانه ها، باران های اسیدی و … مواجه بوده و به تازگی آیتم جدید دیگری نیز به نام آتش سوزی پتروشیمی ها به آن اضافه شده است.

 

اما تمام این حوادث باعث نشده تا رئیس سازمان حفاظت محیط زیست دست از برشمردن اقدامات دولت برداشته و نیم نگاهی به مشکلات این استان بیندازد تا در پایان عمر دولت تدبیر دست کم یکی از این مشکلات برطرف و یا کنترل شود.

 

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست کشور روز گذشته در جلسه ای با اعضای فراکسیون محیط زیست و توسعه پایدار مجلس به تشریح اقدامات این سازمان از تفاهم نامه با استان ها، تأسیس مدارس طبیعت تا انتقال وظایف به بخش خصوصی سخن گفت اما گویا مشکلات خوزستان در چشم این بانوی محیط زیستی سبکتر از آن است که نیاز به طرح شدن داشته باشد.

 

ابتکار در سخنان خود به بحث ریزگردها اشاره کرد و گفت: طرح عملیاتی برای مقابله با ریزگردها در ۲۰۰ هکتار از ارضی در کشور عراق پیگیری شد اما این اراضی توسط تکفیری‌ها تصرف شد بنابراین دست سازمان را از ادامه اقدامات کوتاه کرد. منشأ طوفان دو ماه پیش نیز که آسیب بسیاری به استان‌های کردستان و کرمانشاه وارد کرد، شناسایی شد که متأسفانه این منطقه نیز کاملا در اختیار داعش است از این رو قطعنامه‌ای در مجمع عمومی سازمان ملل به پیشنهاد ایران تصویب شد که ساز و کار همکاری، تأمین منابع و وظایف کشورها در خصوص ریزگردها را مشخص خواهد کرد.

 

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست کشور مانند رویه سابق بار دیگر از وجود درگیری در کشورهای همسایه به نفع کم کاری سازمان خود بهره برد و عجیب آنجاست که نامی از مشکلات بی شمار ریزگردها در استان خوزستان نبرده است. سخنان ضد و نقیض ابتکار درحالی مطرح می شود که بسیاری از کارشناسان حوزه محیط زیست معتقد هستند خوزستان بیش از آنکه از ریزگردهای خارجی رنج ببرد دچار بحران در گسترش کانون های داخلی است.

 

ضمن آنکه وی در بخشی دیگر از سخنان خود، به بحث کنترل آتش سوزی ها پرداخته اما اینبار نیز با سانسور کردن آتش سوزی های سریالی در پتروشیمی های خوزستان بحث را به جنگل سوزی ها معطوف کرده است تا بار دیگر میزان توجه خود را به مشکلات این استان نشان دهد. این کم لطفی ابتکار در مطرح کردن مبحث احیای تالاب ها هم به وضوح قابل مشاهده است.

 

اگرچه در سال های گذشته سازمان حفاظت از محیط زیست کشور بارها بی توجهی خود به حل مشکلات استان را نشان داده اما بخش قابل توجهی از شرایط کنونی محیط زیست خوزستان نیز به “مدیران استانی باز می گردد که در هفت سفر ابتکار به خوزستان بجای مطالبه گری به تعریف و تمجید از وی پرداخته و از او بابت سفر به استان تقدیر کرده اند” اما در هچ کدام از جلساتی که باحضور وی در خوزستان برگزار شد به انتقاد از سیاست های سازمان در قبال مشکلات این استان پرداخته نشد.

 

استان خوزستان امروز با معضلات زیست محیطی ریز و درشتی دست به گریبان است اما بی شک سختی های اقلیمی این خطه هیچگاه به پای کم توجهی سازمان محیط زیست کشور و به تبع آن سازمان حفاظت از محیط زیست استان خوزستان نخواهد رسید، که نتیجه آن تنگ شدن عرصه زیستن بر مردم و افزایش آمار مهاجرت خواهد بود.

https://hoorkhabar.ir/614879کپی شد!
80
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.