بی توجهی به نقش صنایع کوچک در اشتغال جوانان استان
به گزارش هورنیوز – استان خوزستان باوجود منابع و ظرفیت های عظیم انسانی، اما در تشکیل صنایع کوچک و زودبازده چندان موفق عمل نکرده که بخشی از آن، محاصره صنایع بزرگی مانند پتروشیمی و نفت در این استان و تصاحب منابع مالی باز می گردد. اما در سال های اخیر نیز باوجود تأکید کارشناسان درخصوص توجه بیشتر به صنایع کوچک، هنوز راه برای ورود تولیدگران این عرصه فراهم نشده است.
تشکیل بنگاه های کوچک در استان های صنعتی از آن رو ضروری است که نقش مهمی در اشتغال، افزایش بهره وری، رشد اقتصادی، نیز کارآمدترین شیوه کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی، توزیع عادلانه درآمد بین اقشار مردم به ویژه مناطق محروم، افزایش تولید و صادرات محصولات تولید شده در داخل کشور، افزایش نقش بانکها در تقویت کارآفرینی و اشتغالزایی و افزایش فرصتهای شغلی و کیفیت و میزان تولید دارد.
علی یزدانی مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران خردادماه در جلسه کارگروه اقتصاد مقاومتی اهواز درخصوص نقش صنایع کوچک اظهار کرد: مهمترین مسالهای که بحث اقتصاد مقاومتی را به عنوان یک دغدغه اساسی مطرح میکند، فرمایشات مقام معظم رهبری است. ایشان در این زمینه به نقش اساسی صنایع کوچک و متوسط و اشتغالزایی این واحدها اشاره کردهاند و اینکه با تعطیلی آنها معیشت خانوادهها و اقتصاد کشور به خطر میافتد.
دولت پس از تأکیدات مقام معظم رهبری درخصوص توجه به صنایع کوچک کمیته ای با نام ” ستاد تسهیل و رفع موانع تولید” تشکیل داده تا با تزریق منابع مالی به واحدهایی که قدرت ادامه فعالیت ندارند موتور آنها را به حرکت درآورد، اما فعالان این عرصه در خوزستان نگرانند تا مانند همیشه این منابع در اختیار صنایع بزرگ دولتی قرار گیرد و سر آنها بی کلاه بماند. ضمن آنکه تخصیص مبلغی حدود ۴۰۰ میلیارد تومان در مقابل حجم بالایی از مشکلات این واحدها در خوشبینانه ترین حالت تنها به عنوان یک مُسکن عمل خواهد کرد.
احمدی نژاد نائب رئیس اتاق بازرگانی اهواز در همین خصوص گفت: تا پیش از این همواره هر کمک دولتی به بخش صنعت توسط صنایع بزرگ باتوجه به قدرت لابی گری آنها بلعیده می شد اما اکنون باتوجه به تأکید ستاد تسهیل و رفع موانع تولید بر صنایع کوچک می توان به احیای این صنایع امیدوار بود.
وی با بیان اینکه نقطه قوت طرح توجه به صنایع کوچک و متوسط است تصریح کرد: شاخص های پیش بینی شده در این طرح مطلوب است اما بیم ما آنست که در حوزه اجرا به صاحبان امر محول نشد به همین جهت باید ساز و کار مشخصی با حضور بخش آنها خصوصی، انجمن ها و افراد صاحب نظر در ستاد تسهیل تهیه شود زیرا آنها می توانند راستی آزمایی حقیقی را انجام دهند.
شرایط بد واحدها و صنایع کوچک صدای نماینده ولی فقیه در خطبه های نمازجمعه را هم درآورد؛ آیت الله جزایری در همین رابطه اظهار کرد: باتوجه به تاکیدات رهبر انقلاب در این خصوص، تعداد کمی از این واحدها درحال فعالیت هستند، لذا به دولت در این خصوص تذکر می دهیم که در این خصوص اولویت دهند که البته در سیاست های دولت نیز وجود دارد.
وی با بیان اینکه برخی از این واحدها با تمام ظرفیت کار نمی کنند، افزود: با تمام وقت کار کردن این واحدهای کوچک، بخش مهمی از اقتصاد مقاومتی برای اشتغال جوانان و افزایش تولید در کشور تحقق می یابد.
امام جمعه اهواز خاطرنشان کرد: استاندار خوزستان باید هیات کارشناسی – نظارتی برای بررسی وضعیت بانک ها تشکیل دهند، زیرا بخش عمده ای از کمک به این واحدهای کوچک، با تسهیلات بانک ها است اما متاسفانه موضوع تسهیلات بانکی در خوزستان فلج است.
آیت الله جزایری خاطرنشان کرد: به مسئولین کشوری تذکر و هشدار می دهیم که به این وضعیت نابسامان رسیدگی کنند.
وی با اشاره به گزارش مدیرکل صنایع استان عنوان کرد: در این گزارش که نتیجه جلسات با روسای بانک ها بوده، اعطای ۴۲۴ مورد تسهیلات بانکی تصویب شد اما پس از گذشت یکماه، تنها به ۶ واحد از ۴۲۴ واحد، وام داده شده است.
خطیب نماز جمعه اهواز تصریح کرد: با این وضعیت باید فاتحه بانکها را خواند، از معاون اول رئیس جمهور، معاون اجرایی رئیس جمهور و دیگر مسئولین می خواهیم به داد خوزستان برسند، استانی که زخم خورده از هشت سال جنگ تحمیلی، به جایی که به آن توجه شود، بی توجهی خاص می شود.
آیت الله موسوی جزایری عنوان کرد: این مشکلات فقط مختص خوزستان است، استاندار باتوجه به ریاستی که بر ادارات دارد باید مسئولیت نظارتی را اعمال نماید زیرا وضعیت فلج و نابسمان بانکها، خوزستان را زمین گیر کرده است.
۲۱مردادماه از سوی شورای فرهنگی عالی کشور به عنوان روز حمایت از صنایع کوچک نام گذاری شده تا اهمیت نقش این صنعت در اقتصاد کشور را نشان دهد از همین رو ضروری است تا مسئولان استانی بیش از پیش بر این بخش توجه کنند تا صنیع کوچک استان زیر بار فشار بانک ها له نشوند.